Kafane i kafići

Kafana Trpeza (Konjarnik)

Unazad nekoliko godina, kad god se sretnem sa mojim burazerom i pokrenemo priču o dobroj klopi, on mi spomene jednu kafanu u Ustaničkoj ulici u koju planira da me vodi na roštilj kakav nikad nisam jeo.

Destinacija – Konjarnik, Kafana Trpeza.

Ma važi Bato, Ok, vodićeš me, al nema šanse da je klopa bolja od onog što sam  do sada jeo . -pomislim uvek, jer sujeta je ipak ponekad moja jača strana

Kada smo se konačno pre mesec dana dogovorili da odemo, moram da priznam da mi prvi utisak nije mnogo obećavao-

Prvo, ja nekako volim one kafane koje su u drvetu, a ne one polu modernističke.

Drugo, kada se  uđe unutra nekako se ne oseća  toplina, da li zato što su zidovi nekako hladni i bez slika, ili ima mnogo hladnih boja,  ili mi je možda u glavi ostala pvc stolarija sa ulaza a ja volim drvanariju, tek ambijent kao ambijent bi mogao možda biti nekako topliji.

Međutim, obzirom da je bata sve, samo nije mutav, izbor hrane mu je bio više nego mudar – Rebarca na Kajmaku i Carski Ražnjić su bili njegova preporuka (dostavljam sliku u prilogu i izvinjavam se svima što nema slike rebaraca jer smo sva trojica brzinom lastinog repa nasrnuli na rebarca, a fotograf se nekoliko sekundi kasnije setio da mi mogao da skljoca, a tada je već bilo kasno).

Carski ražnjić

Koliko je to dobro, mogu da vam dočaram jedino kroz činjenicu da sam u roku od dve nedelje morao da ponovim još dva puta obilazak ove kafane koja mi više nije delovala tako hladno kao prvi put.

Takođe da napomenem – ovde porcije nisu normalnih veličina, one su blago rečeno preogromne.Npr.- nas trojica, od kojih sam ja sa svojih 95 kg najmanje debeo (kad imaš 95 kg mislim da je glupo reći najmršaviji),  smo ZAJEDNO pojeli dve polu porcije Rebaraca i Ražnjića.

Prema tome, ako niste Kareli slobodno poručite po pola porcije jer je sasvim dovoljno.

Što se tiče osoblja, svaki put su bili ultra ljubazni, tako da nema zamerke na uslugu.

Izbor domaćih rakija je Ok, što znači da po pitanju aperitiva nema jeda.

Buraz mi je rekao da je kvalitet hrane unazad identičan tj da se nisu ’iskvarili’ za sve ovo vreme koliko postoje,  što je inače endemska bolest ovdašnjih ugostitelja.

Kad se poželite roštilja, ali ne od mlevenog mesa, slobodno dođite ovde, nema greške…

moraholom
Previous post

Banja Erzebet (Morahalom, Madjarska) - uživanje za male pare

sabacki-slatinac_f
Next post

Šabački slatinac (Banjica)