Linkovi i saveti

Sofa DREAM – za hedonisanje u kući

Parče nameštaja koje nam je pre koji dan stiglo u dnevnu sobu, da iz nje, ma gde bila, više nikad ne izađe, se po srpski zove chaise longue – doslovno, duga fotelja. (Sofa je, jelte, kauč, a ovo nije kauč) Lampica će vam se pre upaliti ako pomenem rimsku sofu – neka sočna kurtizana u togi leškari i gricka grozd – zvuči poznatije, jelda?

Da ne davim sad imenima svih stvari, trebala nam je stvar za neobavezno leškarenje, koja neće da popuni celu sobu i izgleda retardirano bilo gde osim u ćošku. Imamo fotelju za ljuljanje, imamo radne stolice fotelje, ali nedostaje nešto… onako. Kauče, dvosede, trosede i ta kabasta čuda smo prevazišli, to u moju dnevnu sobu ne ulazi.

Dotičnu “dugotelju” smo prvi put videli kod nekih drugara, malo je isprobali, i zaključili da bi bilo baš zgodno imati je. Godinu dana kasnije, obreli smo se u salonu nameštaja “Ćimo kompani” odakle je izašla i ona koju smo probali. Uz još malo probavanja, utvrdili smo da je to to. Moram da napomenem da se presvlaka sofe i jastučeta može birati, dok su na našu molbu nabili više materijala unutra, da bi bila tvrđa (i izdržljivija) – po istoj ceni. Svaka čast!

Nakon nekoliko dana degustacije, mogu da podelim utiske:

Kvalitet izrade: veoma visok. Bolje od onoga može, ali po ovoj ceni (sitno preko 17 hiljada, novembar 2013) teško. I ne može mnogo bolje. Sofa je vrlo lagana, začas se premesti ili prevuče na drugo mesto.

Prostor – ima ga dovoljno i za dvoje kojima ne smeta da se malkice guraju, za jednog ga ima i u višku.

Miris na novo/fabriku – blag, nećete mirisati na salon nameštaja naredna dva meseca

Udobnost položaja:

Čitanje: 8/10 – nije baš zgodno zavaliti se i gledati nadole, treba vam jastuk iza glave i/ili jastuk na stomaku. Nije da je ovo komplikovano izvesti ali eto, nije savršeno iz keca.

Pijuckanje pića i napitaka – 9/10 (ako ne pijete na slamčicu, morate – o, muka paklenih – malo da podignete glavu)

Gledanje u ekran – 10/10 – možete se potpuno opustiti ako gledate pravo pred sebe – u monitor ili TV. Ili akvarijum… ili kroz prozor…

Blejanje, razgovor, intelektualne aktivnosti – 10/10 – da li je potrebno objašnjavati… telo opušteno, mozak radi. Pritom mnogo lakše preći u aktivni režim nego da ustajete iz kreveta.

Kucanje na tastaturi – 11/10 san snova, nema prirodnijeg položaja za pisanje sa tastaturom u krilu. Ako vam dupe nije metar kvadratni, pored sebe imate mesta i za miša. Nisam još opalio neku igru, ali miriše na podjednak merak.

Konačno, seks… recimo da se na ovoj sofi može isprobati niz zanimljivih varijacija na razne teme. Samo treba uzeti u obzir da je sofa prilično lagana.

Jedino što ovoj sofi nedostaje je Sofa dream XL model, s dovoljno mesta za dvoje bez guranja.

Teoretski, naslon je mogao da bude oboren još pet stepeni, ali onda bi sofa imala ocenu 20/10 za spavanje, dok u ostalim kategorijama ne bi ni bila ocenjena :)

Korisni linkovi:

http://www.cimo.rs/album.ugaone.html

http://www.mojdom.rs/sofa-dream.html

 

400-din-za-porciju-pikantnih-rebaraca-na-kajmaku-ili-pilecih-krilaca-na-zaru-salata-od-kiselog-kupusa-lepinja-prste-da-polizes-popust-50-1160-2
Previous post

Kafana Zvrk (Niš)

BG batman bicikl
Next post

Biciklistička garderoba - šta, kako.