Putopisi

Kamp Thalatta (Sitonija, Grčka)

Bio sam u velikom iškusenju da li napišem ovaj tekst ili ne. Evo i zašto: u kampu Thalatta nismo boravili po principu noćenja već smo ga dva puta posetili u vidu poludnevnog i celodnevnog izleta pa se ne može baš reći da smo letovali/boravili u kampu.

S druge strane Thalatta nas je toliko oduševila da bez ikakvog dvoumljenja dolazimo ovde sledeće godine na letovanje. Posmatrajući iz tog aspekta nekako mi greota da ovako nešto lepo ne opišem i podelim sa drugima.

Na kraju sam rešio da po pitanju teksta napravim kompromis pa će ovo pisanije više ličiti na fotoreportažu nego na tekst, ali ću se potruditi da moji komentari umanje efekat reklamne brošure.

Pa da krenem redom…

Lokacija

Nalazi se na vrhu srednjeg prsta Halkidikija tj Sitonije, u neposrednoj blizini gradića po imenu Kalamitsi.

Smeštajni kapaciteti

Za rentu :

 • Mobil Home (potpuno identične onim koje smo rentirali u Lanterni, za opis Mobil Home KLIK OVDE )
Mobil Home

Mobil Home

 • Bungalov
Bungalov (samo za četiri osobe, nema većih)

Bungalov (samo za četiri osobe, nema većih)

 • Prikolice (na nekoliko lokacija: od opcije bukvalno na samoj plaži, do onih u okviru kampa)
Prikolica na plaži - najskuplja opcija rente prikolice

Prikolica na plaži – najskuplja opcija rente prikolice

 • Šatori
Šator

Šator

Ili smeštaj u vidu zakupa parcele (kao paušalac tokom cele sezone ili u određenom terminu)

Prateći sadržaji

 • Teretana
Teretana

Teretana

 • Dečiji bazen (sa spasiocem)
Zenba

Zenba

 • Supermarket
 • Taverne
 • Kantina
 • Dečije igralište

Šta je ono sto je na nas ostavilo tako jak utisak da smo čak dva puta dolazili ovamo (100 km u jednom pravcu od našeg matičnog apartmana!) i zbog čega ćemo (Bože zdravlje) letovati ovde sledeće godine:

 • Plaža – po našem mišljenju ovo je sigurno najlepša plaža na celom Halkidikiju. U uvali prečnika oko 500 metara, sa predivnim peskom, široka bezmalo 100-tinak metara, sa tirkizno kristalno čistom vodom ovičena stenama koje deluju kao plod rada vrhunskog vajara ova plaža ostavila nas je bez daha! Na Halkidikiju nema bolje!
Plaža - pogled levo

Plaža – pogled levo

 • Hladovina – ceo kamp je u hladovini, skoro sva mesta su ispod velikog drveća, po najvećoj žegi šetate opušteno po kampu i uživate
 • Higijena – mnogo sanitarnih čvorova, sve je u funkciji, nema gužve po toaletima i tuš kabinama, sve je čisto i uredno (napominjem da smo pre ovoga boravili u italijanskom i hrvatskom kampu gde su toaleti bolesno čisti i da i pored toga nemamo zamerku na higijenu ovde)

Ne znam da li je dobra fraza osećaj ušuškanosti, ali ona možda najbolje opisuje ono što smo mi osetili – kamp nije ogroman, ali daleko od toga da je mali; ima puno ljudi, ali daleko od toga da je gužva; iako nisi bio pre, posle 15 minuta se osećaš kao da si letovao ovde poslednjih deset godina…

Plaža - pogled desno

Plaža – pogled desno

Da li sam pogrešio i istrčao pred rudu sa ovim utiscima ili nisam – vreme će pokazati. U svakom slučaju ako se dogodine nađemo ovde, detaljan opis i potvrda/demant prvog utiska sledi.

Za kraj još samo jedna napomena: kad smo završili poslednju posetu kampu uputili smo se do Armenistisa, možda i najpoznatijeg kampa na Halkidikiju. Ušli, pogledali i posle 10 minuta ga napustili uz komentar “nema šanse da se dođemo ovde”. Zašto? Zato što nam je prva asocijacija prilikom posete Armenistisu bila Muzički Festival EXIT.

p.s. utisak o kampovima dat je iz ugla roditelja troje male dece

20150807_213811
Previous post

Mevgal Ariani - najbolji grčki jogurt

20150811_190709
Next post

Elena Mezonetes (Kasandra, Grčka) - vrhunski smeštaj po pristojnoj ceni

 • Ono što se meni nije svidelo kad smo zavirili u kamp (ranije ove godine – Zoster još nije oprostio što mu nismo rekli) je bolesna količina hlora u bazenu za decu, koji se osećao na 30+ m okolo. Ne znam da li im se omaklo ili šta, ali svakako bih izbegao taj bazen; uostalom, more je na 60 metara…

 • Turista

  3 nedelje ove godine u Thalatti i najbolji kamp od 10-ak koje smo obišli… Posle obilaska drugih kampova, uvek smo produžili boravak u Thalatti. Svakako da je posebno uživanje period do 15.07. i nakon 15.08. Idealno mesto i za porodice sa malom decom. odličan putopis!

 • Pingback: Kampovanje Kamp Prikolicom - nemagreske.com ()

 • Zoster

  Sve u svemu bilo je super. Klinvi odusevljeni, nema sanse vise da ih bilo ko utera u apartman. Menjali plaze jesmo jer su klinci u kampu bili skoro 3 meseca pa su malo trazili promena poslednjih desetak dana.
  Inace kamp je stvarno odlican i mnogo nam se svideo, a dve stavke koje navodimo kao negativne su:
  – ove godine je bilo vise talasa nego inace, pri tome talasi su poprilicno veliki.
  – za vreme onog njihovog praznika oko 15tog avgusta kada je ceo Solun dosao na Halkidiki na produzen vikend zapala nam je ejdna grupa mladih Grka za komsije koji su pustali glasnu muziku pa je tu bilo rasprave i sanjima i sa recepcijom al su ih na kraju doveli u red
  U svakom slucaju, Boze zdravlje mi smo tamo i 2017te