Automoto Linkovi i saveti

Pirke Auspuh Servis

Automobil : Cooper S

Izduv : fabrički – prednji lonac sa katalizatorom, cev koja ide do srednjeg lonca (koji je skroz pozadi i u istoj ravni sa zadnjim loncem) a od njega dalje do zadnjeg lonca. Iz zadnjeg lonca dve cevke do sredine zadnjeg branika.

Zvuk : pa ono kao malo reži na višim obrtajima

Cilj : dobiti pravi sportski zvuk kakav i treba da ima auto od 165 konja, ali pri tome ne ubiti u mozak sa bukom na duže staze.

Rešenje, opcija 1 : naručiti gotov izduv od katalizatora do lula. Raspon cena: Fox oko 500, Miltek i Remus oko 700, Akrapovic i SuperSprint oko 1000 evra.

mn020094-05255cf03d72b6bb_200x200

FOX (made in Germany) oko 500 EUR

Rešenja, opcija2 : pronaći nekog ko to može kod nas da uradi, a da ne usere – da razdeli srednju cev na dve, sprovede ih do dva nova protočna lonca, a iz svakog lonca posebno izvuče cevi i ponovo ih susretne na sredini zadnjeg branika. Mali auto, ali puno krivina i zajebancija sa varenjem.

Odabiram opciju 2 .

Razmatram : Vlasta na Bulevaru, BataAuspuh u Petrovaradinu (ranije sa prethodnim kolima odlazio kod obojice) i Pirke u Mirijevu. Kod Pirketa nikad nisam bio, al sam čuo da ga mnogo hvale. I to oni koji se razumeju. Kažu dečko je profi.

pirke1

Biram Pirketa . Zakazujem servis i pojavljujem se u dogovoreno vreme. Po dolasku pokazujem snimak Miltek auspuha sa youtuba kao primer zvuka kakav želim da dobijem. Serviram i podatke o dimenzijama cevi kakve bi trebalo ugraditi (konsultovao gugla). Pirke i Deki me gledaju sablaznuto. Sugerišu drugačije dimenzije uz uveravanje da zvuk sa snimka neću dobiti sa dimenzijama koje sam preporučio. Prihvatam sugestiju.

Posle dobrih 6 – 7 sati vraćam se u servis po auto. Sve završeno. Vizuelno sve savršeno. Pali se auto i odlazi na probnu vožnju – zvuk je tačno onakav kakav sam želeo. Ni oktava više ni oktava niže. Na povratku do kuće pravim dodatne krugove po gradu kao malo dete kad dobije bicikl za rođendan pa da napravi još jedan krug. Onako egzaltiran ponovo zovem radionicu i po drugi put se zahvaljujem na potpuno ispunjenim očekivanjima.

auspuh-servis-pirke-2

Sve to završeno za daleko manje para nego Opcija1. Sa sve garancijom na tri godine!!!

I da ne zaboravim – ko se reši da ode kod Pirketa, obavezno neka traži tursku kafu dok čeka auspuh jer se kod Pirketa pije najbolja kafa u gradu. GARANTOVANO!

Evo i snimka pre i posle Pirketove intervencije:

YouTube Preview Image
Minijada sl4
Previous post

Balkanska Minijada 7 i sva ta ogromna MINI ljubav

411853_6850_xl_2013-international-mini-meeting-288
Next post

INTERNATIONAL MINI MEETING (ITALY, MUGELIO)