Hrana i piće

Domaće pite Fofa

Za Trpkovića kažu da je neprikosnoven kada je burek u pitanju. Za onaj sa sirom se slažem, bolji stvarno  nigde nisam jeo. Ali, kad je u pitanju sa mesom onda je priča drugačija.

Do nedavno moj favorit je bila pitara Sabrina kod Kalinić pijace u Mutapovoj ulici. Međutim, pre nekoliko dana kolega sa posla, povodom rodjendana, umesto tortom rešio je da nas počasti pitom! Sa sirom, mesom i zeljem. Potez sa pitom bio je pun pogodak. Za 15 minuta sve što je doneo bilo je pojedeno! Rekord! Nikad ranije ni jedna torta ili kolač nisu tako brzo oljušteni!

U čemu je tajna?

U pitari iz koje je doneo pite. U pitanju je Fofa. Burek tj pita je bila toliko dobra da je to naprosto neverovatno. Kora tanka i ukusna.

A meso? Kahm, kahm.. Pa to nije onako klasično mleveno meso nabacano i izmešano sa biberom. Ovo su bre ćevapi koji su umotani u vrhunsko testo za burek. I to odlični ćevapi. Dabome. Mislim da je ovo najbolji i najkraći opis koji pristaje ovoj piti sa mesom.

Uz neverovatan ukus moram da dodam i dve stvari koje su me oduševile:

1. Za trudnice pite su besplatne

2. Kada sam jednom prilikom odveo klince na pite i pošto smo obrstili sve iz prve porudžbine otišao sam po repete. Dodatnih 200 grama nisu hteli da mi naplate uz obrazloženje da tog dana ne naplaćuju repete. Znači carevi!

I da napomenem- čak i kada se najedete onako dobrano, nemate onaj neprijatan osećaj koji ponekad vruć burek sa mesom hoće da napravi (mislim na osećaj kada imate utisak kao da ste pojeli kamen).

Gde se može probati najbolja pita s ove strane Drine? Za sada na tri mesta u gradu: Tošin Bunar 188, Sarajevska 6, Cara Dušana 8.

Pa izvolte :)

y89qr4iy
Previous post

Jubilej!

sklekovi
Next post

Cirkular (BeoStarGym)