Kafane i kafići

Prava Pljeskavica – Čika Miletove pljeke od nedavno na dva mesta u gradu

U gradu postoji milion mesta na kojima možete pojesti pljeskavicu s nogu. Od toga, nekoliko mesta stvarno ima baš DOBRU pljeskavicu dok VRHUNSKU pljeskavicu možete pojesti na DVA mesta. Prvo, na uglu Takovske i Cvijićeve  i drugo, otvoreno od skoro, preko puta Ade. Vlasnik oba lokala je ista osoba, čika Mile, a lokali se zovu PRAVA PLJESKAVICA. Mogu se složiti da im ime u potpunosti pristaje.

Ovde je sve posvećeno kvalitetu mesa i ukusu pljeskavice koji je stvarno neverovatan. Definitivno se razlikuje od ostalih pljeski u gradu. Ukus takav, kakav bi prava pljeka trebalo da ima.

Koliko se paznje posvecuje pljeskavici govori podatak da osim pljeskavice ništa drugo ne možete ni poručiti. A od pljeski imate onih manjih od 150g, pa preko 200g, 300g do onih od 500g. Specijalitet ponude je 300g punjena. Pune je lukom i tucanom.

Što se tice ostalih priloga osim luka i tucane, tu su i pavlaka i kupus. I to je to. Verujte da ovde prilozi mogu samo da pokvare ukus, nikako da poboljšaju. Ah da, pljeku je inače moguće dobiti samo u somunu koji je blago grilovan.

Cene- 300g obična, sa prilogom luk i tucana paprika je 350 dindži i vredi svaku paru. Ostalih cena se ne sećam jer ja uglavnom jedem gore navedenu pljeku.

Čika Miletove pljeskavice smo pominjali u više navrata u našim tekstovima, između ostalog i u jednom od prvih , ali nikad joj nismo posvetili ceo tekst. Obzirom da nas je neizmerno obradovao otvaranjem nove poslovne jedinice i to, ni manje ni više nego na Adi, rešili smo da ponovo napišemo koju reč o čika Miletu i njegovom remek delu. Naročito pošto smo se uverili da se u proteklih 6 meseci niko nije približio kvalitetu kakav on nudi.

S toga, svi vi koji ćete ovog leta odlaziti na Adu, ne propustite da svratite na Pravu Pljeskavicu i povratite snagu posle džogiranja, kupanja, vožnje bajsa ili rolera…

2011-12-29-ribarska-banja
Previous post

Ribarska banja: bazen u spa centru

5b2obc
Next post

Kozji sir - za one koji znaju šta je dobro

  • NIkola

    jednom sam pokusao da kupim, cika je bio uzasno neljubazan, prakticno me napao zasto kupujem malu ili u tom momentu najmanju pljeskavicu a pogotovo se brecnuo na to kad sam pitao sta ima od priloga??? razumem drugaciji koncept i originalnost (navnodno) recepta u to ne ulazim ali svesrpsko nadobudno ponasanje, kao da prodaje dijamante a ne…

    • DBJ

      ima i dobrih kopija ako neko ne voli originale … pravi rostilj moze da ima samo jedan prilog: sitno seckani crni luk … SVE ostalo nije original … nije mi jasno zasto chika Mile opste drzi bilo shta drugo kao prilog osim luka …