Filmovi Ima greške

Taken 2

Bleda senka. I sve sam rekao. Ne moram dalje ni da kucam.

Prvi deo, sada već antologijski, surovo realan, imao je jasnu i dobru poruku – ne puštajte decu samu da lutaju po Evropi, jer manijaka je na izvol’te. Uz takvu akciju da Jason Bourne i Ethan Hunt mogu slobodno da se prijave da im Mills bude mentor. Sa sve James Bondom.

A drugi deo? Ideja nije loša, ali posle prvog stvarno deluje smešno. Ko voli da gleda kako adolescentkinja ide po Istanbulu i baca bombe kao da je to nešto najnormalnije tj. kao da su u pitanju petarde, kako i pored toga što nema vozačku dozvolu, vozi mercedesa sa manuelnim menjačem bolje od Markusa Gronholma (ex šampion u reliju), kako potom sa tim taksijem upada u američku ambasadu, a već u sledećoj sceni su ćale i ona slobodni i jurcaju po Istnabulu nanovo, onda je ovo pravi film za njega.

Luc Besson je definitivno pokazao da ume da napravi odličan film, ali je i sa ovim delom, kao i u slučaju serijala Taxi, dokazao da nastavke baš i ne ume.

Moj pokojni deda je, kada bi pogledao neki film koji nije ostavio utisak, umeo da kaže “holivudska boza limunada”. Ovom prilikom mogu samo da ga citiram. I toliko…

YouTube Preview Image

Lobi
Previous post

Hotel Olimp (Zlatibor)

kupime
Next post

Kupovina bicikla za neupućene