Automoto

Opel Astra H Caravan Turbo

U životu kad tad dođe momenat kada vam se porodica uveća do te mere da morate da pravite kompromise na vašu štetu. Dok ste u braku sami sa ženom i đene đene, ali kad i deca dođu onda se sve menja iz korena. Kad sam bio mlađan momak ja, vozio sam Lanciu sa točkovima od 17 coli i distancerima. U njoj nikog nisam mogao da vozim na zadnjem sedištu jer bi zadnji blatobrani češali ivicu točkova. Gepek na tom autu je bio dovoljan za jedan kofer i to je sve. Taj auto je jezivo išao na živce mojoj ženi ali ga je trpela jer realno nismo imali potrebu za drugim. A sa klincima, kao što rekoh sve se menja.

Dođe tako momenat kada je trebalo napraviti promenu. Dakle, trebalo mi je nešto što ima veliki gepek, ide barem 220 km/h, ubrazava oko 8 sekundi (lancia je posle ‘tretmana’ išla oko 6,5 sec) i nema više od 2000 kubika – registracija i potrošnja su takođe u fokusu. Posle par meseci pretrage, odlucih se za VW Jettu, 2.0 turbo od 200 konja. Motor je iz Golfa V GTI, ubrzava za 7,5 sekundi, ima poveći gepek i milina božija. Taman kada sam se rešio da je uzmem, naletim na jednog prijatelja kome ispričam šta sam smislio. Na moj elaborat, on mi reče mrtav ladan:

- Mislio sam da si pametniji. Što ne uzmeš takvu Astru H, em su jeftinije, em uvek imaju brdo opreme za koje u wagenu mora mnogo para da se odvoji.

Reših da ga poslušam, te krenuh u potragu za Astra H limuzinom sa GTC motorom. Tražeći je shvatih dve stvari – da Opel ne ugrađuje 2.0 turbo u limuzinu, ali ugrađuje u karavan koji izgleda do j..a. A ako ima pri tome i OPC line – izgleda i više nego do j..a!

YouTube Preview Image

Kupim ja tu astru vrlo brzo posle toga.

Odmah da napomenem – vozio sam dosta opela, ali ovako dobar i kvalitetan auto nisam verovao da mogu da naprave. Znači auto je neuništiv. Prešao je 160.000 kod nas, a ništa mu živo ne fali. Samo redovan servis i to je to. Prethodni opeli koje sam vozio sam češće terao u servis nego na benzinsku pumpu. Ovaj i dan danas ide 240 km/h. Ubrzava i izgleda isto kao i prvog dana. Svi dugmići, a ima ih dosta, rade i dan danas. Čudo kad je Opel u pitanju. Ponekad pomislim da je Opel ukrao ovaj auto od BMW-a i prodaje ga pod svojim znakom. Čak je i osecaj kad se sedne za volan  isti kao kod BMW trojke. Ja sam od milošte umeo da kažem – ajd te provozam sa mojim malim BMW. Sedišta su dosta tvrda ali odlična. Obruč volana malo deblji ali taman koliko treba. Središnji naslon, menjac, volan, sve je na idealnoj udaljenosti i dovoljno tvrdo da odmah shvatite da niste u klasičnom putničkom autu. Odmah daje do znanja da je ipak nešto više. Pogotovo što vas bokovi sedišta obuhvate pa je osećaj da ste ‘spakovani’ skoro ravan trkačkom autu.

Spolja kad se pogleda, odudara od drugih Astri karavan. Od pozadi pa i ne baš. Ali u tome i jeste najjača fora. Jer sa takvim zadnjim krajem on je idealan za one Toze Nervoze u velikim dizel autima što misle da su mnogo brzi i što ablenduju do besvesti na autoputu jer su kao svi drugi mnogo spori. Naime, ja takve pustim da mi udju u rep, pa vozim polako dok ne počnu nervoznu da blicaju. I onda dam gas i vozim dokle može. I gledam u retrovizor kako pokušava da me stigne, al ne ide. Auto dimi kao Tamić. Oćedu oni, al ne znu – što bi rekle Lale. I onda kad ih pustite da vas preteknu oni vam upute onaj pogled nerazumevanja, čuđenja i upita – pa šta je bre ovo? I pitali bi verovatno šta je to, al’ im ponos ne dozvoljava. Jer ipak su oni za svog ljubimca izdvojili verovatno dva puta više para nego ja za mog.

E sad, da je baš savršen pa i nije. Zadnji kraj je lak, pa čak i ako je prednja vuča, ponekad hoće da pobegne. Zvučna izolacija bi mogla  biti na nivou Astre, a ne na nivou Corse.

Međutim, i takvog sa manama, mi ga volimo i posle četiri godine provedenih kod nas. Sada ga doduše vozi moj burazer, koji, kao i ja, ima samo reči hvale. Naravno, on je rešio da kupi tek kad su mu zatrebala bebeća kolica  :-P

kajgana_f
Previous post

Kajgana

burek_f
Next post

Pitara Sabrina (Kalenić pijaca) - najbolji burek sa mesom u gradu