Hoteli i Spa centri

Hotel Olimp (Zlatibor)

Nedavno sam opisao hotel Monu na Zlatiboru i ako se neko seća tog teksta ono što sam ja poneo sa sobom kao glavni utisak je cena. Skupo. Baš skupo. A onda me put ponovo naveo na ovu visoravan pored Užica te reših da promenim lokaciju i odlučih se za Olimp.

Hotel poznat po ogromnom bazenu koji je prva stvar koju ugledate kad priđete Zlatiboru na vašem putu Ibarskom magistralom. Renoviran pre nekoliko godina i proširen,  hotel je podosta promenio enterijer. Bio sam jednom pre desetak godina, tada nikakav utisak nije ostavio na mene, međutim sada je potpuno druga priča. Ogroman i lep lobi, sa velikim kaminom, ogromnom terasom koju prepodne obasjava sunce koja gleda na južni deo nazovi planine.

Sobe su takođe renovirane, dosta luksuzne i ogromne (za razliku od minijaturnih u Moni).

Kupatilo takođe veliko i lepo. Sa sve bideom. A ima i vaga. To mi je mnogo simpatičan momenat, ali vrlo koristan jer možeš na licu mesta da proveriš koliko ti osciluje kilaža pod uticajem pršuta, pogača, kajmaka, jagnjećeg pečenja i ostalih đakonija koje ova visoravan nudi.

A cena? Pa nećete verovati ali ovde je noćenje sa doručkom za jednu osobu u jednokrevetnoj sobi bezmalo 3.000 dinara jeftinije nego u Moni. Pazite sad – em bolje, em lepše, em jeftinije. Pa gde to ima? Pa u Olimpu. Dakle pomenuta usluga je 01.marta (2013) koštala oko 5.500 dinara.

Klopa tj doručak je takođe dobar i bez zamerke. Nisam ručao i večerao ovde, ali što bi ste to radili u hotelu, kada ovde ima kafana poput Dulovića , Pega i ostalih ugostitelja ovog kraja. Greota.

Kao nedostatak može se navesti unutrašnji bazen koji ne postoji i relativna udaljenost od centra, ali opet je u pitanju pešacka distanca od oko 10-tak minuta hoda, ni toliko.

Šta reći za kraj? Odličan hotel, povoljna cena, izbalansiran odnos cene kvaliteta i usluge. Po nama vrhunski izbor za sve one koji vole Zlatibor.