Linkovi i saveti

Re: Kupovina bicikla za neupućene – utisci posle kupovine

Dragi budući bici entuzijasti, iz ugla totalnog početnika (bici staž 4 meseca, u ovoj sezoni  prešao 600 km), iznosim svoje utiske posle kupovine kvalitetnog bajsa. Vodič u kupovini bio je Storm u vidu teksta: Kupovina bicikla za neupućene.

Dragi iskusni bici entuzijasti, ako naletite na ovaj tekst, oprostite početniku na greškama u bici terminologiji. Ovaj tekst je namenjen osobama poput mene – koji su u fazi zaljubljivanja u biciklizam.

Elem…

Ovu sezonu započeo sam ponosno na MTB biciklu Delta sa Shimano opremom.

18 brzina, bez prednje i zadnje suspenzije. Šaltanje brzina uz pomoć po jedne ručice sa svake strane kormana. Potpuno nov  bicikl kupljen je 2000-te godine i bez da objašnjavam razloge skoro da uopšte nije vožen do sada. Sa tim biciklom sam napravio prvih 200 km u sezoni i on je bio glavno prevozno sredstvo u putopisima Zoster on bicycle (An Unexpected journey & Die Hard).

Kao i svako ko živi u neznanju, bio sam potpuno ubeđen da posedujem izuzetno namunjen bicikl. Čak šta više, kada mi je Storm sugerisao da bi dobro bilo da promenim bajs, odgovorio sam:

Što??? Znaš li ti koliko sam ja svojevremeno ovo platio? Pa ovo je vrhunski bajs!

Moje ubeđenje da imam fensi namunjen bajs opasno je poljuljano posle naše prve zajedničke vožnje kada mi je ponudio da provozam jedan krug na njegovom.

A onda se desila prekretnica u vidu njegovog teksta…

Neposredno po objavljivanju Kupovina bicikla za neupućene kupio sam polovnu Meridu. Shimano Deore menjač, sa po dve polugice na svakoj strani (za palac i kažiprst), devetofaz tj 27 brzina, prednja suspenzija, Oxygen trkačko sedište, kočnice u koje se ubacuju ketridži. Cena iz oglasa od 250€ spuštena je na 230€ tokom procesa pregovaranja uz pivo.

Iskreno, nisam verovao da je razlika u vožnji tolika da bi opravdala doplatu od 180€ (realna vrednost moje Delte je 50€). Ali, i pored toga, odlučio sam se na kupovinu. Ako ništa drugo, barem me više neće zezati da vozim oldtajmera.

I kolika je realno razlika između ta dva bicikla sa aspekta jednog totalnog početnika?

OGROMNA! Posle prevezenog JEDNOG kilometra, prestao sam da osećam grižu savesti zbog 180 €.

A razlike koje meni realno i praktično u vožnji znače su sledeće:

# menjač – sam proces promene brzina traje neuporedivo kraće i daleko je efikasnije. Ovo je značajno jer nema promene ritma i dinamike vožnje, naročito kod uzbrdica. Kao početniku meni je to jako bitno jer sa prethodnim bajsom u takvim situacijama nagli gubitak ritma rezultovao je gubitkom  snage i daha.

# šestofaz vs devetofaz – ta tri dodatna zupčanika su zlata vredna. Neće vam se više dešavati da ne možete da se odlučite između dve brzine – kod niže brzine broj okretaja pedala suviše velik, a za višu brzinu nedostaje vam snaga. Svaki zupčanik je tu za svaku uzbrdicu kao i za različitu jačinu vetra na ravnom putu.

# kočnice – neuporedivo efikasnije zaustavljanje

# prednja suspenzija – i bez off road vožnje dokazala svoj značaj na neravninama, ivičnjacima, šahtama. Duža vožnja na MTB ume da optereti zglobove šaka kod osoba bez staža. Kad se na bolne zglobove prenese udar neravnine sa asfalta zvezde se vide i u po bela dana.

# odsustvo šrafova – bez dve vilasto/okaste 15-tice točak sa Delte nije mogao dole. Kod Meride u dva klika prednji točak ide dole. Svaka zamena i krpljenje guma, rasklapanje bajsa kod pakovanja u auto je daleko jednostavnije.

# težina – kad teglite bajs na peti sprat bez lifta posle svake iscrpljujuće vožnje i razlika u težini od nekoliko grama je značajna, a kamoli kilograma.

Iako je u pitanju polovni bajs, sve funkcioniše savršeno i sve je poprilično utegnuto. Verujem da je glavni razlog upravo kvalitet komponenti od kojih je ovaj bicikl sastavljen.

Za kraj – sa starim bajsom skupljao sam hrabrost da se uputim u avanturu penjanja na Avalu. Samopouzdanje je poprilično bilo poljuljano posle debakla prilikom penjanja na Gardoš (zamalo da se ispovraćam od napora na 3/4 penjanja).

Sa novim bajsom, za nepuna dva meseca imao sam 4 uspona na Avalu (od čega dva vezana bez pauze) i jedan uspon na Gardoš (penjati se ponovo na Gardoš nema smisla jer skoro da se i ne zaduvam).

Da se ne lažemo – redovno vozim pa su mišići i kondicija sigurno daleko bolji, ali definitivno je udeo KVALITETNOG POLOVNOG bicikla tome i te kako doprineo. I ubrzao napredak.

novi-sport1
Previous post

Kafana Novi Sport (Autokomanda)

Alpi_0065
Next post

Bicikl na letovanju: najkorisniji deo prtiljaga