Linkovi i saveti

IDEA Super Kartica

Pre izvesnog vremena, na stranama našeg sajta opisali smo on-line kupovinu u Univerexportu .
Ako se sećate, naša iskustva su bila maksimlano pozitivna, jer ovaj vid ’odlaska’ u prodavnicu je kao izmišljen za nas hedoniste.

Međutim, ovaj tip kupovine ima jedan nedostatak koji se ogleda u sledećem- koliko kod i šta god da ste nakupovali, uvek, ali uvek se desi da kroz najviše deset dana morate do lokalnog marketa da dokupite joše nešto. A  onda taj lokalni market uglavnom bude neka konkurenskta radnja.

Da bi prenebegao situaciju odliva kupaca i povećao priliv istih, jedan od domišljatih konkurenata primenio je sledeću strategiju  – prvo su otvorili megamarkete po različitim lokacijama, a zatim i brdo minimarketa u vašem komšiluku.


Time su zatvorili krug – sve ono što potrošite brže od planiranog dokupljujete u vašem komšiluku u okviru istog lanca.

Drugi korak sastojao se u sledećem- navesti kupce da se kod velikih kupovina odluče za njihov megamarket.

To pitanje je rešeno uvođnjem kartice poverenja koja se u ovom slučaju zove: IDEA Super Kartica.

Šta su time dobili: ono što su i hteli – maksimalnu lojalnost kupaca, ali ne samo na osnovu cene i popusta već i na osnovu zadovoljenja potreba klijenata.

Da pojasnim kako kartica funckioniše i koje konkretne uštede možete praviti (tj mi smo ih pravili kao petočlana porodica):

 • Bodove sakupljate prilikom kupovine u IDEA prodavnicama na iznose preko 50 rsd (vrednost jednog poena)
 • Bodove možete skupljati na NIS benzinskim stanicama (1litar goriva= 1 poen), kupovina proizvoda u NIS marketima u okviru stanica (50 rsd= 1 poen).

Ovo su lokacije gde sam ja sakupljao poene, a osim IDEA i NIS, to možete učiniti i u SBER banci, GAZPROM pumpama, TELENOR, DDOR Novi Sad…
Za detaljnije informacije možete videti i na zvaničnom sajtu Idea SuperKartica: https://www.superkartica.rs/

Da bi ste ostvarili pravo na nagradnu knjižicu sa bonovima za kupovinu i drugim pogodnostima, potrebno je da sakupite 300 poena na ovim prodajnim mestima, što je ekvivalent 15,000.00 rsd.

Kada se završi obračunski period (traje tri meseca), dobijate knjižicu sa bonovima sledeće tipa:

 • 2 x bon sa po 10% popusta za jednu kupovinu u mesecu za artikle koji nisu na popustu (bon smo koristili u velikim kupovinama)
 • 3x vauchera na po 380 dinara koji koristite za kupovinu proizvoda čija je cena ista ili viša od pomenutog iznosa
 • Bonove za kupovinu pojedinačnog definisanog artikla sa popustom koji zavisi od artikla (artikli su različiti, ima ih oko 30-tak, popusti se kreću od 20 do 40%). Npr 6 kg praška za veš  30% popusta, XXXL pakovanje kuglica za sudomašinu 40% popusta, 1l mleko Dukat 20%…
 • Bonove za kupovinu u MCDonaldsu sa unapred definisanim obrokom i iznosom popusta za obrok
 • Isto važi i proizvode u Home centru
 • NIS benzinske stanice – 4 litara ulja, maziva, ali keks, sokovi u NIS prodavnicama

Mi smo dobar deo proizvoda iz knjižice iskoristili prilikom kupovine u IDEA u septembru, i na kupovini od oko 15,000.00 rsd, ostvarili popust od oko 4,000.00 rsd na sledeći način:

 • 1,200.00 rsd na račun 3 x voucher-a
 • 1,000.00 rsd sa kuponom 10%  na iznos od 10,000.00 rsd za artikle kji nisu bili na akcijama
 • 2,000.00 rsd kroz popuste na bonovima za pojedinačne artikle

Za sledeću kupovinu u oktobru nećemo imati na raspolaganju voucheru ali nam ostaju bonovi sa popustima po proizvodu i bon od 10% na ukupan iznos.

Ono što moram da napomenem je da nisam radio komparaciju cena sa drugim megamarketima jer je osnovni motiv kupovine optimizovati male kupovine u komšiluku sa velikom jednomesečnom nabavkom.

Prema tome dabome, rekla bi moja tašta, a ja za kraj kažem sledeće- definitivno me kartica vuče da kupujem kod njih, a presudni momenat je taj što se mala IDEA nalazi 30 metara od ulaza u zgradu.
U opciji da male IDEA prodavnice nema u komšiluku, i da se brojne male kupovine svode na privatnicu bakalnicu s druge strane ulice, ja se ne bi odrekao on line kupovine iz fotelje.

p.s. ukoliko se neko pozabavio detaljnijom analizom cena neka da svoj komentar ili neka pošalje komparativnu analizu kroz kontakt formu pa ćemo objaviti

salata_ode_pecenih_paprika
Previous post

Domaća pečena paprika u ulju - od sada drugi peku umesto vas

Next post

The Boatyard, Barbados - mesto gde provod nikad ne prestaje