Linkovi i saveti

Dynamic – sport & health club (Dorćol, Beograd)

Učeni ljudi kažu da decu mlađu od 12 godina treba usmeravati na sportove koji ravnomerno razvijaju muskulaturu tela. Takvi sportovi su plivanje, gimnastika, atletika. Tek posle 12-te godine, decu treba usmeravati na određenu vrstu sporta koja će kao takva, u većoj meri forsirati razvijanje jednog dela muskulature u odnosu na druge.

I sada, kao brižni roditelj, postavite prst na čelo i pomislite: Ok, klinci su mlađi od 12 godina, daću ih na plivanje. Ali gde?

Pre dve godine, upisali smo naše klince u školu plivanja u okviru SRC Vračar. Izdržali su tri meseca, pri čemu su svaki drugi trening odsustvovali. Zašto? Pa zato što je voda toliko hladna, da su svakomalo bili bolesni. Bilo je čak i treninga gde su 10-tak minuta pred kraj napuštali bazen zbog hladne vode.

Međutim, odnevno smo ih ponovo upisali u školu plivanja, ovaj put u Sport & Health Club Dynamic. Nalazi se na Dorćolu, poznat i pod starim nazivom SRC Dorćol, ovaj kompleks je upravo ono što je nedostajalo Beograđanima. U svom sastavu poseduje:

 • Bazen dimenzija 15 x 8 metara, SA TEMPERATUROM VODE 30*!!! Da, ovo je najtopliji bazen u gradu u kome vaša deca mogu da treniraju plivanje. Svlačionice, vazduh oko bazena, sve je savršeno čisto, i savršeno toplo tako da deca ni jednog momenta neće cvokotati zubima. Samim tim će sa uživanjem ispratiti trening i garantovano sa nestrpljenjem očekivati novi. Treneri su odlični, pravi pedagozi. Na osnovu plivačke tehnike razvrstavaju decu po različitim grupama, a treninzi se obavljaju 2 ili 3 puta nedeljno, zavisno kako rešite da ih dovodite. Mislim da je škola (2 dolaska nedeljno) oko 4.000 dinara. Eh da, za odrasle postoji opcija noćnog kupanja kao i rekreativno plivanje.

bazen-1

 • Sala za košarku, odbojku, fudbal. Potpuno nova sala, pod je prekriven parketom. Vaše dete ovde možete upisati u školu odbojke, košarke, fudbala.

kosarkaska-sala-1

 • Spa centar. Izgleda svetski. Saune, dzakuzi, tursko kupatilo, slana soba, hladan tuš kao i kofa za polivanje sa hladnom vodom. Izuzetno prijatan ambijent, odlična kombinacija boja ostaviće utisak na vas kao ste u nekom od slovenačkih termi. Cena na mesečnom nivou sa neograničenim brojem termina je 6.000 dinara. Ako vam dete dolazi na plivanje, onda imate pravo na popust 10%.

relaxzona1

 • Fitnes studio i Vrhunska teretana sa ganc novim spravama

relaxzona

 • Medi Spa zona – deo za masaže

medispa

 • Kafić

Šta je ono što me inspirisalo da napišem tekst o Dynamicu?

Prvo me oduševio bazen sa toplom vodom i odličnim trenerima, jer klinci stvarno uživaju da dolaze na treninge. Zatim cena koja je u rangu cene drugih sportova za njihov uzrast, ako ne i jeftinija. Stepen čistoće, urednosti, profesionalnosti osoblja. Bukvalno kao da ste u inostranstvu.

Pa ostali sadržaji, pre svega Spa centar, koji vam nudi opciju opuštanja u sauni ili turskom kupatilu dok čekate vaše dete da završi trening. Teretana je takođe vrh, i ukoliko niste tip za saunu, teretana vam je na raspolaganju. Tu je i kafić ukoliko želite popijete piće. Ukoliko ne želite, niko vas neće terati niti odstraniti iz kafića. Dakle najnormalnije dočekate svoje dete. Pri tome su cene u kafiću potpuno Ok.

Nešto za kraj? DYNAMIC – svetsko, a naše!

0357535-Mercedes-Benz-e-klasse-E280-CDI-Classic-2004
Previous post

Mercedes E klasa (2008 godište, W211)

that-wasn-t-chicken
Next post

Ima greške: kineska hrana (restoranska i brza) u Srbiji.

 • Crni

  Ne znam u kom uzrastu su ti klinci, ali u principu: pristup je pravilan, treba zaista poceti sa bazicnim sportovima (pri cemu bih ja ipak, da sam sada u prilici da odvrtim film ponovo, prednost dao atletici u odnosu na bilo sta drugo). Medjutim, cekati do 12.-te godine da krenu npr. sa nekim timskim sportom nema smisla. Moji klinci su npr. u kosarci, i tu u uzrastu od 12-13 godina otprilike vec krece ona prva, najsira reprezentativna selekcija. Naravno, ne kazem da treba opterecivati decu ili sebe takvim ciljevima, ali prosto ako ih ukljucis tek u tom uzrastu druga deca ce biti toliko ispred njih da ce tvoji moci samo da masu peskirom sa klupe. Surovo, ali veruj mi istinito, tako danas stoje stvari… Tako da bih ti preporucio da ih sa 8-9 godina posaljes i na neki kolektivni sport, ionako to u pocetku bude 2-3 treninga nedeljno, tako da paralelno sa plivanjem ili necim drugim i nije neko preveliko opterecenje.

  Inace, sto se kosarke konkretno tice, mada ovi u SRC Dorcol imaju stvarno fantasticnu salu, ne bih ih preporucio za skolu kosarke – umesto toga, bolje je krenuti u nekom organizovanom klubu sa tradicijom. Najbolje naravno ako ima neki klub da radi u skoli u koju deca inace idu. Npr. ako ste sa Dorcola, imas KK Skadarlija u istoimenoj skoli, KK Beovuk u skoli Vuk Karadzic, ili npr. KK Zvezda (skole kosarke “stare” Crvene Zvezde) u skolama Mika Alas, Kralj Petar i Stari Grad. Mesecna clanarina je tipicno 3 do 4 hiljade dinara.