Hrana i piće

Banatska pijaca – vrhunski kvalitet po niskim cenama

Šta nam je svima osnovna ideja prilikom kupovine voća i povrća kao i njihovih derivata?

Kvalitet i cena. Kao i kod svega drugog u životu.

Kako dolazimo do kombinacije cene i kvaliteta? Uglavnom tako što sami biramo kada tražimo kvalitet. Kada je cena u pitanju, tu već uključujemo naše pregovaračke sposobnosti  pozivajući se  na to da smo stara mušterija (kod cenjkanja na pijaci) ili jednostavno odemo u neki od megamarketa i pazarimo po ceni duploj nižoj nego na Kalenić pijaci (bilo bi tri puta skuplje da nije cenjkanja).

Šta je najveći problem kada treba iskombinovati cenu sa kvalitetom?

Što povoljnu cenu prati KRŠ kvalitet (znate ono – vidiš vrhunske banane na reklami za Tempo, cena skoro za DŽ, a kad odeš one bljutave na pogled, užegle, braon boja kao kora kivija).

E sad, zamislite da neko za vas probere ono najbolje što se nudi, spakuje, donese na kućnu adresu, i sve to naplati po najnižoj tržišnoj ceni!

To je prevara, nemoguće, to ne postoji, reći će neko.

Prava istina je da možda i nije postojalo, ali od nedavno postoji. Ime mu je Banatska pijaca .

Kakva je to pijaca sveca mu apaškog?

Dakle, Banatska pijaca je udruženje banatskih bećara koji vrhunske domaće proizvode isporučuju na kućne adrese Beograđana i Novosađana. Neki od tih proizvoda ispunjavaju standarde organske hrane, drugi su pak gajeni na njivi poznatog domaćina, pa u skladu sa tim nema rizika od GMO, ko zna kakvog  uvoza  itd…

Šta sve nudi Banatska pijaca?

Domaća pečena paprik a, pečena na tradicionalni način (ćumur)  po ceni 220 din/kg.

paprika

Domaći pekmez od neprskanih kajsija iz dvorišta jednog od ovih derana po ceni od 300 din/tegla od kilo.

Pekmez

Rakija od Kruške (2008) i Kajsije (2014 ) takođe iz istog dvorišta , od istih neprskanih voćki 1000 din/lit.

Rakija

Krompir 35 din/kg (dzak od 10kg)

Krompir

Domaća kobasica 700 din/kg

Kobasica

Crni Luk 35 din/kg (dzak od 10kg)

Med sa banatskih livada po ceni 650 din/tegla od kilo.

Neko će reći: ‘Zosteru što ih bre reklamiraš kad papriku možeš sam da kupiš i da ispečeš u dvorištu’ (ja živim na petom spratu i nemam dvorište), ‘rakiju za 1000 din imaš da biraš’ (ja sam izbirao ovu jer kad se otvori flaša rakije cela soba zamiriše na pekmez), ‘krompir i luk imaš po toj ceni u Tempu’ (e baš me zabole da iz tempa vučem dvaes’ kila luka i krompira kad mi ovi donesu na kućnu adresu), ‘a med svi kupuju samo od poznatih’ (i ja isto – od njih).

E sad, ono što su mi ovi banatski derani odmah napomenuli je sledeće- pekmez u sebi ima šećera, tako da nije za dijabetičare, a rakija je pravljena po principu 200kg kajsija +  10 kg šećera što čini udeo šećera 5%. Zašto je ovo bitno, nemam pojma, al k’o velim ajde da napišem kad su mi već kazali. Po pitanju rakije, meni je najbitnije da pravi venac i da miriše na pekmez (k’o što rekoh ranije).

Inače, naši  favoriti u njihovoj ponudi su pečene paprike i kobasice. U kojoj meri smo odlepili za njima najbolje govori činjenica da smo supruga i ja za mesec dana pojeli deset paketa paprika, dok par kobasica slistimo za dva dana! One su apsolutno VRHUNSKE!!!

Rakija i pekmez su 100% domaće i NEPRSKANO voće!!!! Moji klinci se ubiše od pekmeza i vala samo neka cepaju  kad nema šta da brinem dal je ili nije pouzdano.

Po njihovim rečima, ponuda će se širiti – već mi je najavljeno da će uskoro biti još kojekakvih đakonija.

Za kraj – kako poručiti robu?

Pozivom na broj 062/381-567 ili 064/14-13-731 (Goran), a možete i preko facebook stranice Banatska pijaca ( klik na link : BANATSKA PIJACA ), pa poruku ostavite u inboxu.

Na pomenutoj stranici možete pratiti sve novo u ponudi, kao i korekciju cena koje prate trzišne osim u slučaju pečene paprike gde i dalje drže staru cenu pa vam je trenutno paprika jeftinija da je kupite ispečenu nego da kupite svežu pa da je pečete.

alaska_ftr
Previous post

Alaska - Experience The Untouched Nature

IMG_3219
Next post

"Termalna rivijera" - topli izvori u Bogatiću