Automoto

Autokomerc karting centar – zabava koja garantovano nabacuje osmeh na lice

Pin It

Kako da se na trenutak vratite u detinjstvo i nabacite sebi onaj detinjasti naivno-nevini osmeh? Pa lepo. Odete u Autokomerc karting centar i iznajmite karting na 10minuta. I toliko. Detinjasti osećaj sreće je zagarantovan.

Prvi put sam seo u karting 2002 godine. Tada je došlo do komercijalne ekspanzije karting staza po Srbiji. Nicale su kao pečurke posle kiše. Mogao si da rentiraš bilo gde i da se voziš. I naravno, kao i svaka igračka brzo je dosadila. Prošlo je više od deset godina dok nisam ponovo seo. Ovaj put na  najboljoj stazi u Srbiji, Autokomerc.

Možete iznajmiti nekoliko različitih tipova:

  • Dvosed – za tate koji bi da provozaju decu ili zaljubljene koji bi svoju lepšu polovini.
  • jednosed sa velikim naslonom koji je nešto jači i brži od
  • jednoseda sa malim naslonom
  • dečiji.

Karting sa velikim naslonom ide do 60kmh, jačine su oko 10-tak konja. Za početnike više nego dovoljno.

A kako izgleda voziti karting?

Pa zamislite kako bi izgledalo u Yugu na 200km/h.

Prvo,  neverovatan je osećaj brzine- vi realno idete mnogo sporo, ali pošto nema šoferke, vrata, krova sve to deluje mnoooogo uzbudljivije i dramatičnije nego što stvarno jeste.

Drugo, ležanje u krivini je fenomenalno, ali i zanošenje zadnjeg dela. Ko to nije doživeo u realnom životu ovde će sigurno imati priliku.

Treće, volan bez serva. Boriti se sa kartingom u punoj brzini po krivinama uopšte nije lako. Nemojte se iznenaditi da vas posle 10minuta vožnje toliko bole podlaktice da posle toga zaglavite upalu.

Četvrto, ako pravo iz kartinga, skoro bez pauze, sednete u putnički auto, bićete fascinirani kako se u stvari lako voziti auto i koliko je lak na upravljaču.

Cene – uglavnom se vozilo rentira na 10 minuta i cena je nešto manja od 1000 dinara. I verujte da je tih 10minuta više nego dovoljno.

Dve napomene-

  • na stazu puštaju klince starosti pet godina pa na više. Za njih postoje posebni, manji kartinzi. Momci koji rade tamo će ih uredno spakovati u auto, objasniti glavne cake oko vožnje i pustiti na stazu. Ukoliko klinci posle prve dve tri krivine konstantno izleću i ne kapiraju vožnju, biće isključeni uz sugestiju da se vrate za par meseci ili godinu dana jer su još mali.
  • karting stazu sa kafićem mozete zakupiti za rođendan ili neku proslavu. Cena za sat vremena je 250 eura. U tu cenu uračunate su vožnje za sve vaše goste. Piće u kaficu plaćate posebno.

Inače, izuzetno se vodi računa o bezbednosti, pa će svaki korisnik dobiti potkapu, kacigu, a klinci i okovratnik. Takođe, vodi se računa o broju učesnika na stazi tako da nikad nema gužve. Kad su klinci u pitanju, tada nikog osim njih ne puštaju.

Pin It
5b2obc
Previous post

Kozji sir - za one koji znaju šta je dobro

Veliki meteori
Next post

Meteori - između zemlje i neba