Hoteli i Spa centri

Planinski dom Kopaonik -zimovanje za male pare

Pin It

Može li se na Kop za dž? Mislim ne baš bukvalno za dž, ali za neke jako male pare? Šta mislite? Da je mene neko ovo pitao pre sedam dana ja bi mu odgovrio ‘dal si bre normalan’! Međutim, sada sam spreman da odgovorim suprotno! Mislim da se može na Kop za jako male pare i to na jako dobru lokaciju! A evo i kako.

Pošto sam i treći put ove zime overio ovu planinu, šetajući po stazama i okolini, nabasah slučajno na planinski dom odmah pored staze Mali Karaman (nije u pitanju Rtanj, on je malo dalje).

Uđem unutra i pitam:

Jel ovo planinski dom?

Jeste.

Kako se zove?

uz prevrtanje očiju odgovoriše da se tako  i zove – Planinski dom, to mu je ime, nema drugo .

A gde je ovde recepcija?

Hahaha,  nema toga ovde, uđi u restoran i pitaj šta te zanima .

Sednem sa ženom u restoranski deo i pozovem konobara koji nas usluži Coca Cola-om u limenci po ceni 100dinara (podsećam da sam na Kopaoniku, 30 metara od staze Mali Karaman) i koji pozva nekog starijeg lika. Dođe čovek i kaže – ovo vam je deco planinski dom, cene su vrlo pristupačne, smeštaj na bazi punog pansiona (doručak, užina i večera- tako ga oni definisu) po osobi košta oko 15 eura!!

Dakle, 105 eura je 7 dana boravka na Kopu na bazi punog pansiona, na 30 metara od početka žičare Mali Karaman. Ustaneš, opereš zube, nazuješ pancerice i hop – već si na stazi! Definitivno na celoj planiji ne postoji bliža i brža opcija od kreveta do uspinjače.

Elem, da se vratim na smeštaj. On je po principu koliko para toliko i muzike. Možda ipak malo više muzike nego para. Sobe su neke sa kupatilom, neke bez kupatila. Po veličini su kao kupe u železničkom vagonu (malo se šalim), a kreveti su naravno na sprat. Kad ustanete ujutro i hoćete da se proteglitite morate da otvorite prozor jer u suprotnom nećete biti u stanju da isružite ruke.

Recepcije nema, lobi ne postoji, postoji taj restoran koji više liči na trpezariju studentske menze, jedino što ovde nema samoposluživanja i ne stoji se u redu. Klopu nisam probao, pa neću ni komentarisati. A cene klope? Hiljadu lajkova za cenu klope.

Za kraj koja je poruka? Pa, ako ste student, srednjoškolac, tek oženjen a jos uvek blesav i ne isfoliran, ako ste suprotnost snoba, a pre svega ostalog na Kop dolazite zbog skijanja i druženja a ne poziranja i foliranje, onda vredi doći ovde. Al samo sa dobrom ekipom koja se poznaje dobro i koja je spremna na kompromis i toleranciju.

p.s. lokacija – kad se od Brzeća uspenjete gore, dom se nalazi neposredno posle skretanja za Rtanj a malo pre Gorske službe.

Pin It
2009-renault-megane-trophy
Previous post

Reno Servis Vlada (Mirijevo, Beograd)

Naslovna
Next post

Dablin - druga reč za uživanje