Automoto

Fiat Panda – ljubav na prvi pogled

Kod nas na ulicama mogu se sresti sve tri generacije Fiat Pande:

  • Prva, najčešće u beloj boji koja se proizvodila celih 23 godine (od 1980 do 2003) i masovno uvozila, (kao polovnjak) u Srbiju pre nešto više od desetak godina,
  • Druga, koja se proizvodila od 2003 do 2012, nešto malo manje zastupljena od prve,
  • Treća, vrlo retka kod nas, koja se proizvodi od 2011

Prve dve generacije nikad nisam vozio, dok sam treću imao prilike da probam tokom boravka u Italiji. Tada sam rentirao Fiat Pandu, skoro novu (18.000 km), po ceni 35 eura dnevno i tokom tri dana prešao sa njom 800 kilometara. I oduševio se ovim predivnim gradskim autom.

Šta je ono izdvajamo?

Enterijer

OGROMAN! Toliko veliki da se nas petoro vozilo toliko komforno da sam poslednjeg dana čak prokomentarisao da bi ladno sa Pandom mogao od Beograda do Grčke na letovanje. Za jedan toliko mali auto mesta ima na pretek, vozač i suvozač se uopšte ne dodiruju tokom vožnje (čak ni laktovima), dok je na zadnjoj klupi bilo dovoljno mesta da se troje dece smesti bez da se gura i bez da se svađa zbog nedostatka prostora.

LEP! Istini za volju nisam do sada sreo italijanski automobil sa ružnim enterijerom. Da budem realan – nije takav da ćete od lepote pasti u nesvest, ali je svako dopadljiv, praktičan i vrlo funckionalan uz napomenu da je cela završna obrada takva da imate utisak da Panda pripada višoj klasi auta nego što zapravo jeste.

Fiat Panda treća generacija - enterijer

Fiat Panda treća generacija – enterijer

Pogon, motor, menjač

Ovo je prvi put u životu da sam vozio automobil bez da znam koji motor je bio pod haubom. Benzinac svakako, ali ne znam kubikažu i snagu. U svakom slučaju, povlačio je sasvim solidno, trošio oko 6 do 7 litara sa klimom i bez problema po autoputu jurio 150+ km/h kada je trebalo. Menjač je funkcionisao besprekorno, ručica išla kao kroz sir što bi reklo… Sve što je nama bilo potrebno od ovakvog automobila po pitanju snage, brzine i ubrzanja ispunio je u svoj meri čak i prevazišao očekivanja.

Fiat Panda - druga generacija

Fiat Panda – druga generacija

Ležanje

Automobil je toliko utegnut i toliko lako i lepo se vozi, da se ponovo neminovno nameće utisak kao da je u pitanju klasa automobila Opel Astre. Volan maksimalno precizan, ležanje odlično, automobil ide tamo gde ste zamislili i ni jednog momenta vas ne dovodi u neprijatnu situaciju. Za gradsku vožnju – nema bolje. Tačno se vidi da ga je Talijan pravio po svojoj meri – da se poput fliper kuglice provlači kroz gradsku vrevu uskim ulicama Rima ili Milana dok se u pauzi posla žuri na kapućino.

Za kraj još dve stvari:

  1. Za tri dana nismo pronašli detalj koji nam je zasmetao
  2. Domaći Fiat Punto alias Zastava 10 je najobičnija kanta u poređenju sa Pandom
15
Previous post

Ethno Restaurant “The Trophy”

le-palme_002
Next post

Le Palme Camping (Lago di Garda, Italija)