Nudizam (plaže i spa)

Wellness Orhidelia (Terme Olimia) – nudizam na nivou

Wellness Orhidelia je arhitektonska poezija za oči i kolaž odabranih luksuznih detalja za dušu. To je praznik originalnosti i vrhunac čulnosti. Mesto gde uvek možete biti sami u intimi svojih misli i čulnih doživljaja.

Prvi pasus nije moja umotvorina već marketinška poruka na sajtu Termi Olimia kojom opisuju svoj najprestižniji deo – Wellnes Orhidelia. Inače, ceo kompleks Termi Olimia čine: Hotel Sotelia, Hotel Breza, Apartman Hotel Rosa, Naselje Lipa, Kamp Natura, Wellness centar Termalia, Wellness centar Orhidelia.

Mi smo bili smešteni u Sotelii, pun pansion, petak – nedelja nas je koštao 400 evra sa uključenim ulaskom u Orhideliu. Bukvalno dinara mimo toga nismo potrošili. Za one kojima je to mnogo (a i nama je nego smo se ko prosti zaleteli) može iznajmiti apartman u Naselju Lipa (tako se zove apartmanski kompleks) i toj opciji (bez hrane) ceo aranžman će ga koštati 200 evra (što će biti naš izbor na ubuduće).

03-orhidelia-atrium-night-01-Miran-Kambic-712x474

Prvi put sam čuo za Orhideliu pre dve godine. Od tada do danas dosta mojih prijatelja posetilo je ovaj wellness centar. Sliku koju sam stvorio o Orhidelii, bazirala se na sledećim informacijama:

 • Najprestižniji slovenački Spa sa neverovatnim arhitektonsko-dizajnerskim rešenjima (kao što i sama reklama kaže)
 • Nudističiki raj koji nudi ’nešto malo više’ od nudizma

Gde se nalazi Orhidelia, kako sve to izgleda, koliko košta i kakvi su utisci?

Pa da krenemo redom…

Razdaljina

Udaljenost od Beograda do Podčetrteka iznosi 470 km, što znači oko 5 sati vožnje sa čekanjem na granici. Od Zagreba je oko 75 km (sat vremena opuštene vožnje). Odmah bi napomenuo da kad uđete u Sloveniju nemojte kupovati vinjetu, već izađite na prvom izlazu posle granice (bukvalno 200 metara od granice) i nastavite dalje lokalnim putevima (sve je odlično obeleženo). Put je Ok, priroda predivna, od momenta skretanja sa autoputa trebaće vam cirka 45-50 minuta do Termi.

Lokacija

Selo je malo, kompleks je povelik tako da nema šanse da omanete. Prvi objekat uz ogromni parking je upravo Orhidelia.

Cena i radno vreme

Na ulazu dobijate narukvicu za prolaz, papuče, bade mantil i peškir. Ulaz radnim danima je 27,5 evra po osobi, vikendom 35 evra. Petkom i subotom je FKK veče u svim delovima Orhidelie od 22h (na sajtu piše od 20h, ali počinje tek od 22h) do 24h. (ovo je u varijanti da niste u strartu uplatili Orhideliu nego naknadno doplaćujete).

Orhidelia-savne-in-atrakcije

Orhidelia

Sastoji se iz nekoliko delova koji su međosobno odvojeni:

Na donjem nivou je:

 • Bazenski kompleks – ogroman bazen u atrijumu sa ostrvcima, gejzirima, sporom rekom, svetlosnom pećinom, podvodnom muzikom. Temperatura vode 31-32*. U bazenu i oko bazena obavezni su kupaći kostimi. Svakog petka, od 22h je FKK (nudizam) veče na bazenima dok je ostalim danima kupaći kostim obavezan.

Na gornjem nivou su:

 • Turska kupatila – posebna prostorija sa dva turska kupatila i ogromnim whirlpool-om. Gologuzija obavezna u kupatilima i whirlpool-u, dozvoljena i van njih u okviru te prostorije, ali skoro niko nije šetao bez peškirića van kupatila i bazena.
 • Finske saune – takođe posebna prostorija sa tri saune i hladnim bazenom za rashlađivanje. Ista pravila za gologuziju. Na svako malo organizuje se tematski ulazak u saune za koji je potrebno prijaviti se tokom prepodneva (npr terapija mineralnim blatom, nega slatkim medom, čokoladna sauna…)

terme-olimia-08

Obavezno preporučujemo pomenute tretmane, naročito čokoladom iz dva razloga:

1. jeftini su: 3 evra po osobi

2. stvarno su do jaja – posle tretmana koža vam postaje bukvalno kao bebeća guza i dva dana posle toga mirišite na čokoladu. Da li ćete sami sebi da namacate čokoladu ili ćete dozvoliti to vašem partner da uradi – na vama je.

 • Soba za odmor –ogromna prostorija sa klasičnim plaženskim ležajevima, dominira tišina.
 • Soba sa vodenim krevetima – eeeee, ovo je najzanimljiviji deo – soba u kojoj se nalazi 20-tak vodenih kreveta, međusobno odvojenih paravanima koji su delimično providni i koji nemaju vrata. Svaki krevet ima instaliranu muziku i slušalice tako da kad legnete, nataknaete slušalice na glavu izaberete jedan od tri kanala sa raličitim tipovima muzike i kuntanje je neizbežno.

