Hoteli i Spa centri

“Termalna rivijera” – topli izvori u Bogatiću

Malo šta se na hedonističkoj skali kotira tako visoko kao lenčarenje u toploj vodi dok je napolju hladno – koliko toga je bolje od „krčkanja“ na tihoj geotermalnoj vatri dok oko vas puca srž od zime?

Na nesreću finansijski slabije potkovanih hedonista, takva baškarenja često nisu jeftina, ili ako jesu, nisu blizu.

Nedavno smo otkrili još jedno ovakvo mestašce koje se po odnosu cena/kvalitet kotira u sam vrh skale. Reč je o termalnim bazenima/akva parku/spa centru? „Termalna rivijera“, koji se nalazi u Bogatiću.

Bogatić je u Mačvi, nedaleko od Sremske Mitrovice; znači, na sat i sitno vožnje od Beograda ili ostale severnosrpske okoline ako ne gazite.

Radno vreme. E, to je hit i možda i najjači adut ovog mesta.
Do ponoći. Da, dobro ste pročitali – do ponoći.

Leti do dvojke.
SVAKI dan. SVAKI.

Šta ovo znači u praksi?
Da je tamo moguće otići svaki dan – čak i posle posla. Leti je i onim najgorim robovima, koji dirinče do devetke, moguće da provedu bar tri sata u bazenu (što bi trebalo da bude zakonski minimum za boravak u banjskoj vodi).

Kud ćeš bolje?

IMG_3325

Kad se pojavite, očekuju vas veliki bazen (sa kojekakvim spravicama za mehurićanje uz ivice) i velika jakuzi kada (u kojoj vri k’o u beloj čorbi na trojci)). Leti je u pogonu i akva park (za klince) sa zastrašujuće vratolomnim toboganima. Uzgred, akva park je daleko (dobrih 200 m od bazena), tako da dečije urlikanje neće ići na ganglije roditeljima i ostalim gostima željnim mira.

E, da – mir. Još jedan bitan adut.

IMG_3267

Muzika koja se pušta nije preglasna i nije u tipičnom TUC-TUC-LETNJI-HIT-EROS-PSEUDOMELOS fazonu, tako da vam neće ići na nerve.

Ekipa koja dolazi (van sezone) se uglavnom može opisati kao “poslovni ljudi željni opuštanja” – svi su kulturni i ljubazni i nema bežanja od klinčadije koja iz petnih žila simulira vaterpolo i ostale sportove na vodi.

Sledeći izuzetan adut – usluga.

Porodični biznis – nema nadrndanih. Izuzetno ljubazni i nenametljivi . Nećete ih ni primetiti dok ih ne pozovete; ipak, neko sve vreme diskretno “izviđa” stanje na terenu i, ako proceni da nešto treba uraditi, dolazi da to i uradi (npr, da uključi jakuzi ako ste se upravo prebacili u njega u gluvo doba noći i da pita da li treba podgrejati vodu). I da hoću, ne mogu da nađem zamerku.

E, da, voda… poprilično vruća na izvoru (oko 70), tako da je treba hladiti pre upotrebe. Logično, podno grejanje instalirano i u crepove – u svlačionici ćete pasti u nesvest od toplote.

IMG_3221

Da se vratimo na uslugu – pića se služe u ugostiteljskom delu i pored bazena.  (Imaju PRAVOG „zaječarca“. Pet Bambija!). Klopa se (trenutno) služi u zatvorenom delu; jelovnik nije nešto raznovrsan, sa roštilja + italijanska klasika, ali je uz prethodnu najavu/dogovor moguća i priprema jela po želji.

Zamislite, dakle, noć, ledeni vazduh prepun pare koja se u oblacima diže iz toplog, krčkavog, diskretnim podvodnim svetlima osvetljenog đakuzija, u kojem ste samo vi i voljeno stvorenje, a pored vas dve čaše belog vina. A noć je tek počela. Uh…

IMG_3311

Da li je sve apsolutno savršeno? Nije, ali garantujem kredibilitetom mojih tekstova da su svi uočeni propusti isključivo rezultat “radova u toku” – nešto još nije izgrađeno, nešto je izgrađeno za manji kapacitet (koji je prerastao sam sebe na keca). Osnovna i najveća zamerka je to da je rivijera prvobitno projektovana ZA LETO, odnosno, minimum ručnog prtljaga i presvlačenje po sistemu dodaj majicu i papuče i obučen si.

Poenta – svlačionica ima DVE kabine; NEMA ormarića za odlaganje stvari.

Nema šanse da se ovo ne popravi u (najskorijoj) budućnosti, ali trenutno računajte na probleme s logistikom.

Još uvek nema sadržaja tipa saune, masaže i ostala ludila, ali mi se javlja da će i toga biti.

IMG_3263_ftr

Sve u svemu, Termalna rivijera dobija polovinu Nemagreške pečata kvaliteta; u najskorije vreme idemo u novo izviđanje, da vidimo da li su zaslužili i drugu polovinu. Ostanite na vezi :)

Crop of vegetables. Potatoes, tomatoes, peppers, eggplant and other vegetables.
Previous post

Banatska pijaca - vrhunski kvalitet po niskim cenama

Hotel Idila_ftr
Next post

Hotel Idila (Zlatibor)