Hoteli i Spa centri

Hotel Podgorica (Podgorica, Montenegro)

Hotel Podgorica se nalazi na samoj obali reke Morača, neposredno blizu centra grada (na manje od 10 minuta pešačenja).

Ne znam zašto, ali kada sam ga prvi put ugledao, hotel Podgorica nije ostavio poseban utisak na mene. Valjda me je eksterijer previše podsetio na onu staru socijalističku arhitekturu. Doduše, nisam tada spavao u njemu, već samo pio kafu u lobi baru, završio sastanak i zapalio dalje. Sobe, restoran i teresu restorana nisam tada obilazio.

A onda sam ponovo došao – i raspametio se! Znači potpuna promena, zaokret za 180 stepeni u razmišljanju.

Evo i zašto.

Prvo restoran . Fenomenalan je! Unutra lep, tereasa joše lepša. Možda ne baš sama terasa, ali teresa u kombinaciji sa pogledom na Moraču koja protiče bukvalno na 15 metara od vas, stvarno ostavlja bez daha. Terasa je u hladovini koju dodatno ’pojačava’ ledeni osećaj prelepe zeleno tirkizne boje Morače. Boja reke je toliko lepa da me je odmah obuzeo osećaj žeđi kada sam je ugledao. Zbog pozicije terase, možete ručati napolju čak i po najvećoj vrućini bez da se osećate neprijatno.

Pogled sa restoranske terase

Pogled sa restoranske terase

Klopa . Eeeee ovo je ozbiljna priča! Nekako po navici nikada nisam preterano uživao u hrani hotelskih restorana. Međutim, kuvar u Hotelu Podgorica prevazišao je sva moja očekivanja. Pre dolaska čuo sam da i premijer ovde često ruča, da hotelski restoran svi taksisti hvale na sav glas, ali da je baš ovoliko dobro, to već nisam očekivao.

Probali smo svašta nešto – i ribu, i biftek u sosu od tri vrste bibera, i nešto što mnogo liči na lazanje ali u sebi ima ribu, pavlaku, spanać, sir i nenormalno je dobro (al zaboravih kako se zove). I sve je bre dobro! Čovek na da sprema nego razbija koliko dobro kuva! A za dezert – kolač sa višnjama i jabukama, a pride i kugla sladoleda. Vrh!

Dok smo boravili tamo restoran je stalno bio pun, mahom poslovnih ljudi od čega većina stranaca. Uveče možete uživati u živoj muzici, uglavnom evegrin i pop hitovima. Dakle sve je na nivou, upravo onako kako treba da bude.

Pored restorana je konferencijska sala, sa projektorom i ozvučenjem tako da je pogodan i za organizaciju seminara i predavanja. A posle toga koktel na terasi. Pa gde ćeš lepše!

Sobe . Velike, lepe, sa velikim i lepim kupatilom, sa velikom tuš kabinom koja ima hidromasažere. Sa preogromnim bračnim krevetima. I teresom sa koje bacate pogled na istu onu Moraču. U sobi je na raspolaganju i mali aparat za espreso kafu tako da vam je omogućeno da sami sebi pristavite jednu kafu onako izjutra i uživate u prvoj jutarnjoj gledajući u brzake.

Hotel ima sve ono što treba da ima – 4 zvezdice , odličnu lokaciju (centar grada), vrhunske sobe i vrhunski restoran. Za one koji poslovno dolaze u Podgoricu – više nego dovoljno! Sve ono što vam treba je baš tu, na jednom mestu.

saptac_donato_karizi
Previous post

Knjiga: krimi trileri koji su me oduševili

pagani_huayra_4
Next post

Legende Modene: Pagani