Uglavnom, u sobi sa vodenim krevetima svi kuntaju negde do 21h, 22h, dok se iza toga uglavnom dešava magija što bi rekli Amerikanci. Naime, vrlo je verovatno da ćete u tom periodu čuti-videti par kako vodi ljubav. Neće baš to biti onako eksplicitno i na izvolte, već onako poludiskretno u bademantilima delimično zaklonjen paravanima.

Takođe da dodam – vrlo često se može naleteti i na parove koji u bazenu sa mlaznicama (whirlpool) ili turskom kupatilu priušte masažu intnimnih delova tela ili čak i nešto vise. I opet ponavljam tamo je to potpuno normalno, niko na to ne reaguje (što bi rekli svi se prave blesavi kao da se ništa ne dešava) jer je Orhidelia upravo tome i namenjena – da se praviš blesav.

 • Terasa sa bazenom – spoljni bazen sa termalnom vodom- izašao sam jednom na 10 minuta i smrznuo sam se. I voda u bazenu mi nešto bila hladna.
 • Spa Amala – deo namenjen kozmetici i masažama – nismo zalazili

Kako sve to izgleda

U estestko-arhitektonsko-dizajnerskom smislu – prava perverzija! Kraljevski! Potpuno je fensi, uređeno, napucano, sređeno. Iskreno, takav nivo nigde nisam video. U potpunosti opravdava svoju cenu. Sem toga saune su izuzetno lepe, prostrane i mogu da prime dosta ljudi. Turska kupatila izgledaju neverovatno i uopšte ne liče na klasična kupatila kakva se viđaju u ostalim termama. Više podsećaju na pećine u kojoj boravi Alien, sa sve ogromnom larvom koja samo što se nije izlegla u centralnom delu saune.

parnasuana

Soba sa vodenim krevetima je novost za nas. Ona celom kompleksu daje ’ono nešto malo više’ u odnosu na klasičan nudizam. Kao što rekoh, taj deo se do 20h koristi uglavnom kao soba za odmor, dok se posle 20h koristi i za neke druge stvari. Naime, vrlo je verovatno da ćete posle osam čuti stenjanje, uzdisanje, mrmljanje, uzdahe i neizbežno kikotanje. Možete da zavirite, bacite pogled (hteli ne hteli kad prolazite zakačite pogledom svašta). Niko nikog ne uznemirava, ne dira, nema voajera, perveznjaka i slično. Sve je u okviru granica normalnog ponašanja. Ako se to tako može reći.

Sveopšti utisak za kraj

Prelepo. Domaćini fantastični. Ako imate voljenu polovinu i ako je ona u glavi dovoljno široke svesti da nema blama da se skine pred drugima tj da nije konzerva, ovo mesto će vas sigurno oduševiti, probuditi u vama želju za uživanjem koje ćete poneti kući i koje će ostati u vama dugo nakon povratka. Ako se desi da Olimia nije u vama probudila strast , verujte da nije problem u Olimii već u vama.

photo: Terme Olimia

p.s. za one koji vole malo i da se prošvrćkaju po okolini preporučujemo posete:

Minoritski Samostan Olimje , koji je prelep i u kome se nalazi jedna od najstarijih apoteka na ovom podneblju

20151010_140754

Minoritski Samostan Olimje

Apoteka u okviru samostana

Apoteka u okviru samostana

Fabrika čokolade u kojoj možete kupiti domaće proizvode od kojih neki kao da su tematski pravljeni za goste Orhidelie

Fabrika čokolade

Fabrika čokolade

20151010_134551

Čokoladne sise – 15 evra par. Kažu da su vrlo ukusne, prste da poližeš

20151010_134603

Ovo neću da komentarišem

redcow_ftr
Previous post

Red Cow Pub (Novi Sad)

Applewatch_ftr
Next post

I Have Been Played By Apple

 • medjutim

  Ne mogu da pohvatam iz teksta, jeste li bili u starom delu Orhidelije? Tamo ima desetak raznovrsnih sauna (treba li reći, gologuze), nije onako napucano kao u ovom opisanom, ali imaju dva sprata, razne saune u raznim bojama, slane sobe, različite temperature i arome, igre boja, kao i veliku terasu na drugom spratu, s pogledom na okolne šume..

  Pre par meseci smo svratili takođe na dan, i malo je falilo da omašimo pola doživljaja..

  • Hmmm… Da niste vi pomesali Termaliu i Orhideliu u okviru Olimie? Mi smo bili samo u Orhidelii- ima dva sprata, donji je ogroman atrijum sa velikim bazenom, na gornjem spratu su prostorije sa saunama, turskim kupatilom i ostalim opisanim sadrzajima (s tim sto u Orhidelii nema desetak sauna vec 3 saune + 2 turska kupatila). Na drugom spratu je terasa sa bazenom. U wellness Termaliu nismo zalazili tako da ne mogu da napravim komparaciju.