Hoteli i Spa centri Nudizam (plaže i spa)

Hotel Terme (Terme Čatež)

Ustanete ujutro u 6:15. Popijete kafu, probudite decu, obučete ih i onako sanjive potrpate u kola. U sedam krenete put Slovenije. Pred Šid stanete na OMV i kupite espreso za poneti i one trouglaste sendviče što inače dobijate u avionu kao ketering. Mnogo su dobri. Dok prelazite Hrvatsku granicu pojedete sendviče jer je osam sati i vreme je za doručak. Sledećih dva sata vozite kroz Hrvatsku 140-150 km/h i stižete u 10h na Slovenačku granicu. Putarina kroz Cro oko 20 evra. Uđete u Sloveniju, vozite 10 minuta, prvo isključenje desno ako se ne varam i stigli ste u Terme Čatež.

Ulazak u sobe je od 14h, ali nema veze- prijavite se na recepciji, uzmete propusnice za waterland i pravac tamo. Od 11h do 14h se razvalite sa klincima na waterland-u i verujte da ćete biti prebijeni k’o pas. Waterland je odličan- lepi blagi tobogani za decu, voda svuda 33 stepena, normalni blagi prilazi i ulazi u vodu, puno spasioca, nema isfrustriranih tinejdžera da vas i vaše klince guraju, gaze, prskaju pa da vam presedne dolazak.

Kad završite prvu smenu, pre čekiranja slobodno svratite do restorana u okviru kompleksa koji ima odličnu klopu po normalnim cenama. Posle 14h se slobodno ulazi u sobu. One su u hotelu Terme bez zamerke.

Mi smo popodne posle  dremke provodili na hotelskom bazenu koji je po veličini negde između polu-olimpijskog i olimpijskog. Voda takođe 33*c. Džakuziji pored bazena su uglavnom zauzeti, ali ono što je dobro je što je ulaz petkom do 23h a već oko 20h se isprazne. Ja sam na primer već oko 21h bio potpuno sam na celom bazenu. Inače ostalim danima je do 21h, a petkom je iznimka da bi ljudi koji dolaze na produžen vikend mogli u potpunosti da iskoriste taj dan.

U Spa je sve  čisto, uredno, savršeno. Teretana je jedino malo slabije opremljena, ali možete valjda i dva dana bez tegova?

Za mene je najveće ludilo bila sauna.

Inače prvi put su me izbacili iz nje.

Zašto?

Jer sam imao na sebi kupaće gaće.

Ovde se inače ulazi samo ako ste golišavi.

Dakle u sauni nema odeće, svi su k’o od majke rođeni. Taj deo je malko i diskretno izdvojen od ostatka wellness-a.

A šta je najjača fora?

Što je sauna zajednička za muškarce i žene. Ja sam prvi put ušao u jednu od sauna kad je unutra bilo 4 tipa i dve ribe. Prvo ti malo neprijatno a posle se navikneš. Njima tamo je to skroz Ok. Ima i naših evropejaca. Inače uglavnom su sa prostora SFRJ plus Italijani.

E sad, i od najjače fore ima jača fora.

Naime između sauna se nalazi hladan bazen, širok oko 2 metra i dugačak 10 metara, koji se nalazi napolju. U njega uđete pravo iz saune i isplivate tih 10 metara. Kad padne mrak i kad se većina gostiju raziđe, onda taj bazeni ne služi samo za plivanje- u njemu su se tip i riba to veče malo više zaneli onako posle saune pa je voda penila i žuborila kao u Spilbergovom filmu Ajkula.

Pitao sam jednog starijeg gospodina šta rade ovo dvoje a on mi je odgovorio da se malo ljube. Meni je ostalo nejasno samo kako je u tako hladnoj vodi uspeo da dostigne stepen čvrstoće potreban za kvalitetno ljubljenje. Ali ljubav izgleda ne zna za granice fizike.

Šteta sto se u Sloveniji ne organizuju ‘team buildinzi’ naših firmi. To bi bilo interesantno videti.

U svakom slučaju  opšta atmosfera u sauni je verovatno uticala na mene na podsvesnom nivou, tek drugog dana uhvatih sebe kako u stopu pratim jednu Italijanku po sauni. Iz ruske u finsku, iz finske u tursko kupatilo i sve je bilo super dok ne uđoh za njom u hladan bazen gde je ledena voda ostavila tragične posledice na mene. Za razliku od onog lika iz gornjeg pasusa. U svakom slučaju bilo koje dalje praćenje Italijanke postalo je potpuno besmisleno tako da sam rešio da se vratim u sobu.

Po povratku, na pitanje svoje supruge kako je u sauni, odgovorih- ma bezveze, nemoj da ideš….

Što se tiče ostalih pratećih elemenata jednog putovanja, mogu reći da je osoblje toliko fino i ljubazno da na momente imate utisak da vas vole više od rođene majke.

Cene su na nivou cena iz Beograda, a sam smeštaj za tri dana na bazi polupansiona izneo nas je oko 250-300 evra. Mislim da jedan par može da se provuče i za 200 ako uhvati neki vikend aranžman na popustu i ne povede decu.

Klopa je po principu švedskog stola, nema šta nema, za večeru i krabe i rakove i dagnje i ćevapi i makarone i sto čuda. I sve je vrh vrh vrh! I zalijes to sa malo onog laškog piva i spavaš ko bebiron do ujutro.

Mi smo poslednji dan iskoristili i provozali se do Trsta na espreso i aperolspritz i time zaokružili navedeni produženi vikend.

Nisam bio ni u jednom drugom Spa u Sloveniji. Ovde dolazim već drugi put. Kažu da ima lepših i verovatno ću ih posetiti uskoro, ali za sada moram reći da je i ovaj ispunio sva naša očekivanja, te ga stoga toplo preporučujem.

divcibare
Previous post

Putevi: Mionica - Divčibare - Požega

Next post

Suši salata - tajna ishrane ninđi u domaćoj radinosti