Automoto

Golf V (2006) vs Reno Scenic (2006)

Evo jednog uporednog prikaza (iz ličnog ugla autora teksta) dva polovna automobila istog godišta, istog cenovnog ranga, različitih evropskih proizvođača, prilično omiljenih među Srbima.

Golf V 1.6 vs Reno Scenic 1,9dci

U pitanju su dva različita koncepta istog cenovnog ranga relativno pristupačnog Srbima. Obzirom da Srbi tradicionalno golf stavljaju ispred svega (Ja, Golf, deca, žena/ljubavnica, roditelji, rodbina, kum, prijatelji…) pokušaću da dam par razloga zašto mislim da je golf najobičnija kanta u poređenju sa Reno Scenicom.

Da ne bude zabune, nisam o tome čitao na forumima, već sam istovremeno posedovao I vozio oba automobile. Takođe, opet da ne bude zabune, jasno mi je da poredim benzinac I dizel, ali ako bi poredio Golf Dizel 2.0 TDI sa Scenicom to onda nije isti cenovni rang jer 2.0 tdi košta 2.000 do 3.000 eura više od Scenica. Što je idiotizam.

Dakle, Golf vs Reno

  • Brzina, ubrazanje, potrošnja – Scenic kida kao đavo sa motorom 1.9 koji ima 130 konja, ide preko 200km/h, odlično ubrzava  i u proseku troši oko 7,5 litara dizela. Golf troši više u proseku sigurno za 1 do 2 litra, sporiji je jer ima 103ks.
  • Ležanje na drumu, udobnost, komfor – golf leži bolje, bolje prolazi kroz krivine, ali je i tvrđi, neudobniji. Unutrašnjost golfa je daleko manja, sedišta manje udobna, nema teorijske šanse da se troje odraslih smesti udobno na zadnjoj klupi, dok u Scenicu troje odraslih pozadi može komotno da igra tablić. Sa petoro odraslih i uključenom klimom golf postaje mrcina koja se vuče, dok se u Scenicu  petoro odraslih ne oseti – automobil isto povlači. Da ne zaboravim – količina prtljaga koju možete spakovati u Scenic je možda i duplo veća u poređenju sa onim što možete potrpati u Golfa.
  • Oprema – Scenic sa panorama krovom, digitalnom klimom i fabričkom navigacijom se skoro pa podrazumeva u gore pomenutom cenovnom rangu, dok  golf sa takvom opremom ili ne postoji ili košta ko dva Scenica

Ima li neku prednost Golf? Pa ima. Lakše i brže se prodaje.

Rezime: planirate da kupite porodični automobil  za oko 4.000 eura? Kupite Scenic.

galerija-za-restoran-hacienda46040
Previous post

Hacienda (Novi Beograd)

mga_kep_0_13155714984552
Next post

Hotel Sofitel (Budimpešta)

  • Jean renault

    Toooo! napokon neko normalan i realan. Ua VW!

  • Dzoni Bravo

    Bravo za tekst.