Hrana i piće

Domaća pečena paprika u ulju – od sada drugi peku umesto vas

Pretpostavljam da svi znate šta predstavlja slika pored?
Naravno, u pitanju je tradicionalni proces pečenja domaće crvene paprike, od koje se kasnije pravi najlepša poslastica (salata) na svetu – domaća pečena paprika u ulju, iliti belolučana paprika.

Kao što sam opis i kaže, salata se pravi od paprika, sitno seckanog belog luka i naravno ulja. Ali glavni sastojak je paprika. Džaba i ulje i luk ako je paprika bljak ili loše pečena, ili pasterizovana sa dodatim koznervansom.

Probao sam pre neki dan Dijamantovu pečenu papriku (oko 230 din/kg), ali nije to ono pravo. Ne mogu da kažem da je loša, može da posluži ako baš baš nema one domaće nigde na vidiku.

Koji je glavni problem kod salate? Proces pečenja paprike. Svako je može kupiti i od ispečene spremiti salatu.
Al ajd ti to ispeci onako kako treba (kao na gornjoj slici), a živiš u soliteru na 14 spratu negde na Konjarniku? A pri tome najbliži rodjak ti živi u Kanjiži, i nisi se čuo sa njim 12 godina pa ti malo trulo da mu kažeš: E, ajd raspali vatru na smederevcu ili na ćumur, pa da bacimo papriku na žicu.

Malo morgen.

Zato maksimalno pozdravljam potez jednog svog prijatelja koji je došao na ideju da ih peče na tradicionalan način, pakuje u PVC kese, zamrzava i takve prodaje. Na vama je samo da kesu izvadite iz zamrzivača, sačekate da se otpuste na sobnoj temperaturi, i samo pomešate sa uljem i lukom.

Paprike koje on priprema su odlične, baš onakve kakve bi trebalo da budu, prave domaće.

Probao sam njegove i toliko se navukao, da bez 4 do 5 komada dnevno ja ne idem na spavanje!

U vakum pakovanju je 7 do 9 komada, težina pakovanja je od 800g do 1100g, cena je 220 din/kg.

Osim klasičnih slatkih najlepših, u ponudi su još i ljute papričice, 6 komada u vakum pakovanju, po ceni 180 din pakovanje (nisam probao), kao i rezana sirova paprika 600g zamrznuta, po ceni 160din po kili.

Prema tome, za sve ljubitelje belolučane paprike, koji ne žele da se pate sa pečenjem iste, mogu kupiti gore opisanu od:

Nenada 060/577-50-35 (Banat, Beograd)

Gorana 064/141- 37-31 (Bačka, Srem)

p1
Previous post

Restoran - Hotel Atos (Koruška, Srem)

ideaextrabeograd
Next post

IDEA Super Kartica