Ima greške Linkovi i saveti

Imagreške na skijanju – Ako voziš bord, ne budi kreten

Kako sam pomenuo u prošlom tekstu, prošlo je mnogo godina od poslednjeg stajanja na skije – i posledično poslednjeg susreta sa borderima. Bilo je to potkraj 90-ih, sankcije su tek prošle, bordovi su bili sporadično prisutni, bio je štos videti nekog na stazi. Imao sam u srednjoj lika koji je ganjao dasku i od njega sam naučio dve stvari: 1) da je snoubord tako jebeno kul i 2) da je teži za učenje od skija, iako laiku ne izgleda tako.

E, povratak u sadašnjost, već danima se „družim“ sa borderima po padinama i, nemajući pametnija posla, reših da napravim hejterski tekst. Da se odma’ razumemo – nemam ništa protiv bordova i bordera per se, ali uočio sam šablone ponašanja koji su zaista van svake pameti. Elem:

  1. Ako si mator, ne ponašaj se kao naloženi tinejdžer.

Brate mili, nisi više tako jebeno kul a svi ostali su dosadni luzeri jer voziš bord. Debeo si i proćelav i više neš jebat ništa od 17 godina na konto kul borderskog fazona. Prekini da se ponašaš kao da te odvaljuje pubertet ako bi trebalo da imaš 10 godina radnog staža u dupetu.

  1. SKLONI SE S PUTA, IDIOTE

80% bordera se ponaša al’ doslovno kao da su na svojoj privatnoj stazi; najnormalnije im je da stanu na izlaz iz žičare i montiraju se, prirodno im je da posedaju JEDAN PORED DRUGOG bilo gde na stazi *osim uz ivicu* i da kuliraju ad infinitum i usput glume živi zid, ajd’ kad je to negde gde ih je lako zaobići, al’ kad tako posedaju neposredno pod pregibom ili u krivini, nasred najčešće vožene putanje, da bi uživali u pogledu ili u zen budizmu ili koji god moj, pa brate koji debil moraš da budeš da bi to radio? Smetaš SVIMA na stazi, izazivaš optu opasnost!! Posle borderi pizde što imaju nezasluženo loš imidž…

  1. Nauči da voziš.

OK, bord se teško uči, znamo. Mnogo se pada na bordu, i to znamo. Pa brate mili, onda najpre nauči da ga voziš, uzmi časove, idi na zelene i plave staze, nemoj da glumiš velemajstora borda i da voziš crvene i crne staze ako ne umeš ni da promeniš ivicu. Ili, ako si se ispalio, nauči iz svoje greške i vrati se na lakšu stazu. Ne brate, najlakše ti je da poprečiš dasku niz celu stazu i da uoreš brazdu tri prsta u zemlju i u dva prolaza skenjaš stazu koliko celo odeljenje ski škole ne može za pola dana.

  1. Pušiti je kul i buntovnički i pokazuje da si odrastao, ali ipak ispadni cupi i pitaj da li je ok da zapališ na žici.

Znaš ono, planina, čist vazduh, na sve strane kiseonik, mi zajedno na žici, nemam gde da se pomerim narednih 6-7 minuta…

kindli
Previous post

Čitači elektronskih knjiga (ebook readeri)

stenata
Next post

Skijanje u Bugarskoj: Pamporovo

  • Za skijaše mogu da dodam i da 80% njih vozi na pomoz bože i da se tek u redu za žicu najbolje vidi koliko ne umeju da kontrolišu skije, što me, kao vlasnika skija a ne kao nekog ko ih iznajmljuje, naročito “raduje”.

    Ali zaista nigde nisam video skijaše da posedaju po stazi gde i kad im padne na pamet, i to što nepreglednije odozgo to bolje.