Manifestacije Putopisi

INTERNATIONAL MINI MEETING (ITALY, MUGELIO)

Iz ugla Mean-a & Vladimira. Prvo Mean…

Znam da već dugo nestrpljivo očekujete priču sa IMM-a. Evo, napokon smo uspeli da uhvatimo malo vremena, sredimo fotke i napišemo priču koja počinje otprilike ovako:

Jednog lepog dana iz Beograda je, tačno u dogovoreno vreme, krenula družina minija uz pratnju velike mazde, na put u Italiju. U tačno isto to vreme krenuli smo i mi iz Novog Sada i našli se sa njima na autoputu „Bratstva i jedinstva“.

Ono kad zagledas ispod haube

Mi smo seli u mazdu, ja za volan, a Alma za fotoaparat i bacili se na posao. Pratnja i fotkanje kolone sedam ljutih minija. Put do granice prođe dok lupiš dlanom o dlan. A onda je dalje sve isto – RAVNO!!!

Po koje stajanje i virkanje pod haubuI posle mnooooogo sati na začelju kolone, stižemo do slovenačkih krivina. I kiše. Nismo dozvolili da nam kiša pokvari susret sa starim prijateljima. Vozimo engleske automobile i uvek smo spremni na englesko vreme.

Nismo se jedini napatili s ružnim vremenom

Nismo se jedini napatili s ružnim vremenom

Na žalost, na putu do Petera, paklena pomorandža je sebi dozvolila da se pokvari. Brzo smo je smestili u operacionu salu, u kojoj je dr Jovica uz asistente i doping pokušavao da je oživi. Oranžada je ipak ostala u Ljubljani da se druži sa Britaxom i drugim minijima u Peterovoj garaži.

Ujutru smo nastavili putovanje prema Italiji. Jedan mini manje, ali je bitno da je ekipa na okupu. Još po koje stajanje, po koja provera i eto nas u Italiji. Verovali ili ne, tu je i kiša. Pošto mi nigde nismo žurili (nije da nismo mogli, nego nismo hteli), često su nas obilazili minići iz cele Evrope koji su putovali ka istom cilju kao i mi.

DSC04078_Medium

Da smo spremni na sve pokazalo se kad je jedan mini posrkao gorivo na autoputu. Uz kratke pauze na različitim mestima vožnja je lakša,ali i sa dosadnog autoputa se brzo siđe. Sve smo bliži IMM-u.

Napokon na cilju. Brzo smo se bacilli na posao i postavili stand. A mi koji smo spavali u kampu, podigli smo i svoje kuće u dobrom kraju. Mi smo u malom crnom šatoru, pored velike kuće porodice Obronek. Bolji komšiluk ne bi našli ni da smo tražili. Žurka je brzo počele. Prvo je raspaljen roštilj, a odmah posle toga instalirana je i točilica za pivo.

Standovi

I ove godine su slovenački i srpski klub zajedničkim snagama napravili najbolju žurku na IMM-u. Naravno, pridružili su nam se i ostali drugari koje smo svih ovih godina sretali po različitim skupovima. A pošto kombinacija piva, rakije i roštilja ne idu ruku pod ruku sa oštrim okom fotografa, tako smo mi ostali bez slika sa ove žurke. Moraćete nam verovati na reč.

Kiša je lila celu noć, ali smo mi ipak ostali suvi u šatoru. A jutro je rasteralo oblake i donelo divan pogled na kamp. I blato. Videli smo neke lepe Minije i još neke drage prijatelje.

Iako se tek razdanilo, jurilice su već zujale na stazi pored kampa. Mini klub Srbije je od ranog jutra bio spreman za svoju prezentaciju. Slovenci su nam naravno pomogli pa se oko štanda brzo okupio veliki broj radoznalih posetilaca. Dok su jedni animirali strance, drugi su kupovali ono što su tokom dugog puta do Italije potrošili.

411853_8993_xl_2013-international-mini-meeting-289

Na IMM-u je bilo veoma zaimljivih minića. Bilo je tu jurilica, policije, kuća na točkovima, terenskih vozila, … ma svega. A bilo je i problema. Jeffu je recimo problem pravio alternator.Dok je ekipa predvođena predsednikom otišla na sastanak drugih predsednika i na najbolji mogući način predstavila plan za IMM u Srbiji, ja sam sa Busom otišao na stazu.

411853_2772_xl_2013-international-mini-meeting-215

Naravno, tamo smo išli da trošimo gorivo i jurcamo. I naravno, da budemo brži od ostalih. Kada se predsednički sastanak završio i drugi posetioci IMM-a su nam se pridružili na stazi. Kada su se smirile strasti  mi smo naravno opet napravili žurku. I naravno, opet na tim slikama nema ničeg.

411853_1287_xl_2013-international-mini-meeting-212

Sledeće jutro proteklo je u pripremama za put i poslednjim obilascima ostalih štandova, pa za fotkanje baš i nije bilo mnogo vremena. Krenuli smo na put kući i brzo stali. Preliva karburator. Problem je brzo rešen i put je nastavljen po lepom vremenu uz pratnju nekih čudnih oblaka.

Intern-MINI-Mugello-2013

Deo ekipe smo ostavili da još jednu noć odmori u Ljubljani, a mi i braća Jovanovski smo krenuli dalje po mrklom mraku. Svitanje nas je uhvatilo u društvu prvih znakova da je kuća blizu. Ali ne i granica. Uvek imamo osećaj da će rezervoar izdržati taman dok ne pređemo granicu. Ovaj put nije bilo tako. Sva sreća, Jovanovski sa sobom nosi kanticu čarobnog napitka, a levak smo na brzinu improvizovali. Posle granice smo nahranili benzinoždera, pozdravili se i kod Rume razišli na autoputu. Mi smo skrenuli ka Novom Sadu i ovu reportažu završili dobro poznatim fotkama.

Toliko od nas u ovoj priči.

Iz ugla Vladimira….

Bilo je dosta problema, kuvanja, dve zamenjene glave motora, jedno pucanje diferencijala, dve zamene platina i kondezatora, prelivanje plovka karburatora, vožnja minija od Firence do Ljubljane bez svetala itd itd, ali mi se vi dalje  vozimo… Samo sto je paklena pomorandža ostala u Sloveniji.

Mini Club Serbia 2

Hvala Jovici na utrošenom vremenu i velikoj pomoći!!!! Nije lako otvoriti dva motora u roku od 24 časa.

Što se tice atmosfere na samom IMM – bilo je ludo i kao i uvek nezaboravno. Opet su balkanski klubovi napravili najveći circus. Na zajedničkom klupskom štandu Slovenije i Srbije – ponovo je bilo svih nacija koje su se ludo provele.

Cviček i Union pivo u saradnji sa domaćom rakijom, zlatiborcem i PERFEKTRNIM ćevapima iz AUSTRIJE J zagrijale su atmosferu do perfektne zurke koja je trajala puna dva dana……

20160311_173335
Previous post

Pirke Auspuh Servis

Naslovna
Next post

Mini Meeting - Giro d' Dalmatia (Šibenik, Hrvatska)