Kafane i kafići

Kafana Zvrk (Niš)

E ovo je kafana! Prava pravcata kafana! I to u onom pozitivnom smislu reči.

Evo i zašto.

Došli smo u Zvrk u četvrtak oko pola tri popodne. Unutra malo zagušljivo, podosta zadimljeno, polumračno. Ekipa za stolovima prava kafanska – za nekim stolovima samo se pije, za nekim nešto meze i čalabrcka. Nema onih klasičnih jagnjećih brigada na čelu sa direktorom i članovima upravnog odbora koji o trošku poreskih obveznika razmatraju perspektivu državne firme i rejting stranke koja ih je tu postavila. Elem, u uglu muzičari. Oni pravi, sa harmonikom. Poludiskretno, da može da se razgovara, ređaju hit za hitom. Nema šetnje od jednog do drugog stola sa ciljem da se izmami što veći bakšiš.

Klopa? Ludilo. Naručili smo kiseli kupus i pitu sa sirom za predjelo. Pita je takva da joj svaka pekara može pozavideti. U kombinaciji sa kiselim kupusom perverzno dobra.

Za glavno jelo uzeli smo rebarca na kajmaku. Vrhunac hedonizma. Nož vam ne treba, sama se raspadaju u ustima. Vrhstra!

Cene? :)) nas troje za manje od 3.000 ukupno…

Mi smo bili u novembru, kada je temperatura bila blizu nule pa smo sedeli unutra. One koji pohode ovu kafanu u letnjem periodu, imaće prilike da se smeste u ogromnoj bašti iza kafane. Kakav je osećaj iza ne znam, ali cekam lepo vreme pa da dopunim tekst :)

Za kraj šta reći, osim da sam pozitivno šokiran mogućnošću da u sred bela dana zabodem kafansku atmosferu sa živom muzikom koja dira direktno u srce i povrh svega dobrom klopom. Da nisam žurio za Beograd, sigurno, ali sigurno bi se ručak protegao do večere a večera do ponoćnog meraka.

catez_naslovna
Previous post

Terme Čatež

sofa0
Next post

Sofa DREAM - za hedonisanje u kući