Putopisi

The Boatyard, Barbados – mesto gde provod nikad ne prestaje

Karibi. Wooow!!!! Obično je to prva reakcija prijatelja kada im saopštim gde sam bio. Prvi put sam boravio na Karibima 2011, a od tada do danas još nekoliko puta.
I stvarno jeste woooow ako se u obzir uzmu fenomenalne plaže, tirkizno more, beli pesak, klubovi na plaži, žurke, toplesi, bikiniji, preplanule devojke…

Međutim, malo manje je Wooow kada se uzme u obzir ono što se osim toga može videti. Arhitektura nije ništa posebno, gradovi/mesta nisu ni siromašni ni bogati, svi pomalo liče jedan na drugi, tako da, sve u svemu, ne mogu reći da su me ostavili bez daha..

Zato, da ne bih davio sa stvarima koje nisu interesantnte, vratiću se na ono što jedno karipsko ostro odvaja od ostalih.
U pitanju je Barbados, gradić Bridgetown, a ono što ga odvaja od drugih u karipskom arhipelagu  je The Boatyard, najpoznatiji Beach Club u tom delu sveta.

The Boatyard je jedno od onih mesta gde žurke traju 00-24h. Čine ga deo plaže sa ležaljkama, mol, restoran i kafić sa velikim šankom.
Ulaz se plaća 5$, ali ulaznica je i bon na ime kojeg dobijate piće tako da je faktički ulaz besplatan.

Restoranski deo nije klasični tip restorana – od klope na raspolaganju imate roštilj tj burgere, pomfrit i slične stvari koje možete klopati za stolom, a možete ih odneti na deo plaže gde ste se smestili na ležaljkama. Restoran radi samo do uveče, kada se sve podređuje žurkama i dobrom, nezaboravnom provodu koji se pamti čitav život.

Februara 2012 godine, imao sam priliku da budem deo jedne žurke, iliti jednog celodnevnog ludila koje se odigravalo u Boatyardu. Organizator sam bio lično ja, a povod – moj rođendan.


Nije mala stvar kada vam se ukaže prilika da na jednom takvom mestu proslavite nešto. Svakako, nije bilo teoretske šanse da je propustim. Bilo nas je oko 20-tak, lumperajku smo započeli oko 11h prepodne, a rastur je bio u 17h.


Muzika, piće, roštiljanje, zezanje, kupanje, prskanje, učinili su da se osetimo kao napaljeni tinejdžeri iako je dobar deo nas sve samo ne klinci. Ne pripadam ljubiteljima dnevnih žurki, ali ovo je definitivno bio najbolji provod tokom tih šest meseci proputovanja.


Trangebal je otovoren sa prvom porudžbinom koja je obuhvatila 40 limenki piva, a zatvoren računom od 460$. Nije malo, ali vredelo je svaku paru. Vodio sam se idejom: jednom se živi!


Kada se preračuna da je 20 ljudi lumpovalo 6 sati bez prestanka za te pare, mislim da možete zaključiti da jedno ovako egzotično mesto i nije tako skupo kao što deluje.


Nažalost, ono što je skupo je prevoz do ovde. Ali i tu ima caka, a o tome nekom drugom prilikom ;) …

ideaextrabeograd
Previous post

IDEA Super Kartica

Next post

Široka staza - mir, tišina i riblji restoran