Hoteli i Spa centri

Hotel Millenium Palace (Ohrid,Makedonia)

Hotel Millenium Palace na Ohridu ima 4 zvezdice. Smešten je na glavnoj promenadi uz plažu. Doduše, malo je izmešten od strogog centra (1km), mada malo šetnje ne može nikom da škodi.

Hotel ima svoj parking sa video nadzorom. Vrlo je blizu ulaza tako da nema velikog tegljenja stvari.
Po ulazu u hotel, nailazite na mali lobi i uređenu recepciju. Desno od recepcije je poveći restoran, levo je Spa-fitness centar.
Osoblje je ultra ljubazno i profesionalno. Svaka im čast.

Restoran je poveći i lepo uređen. Što se tiče klope, mi smo imali aranžman  na bazi noćenja sa doručkom, tako da ne znamo kako izgledaju ostali obroci, ali što se tiče doručka klopa je prevazišla sva naša očekivanja. Usluga je po principu švedskog stola. Probali smo pite sa sirom, kajganu i prženu slaninu i mogu slobodno da kažem da ne pamtim gde i kada samo pojeo bolju prženu slaninu. Pita sa sirom je takođe vrh!

Restoran se spolja nastavlja u prelepu terasu gde preko leta možete uživati u pogledu na jezero.

Cene pića u hotelskom restoranu ne mogu da se setim, ali znam da je nam je prvi komentar bio da je jeftinije nego u beogradskim kafićima. Npr espreso je oko 100 dinara. Pri tome im je espreso vrhunski!

Spa-fitness centar – tursko kupatilo je savršeno i preporučujem da ga posetite. Sauna nije klasična finska, već infra crvena sauna pa stoga greje samo do 60*C. Teretana je previše skromna – sobni bicikl, kros trener, gladiator i to je to.

Ono što je dobro kod saune je što korišćenje  najavljujete na recepciji pola sata ranije tako da samo vi možete da je koristite u periodu kada ste rezervisali. Za one koji idu sami sa lepšom polovinom ta opcija vam ostavlja mogućnost da se u sauni baš baš opustite. Razumete šta hoću da kažem…

e ja ovaj đzakuzi sa ovim curama nisam uspeo da pronađem

Jedna napomena – na internet stranici hotela može se videti prelepi zatvoreni bazen. Eeeeee, pa njega nema, tj bilo ga je nekad, al su ga pre dve godine zatrpali i taj prostor pretvorili u konference room. Čisto da znate da se ne razočarate kao moja ćerka koja je pala u bedak kad je shvatila da nema ništa od kupanja.

Sobe su takođe fenomenalne. Mi smo uzeli sobu sa francuskim ležajem i 1 pomoćnim ležajem koji se nalazio na galeriji u okviru sobe?! Vrlo neobično, ali praktično rešenje koje nas je oduševilo. Pri tome je pomoćni ležaj bio neznatno manji od francuskog pa smo se zamalo posvađali ko će da spava na njemu.

Sobe su čiste, velike, kupatila uređena, peškiri se menjaju svakodnevno. Sve u svemu  bez i jedne jedine zamerke.

Cena smeštaja- 105 eura noćenje sa doručkom za tri osobe – dakle 35 eura po osobi.

Za kraj:

Spadam u grupu onih srećnika koji je sasvim slučajno nabasao na više nego korektnu turističku agenciju sa kojom sarađujem unazad godinama. Znate ono, kada ih pozovete i kažete gde bi ste voleli da putujete, a oni sami pronađu  sve ono što vama odgovara, po ceni koja je više nego korektna i još vam to daju i na rate. E to vam je agencija Panorama iz Beograda. Ovom prilikom im se zahvaljujem na odabiru hotela na Ohridu.

samopivoN
Previous post

Samo pivo - bar za prave pivopije

Meteori
Next post

Hotel Meteoritis (Meteori, Grčka)