Linkovi i saveti

Cardio Boxing (BeoStarGym)

Boks kao boks mi je uvek bio interesantan, mada mi nikad nije palo na pamet da ga treniram. Prošle godine, u privremenom naletu entuzijazma,  kupio sam  džak i rukavice, ali me prošla volja posle mesec dana. Najviše zbog toga što nisam imao društvo i što sam se brzo umarao – već posle 5-6 minuta udaranja nisam imao snage ni čašu vode da podignem.

Nedavno je u mojoj firmi, u okviru nedelje zdravlja, održana promocija nekoliko fitnes centara iz Beograda. Jednu od boljih prezentacija imao je BeoStarGym.

U okviru usluga tj programa koje nude spomenuli su i Cardio Boxing.

E sad, kod pomene Cardio Boxinga stari entuzijazam se probudio pa sam rešio da odem na jedan probni trening i vidim vredi li to štogod ili ne. Razmišljao sam – ako ništa drugo,  barem preko zimske sezone da ostanem u kakvoj-takvoj kondiciji.

Predrasude koje sam imao:

1. Da je 90% rekreativaca ženskog pola, i da ću verovatno biti jedini muškarac tamo

2.  Da ćemo veći deo treninga skakutati oko džakova i tu i tamo ga povremeno udarati

A kako je to u realnosti izgledalo?

1. Oko 50% rekreativaca su devojke, druga polovina su momci. Svi su izuzetno posvećeni treningu

2. Trening je dosta dobro osmišljen, trener je odličan, doziranje napora i tehnike savršeno-  npr prvi trening sam uspeo da  izguram do kraja (celih sat vremena). Trener vam sve vreme koriguje tehniku tako da vrlo brzo naučite da udarate vrlo efikasno. Bukvalno za dva-tri treninga se primećuje drastična razlika. Skakutanja naravno ima sve vreme, ali se po džaku prži za medalju – serije direkta, aperkata, krošea, nožne tehnike (iz Kickbox-a), pa u kombinaciji pa na smenu. Na kraju trbušnjaci, sklekovi, leđnjaci i obavezna istezenja.  Kad odzvoni gong u poslednjoj rundi  imam utisak da su i nokti počeli da se znoje. Bukvalno budem gola voda, pun adrenalina i sa osmehom na licu :) Toliko je dobar osećaj da nemam reči.

Šta reći za kraj – osnovnu tehniku ćete naučiti, spržićete brdo kalorija jer je poooooooprilično naporno, nema nekog velikog rizika od povrede, a pri tome ćete izdefinisati mišiće i nabiti kondiciju. E da, nema ni sparingovanja tako da nećete ići kući modri :))

Sve u svemu više nego topla preporuka za sve one koji su u potrazi za dobrom kondicionom zabavom u zimskom periodu.

Da ne beše ovog filma, pitanje je da li bi ikad razmišljao o boksu… Adriiiiaaaaaaaaaaannnnnnnn

Pekarske-kifle
Previous post

Pekara "Hermes Plus" (Beograd - Slavija)

Jagnje 2
Next post

Kafana Pego (selo Šljivovica, Zlatibor)