Hoteli i Spa centri

Hotel Galleria (Subotica)

Kada sam ugledao ovu građevinu u centru Subotice moja prva impresija bila je: jbt, kada će ovo da vrati uložene pare?

Da budemo realni, Subotica nije Beograd pa da ima protok desetina hiljada gostiju mesečno. A tu je i Palić sa velikim brojem prelepih vila poput Milorda koji nudi vrhunski smeštaj.

Gde se nalazi i kako uopšte izgleda Galleria?

Nalazi se u centru Subotice, na adresi 17 Matije Korvina , (tel 024/647-111), nepuna dva sata vožnje od Beograda.

Osnovna asocijacija je kocka koja je izdubljena u sredini. Taj središnji deo predstavlja ogroman atrium. To je ujedno i osnovna razlika u poređenju sa hotelima istog ranga u Srbiji. U atriumu  se nalaze butici, kafić, pivnica i super market? :) Atrium je sa gornje strane pokriven providnim krovom tako da je tokom dana obasjan dnevnom svetlošću.

Parking

Ispod celog zdanja nalazi se ogroman parking na dva nivoa koji je naravno besplatan za goste hotela.

Restorani i sale za seminare

Pivnica u atriumu. Napravili su je svaka im čast. Konobari su kao i sve Lale, spori ko puževi, al je zato butkica toliko dobra da ne pamtim kada sam jeo bolju. I ne samo dobra, već preogromna!!!

Ako se ne varam, težila je oko 500grama

Osim restorana/pivnice u nivou atriuma, postoji klasičan restoran na 5 spratu sa kojeg se pruža fenomenalan panoramski pogled. Odličan je za organizovanje poslovnih večera ili ručkova koji uključuju i prezentaciju. Ogroman LCD, računar i projektor su vam  na raspolaganju sa sve ozvučenjem. Naručivanje  može biti po principu ‘a la cart’ ili posebno ugovorate jelovnik.


Predavanja se mogu organizovati i u posebnoj sali koja se nalazi na suprotnom kraju hotela. Za one koji se bave organizacijom seminara, sekcija i kongresa, taj prostor može biti interesantan jer se sastoji iz dva dela:
prednji , pogodan za izložbeni prostor i zadnji , u kome se nalazi sala za predavanja.


Smeštaj

Sobe su odlične, vrhunskog kvaliteta, komforne, lepe, bez i jedne zamerke.

Apartman

Spa centar

Spa centar je impresivan. Sadrži sve ono što treba da sadrži jedan spa centar:  Finske saune, Turska kupatila, Kneipp vodenu terapiju, Slanu sobu, Tepidariume, Relax zonu, VIP wellness, Hidromasažne kade, Kapsulu zdravlja kao i vrhunski program masaža i tretmana tela.

Kneipp vodena terapija

Sve je vrlo čisto i uredno. Momenat koji je mene oduševio – prilikom poslednje posete zaboravio sam kupaće gaće u Beogradu, pa sam mislio da je poseta nemoguća jer je nudizam zabranjen. Međutim, na recepciji su mi rekli da u okviru Spa, upravo zbog zaboravnih gostiju imaju na raspolaganju kupaće kostime za jednokratnu upotrebu. Jes’ da izgledaju kao da su krojene za Tarzana i da su me podsetile na posleratne fotografije mog dede sa plaže na Velikoj Moravi, al’ su poslužile  svrsi.

Kao što rekoh na početku teksta, kada sam se prvi put zatekao ovde bilo mi je nejasno šta je investitor/graditelj ovog zdanja imao na umu kad je pravio temelje. Međutim, posle dve posete, Galeria vam svojim sadržajima toliko uđe pod kožu da poželite da joj se vratite svaki put kada dođete u Suboticu.