Linkovi i saveti

Royal Taxi (Podgorica)

Nedavno sam boravio nekoliko dana u Podgorici. Razlog putovanja – posao. Neposredno pred put, upitao me kolega da li sam obezbedio transfer od aerodroma do hotela. Reko’ jok.

Naravno, sledilo je logično potpitanje – pa hoćeš li da te taksisti tamo ošišaju kao ovcu? Pošto sam već ispao ovca u očima kolege, a da mi vuna više ne bi rasla, upitah ga za preporuku po pitanju transfera.

Samo se ti javi Draženu, sve će ti on organizovati.
Tako i bi.

Pozvah čoveka, najavih mu svoj dolazak i dvodnevni boravak u gradu na Morači. Kratko i poslovno dao mi je upute – prvog dana te vozi moj prijatelj, sledećeg dana te vozim ja.

Ne znam zašto, tek očekivao sam beli Fiat Stilo sa petoro vrata, neobrijanog taksistu u prvaljom džemperu, i već onaj standardni kolorit kakav srećem u Beogradu. Kad ono međutim…

Na aerodromu me dočekuje čovek u odelu, sa kravatom i sa sve papirom na kome piše moje ime. Ljubazan, poslovan, ispratio me do crnog mercedesa i pomalo začuđeno pogleda što sedoh na prednje sedište. Vožnja krajnje udobna, prijatna, bez žurbe, cimanja, svađe sa ostalim učesnicima. A on krajnje poslovan bez napucanih priča u fazonu ja ovo ja ono…

taxi

U krajnje prijatnom i opuštenom razgovoru objasnio mi je da radi za taxi udruženju ROYAL TAXI, da svi taksisti u pomenutom udruženju voze Mercedese ili Passate, i da ih generalno sve odlikuje maksimalna poslovnost.

Taksirao me je tri vožnje tog dana, uvek me uredno dočekujući na dogovorenom mestu. Bez i jedinog minuta kašnjenja. Kao japanska železnica. Na kraju poslednje vožnje najsrdačnije se zahvalio i rekao da će račun sutra ispostaviti Dražen.

Sutradan dodatne tri vožnje vozio me je Dražen. Sve copy/paste kao i prethodnog dana. Profesionalizam na nivou Švajcarske, ljubaznost neverovatna, čak sam spontano na kraju svake vožnje počeo da se rukujem sa čovekom u znak zahvalnosti??? što inače u životu nisam uradio u Beogradu.

Šest vožnji tokom dva dana, od čega četiri poprilično duge. Celokupna usluga koštala je 37 evra. Sve to isto u Beogradu za te pare – nema šanse. Pri tome je vožnja sve vreme bila takva da sam se osećao kao gospodin ministar u službenoj poseti Podgorici.

Dakle, za sve one koji planiraju da posete Podgoricu i za svoje potrebe tokom boravka koriste taksi usluge, pozovite Dražena (+382 69 078 737) iz udruženja Royal Taxi i dopustite mu da vam organizuje vaše vožnje dok ste tamo. Verujte, nećete pogrešiti.

P.S. U Beogradu vrlo često koristim Taxi usluge i ni jednom do sada nisam imao prilike da se vozim sa taksistima kao što članovi Royal Taxi udruženja iz Podgorice.

Pogled na plazu
Previous post

Taverna Alkazar (Nei Pori, Grčka)

Pizza di Napoli 4
Next post

Pizza di Napoli Outlet (Novi Beograd)

  • Branko

    Smešno je, ali taksi usluge po celoj Crnoj Gori, ne samo Podgorici, su uglavnom daleko iznad onoga što imamo u Beogradu. Naravno, može da se naleti na ovakve ili onakve taksiste svuda, ali okvirno čak i u manjim gradovima u Crnoj Gori ima taksi firmi koje imaju uniformisana vozila, sa urednim i pristojnim vozačima, i vrlo pristupačnim cenama (tipa 30-35 centi po km, bez naplaćivanja starta vožnje). Ne znam u čemu je fora (prvo mi pada na pamet da ne postoji monopol, odn. da nije broj taksista ograničen kao kod nas, i da je konkurencija uradila svoje), ali svakako deprimira saznanje da čak i tamo može da se zavede neki red, a ovde nikako ne…