Hoteli i Spa centri

Mobil Home – kao opcija smeštaja u kampu

Postoje različiti vidovi smeštaja tokom boravka u kampu: šator, kamp prikolica, kamper, apartman u bungalovu, Mobile Home. Šta će od gore pomenutog biti vaš izbor, pre svega zavisi od vaših afiniteta i platežne sposobnosti. Boravak u bilo čemu od gore pobrojanog danas je moguć čak i u opciju da ne posedujete šator, kamp prikolicu ili kamper jer sve to možete rentirati.

Naša ideja odmora u junu bila je kampovanje u kamp prikolici. Međutim, kako smo se prekasno javli depoima koji rentiraju prikolice, ostali smo kratkih rukava jer su sve veće prikolice sa pet ležaja već bile izdate.

Iz tog razloga bili smo prinuđeni da potražimo alternativu. Prijatelj nas je uputio na Roan Camping, holandsku agenciju koja rentira Šatore i Mobil Home-e po hrvatskim kampovima. Šator je vrlo brzo otpao kao opcija iz prostog razloga – nema u sebi toalet (što je neophodan uslov kada sa sobom vodite sitnu decu i matorog tasta koji je srčani bolesnik i pije diuretike). Da ne bude zabune – ovi šatori su ogromni, veličine prosečne vikendice, ne oni malecni u koje ulaziš puzeći. Ali, kao što rekoh nemaju toalet.

Druga opcija bila je Mobile Home za koji smo se na kraju i odlučili da rentiramo. Dakle, donosimo odluku da rentiramo Mobil Home na osam dana, u kampu Lanterna.

Šta je Mobil Home?

U pitanju je kućica na točkovima (koji su vešto skriveni i ne vide se), ne veća od 30m2 sa ogromnom terasom (i u našem slucaju malim dvorištem). Imajući u vidu materijale od kojih je pravljena i kompletan concept moglo bi se reći da je ovo hybrid nastao kao posledica seksa izmedju kamp prikolice i klasičnog bungalova. Hibrid koji , Bogami, ispade lepo čeljade.

Ova kućica u sebi krije: tri sobe, kuhinju, trpezariju, wc. I sve to u 30m2.

Kako? Pa lepo. Na uštrb prostora u sobama. U Mobil Home-u prostor je savršeno iskorišten. I to na interesantan način.

Prvo, toalet je poprilično velik. Velika tuš kabina, najnormalnija wc solja, ogroman lavabo i ogledalo. Toalet je na nivou klasičnog toaleta iz hotela sa tri zvezdice. Sve je tu, ništa ne nedostaje, i ma dovoljno prostora.

Toalet

Toalet

Drugo, kuhinja. Velika, lepa, sa velikim friziderom, mikrotalasnom pećnicom, najnormalnijim šporetom (na plin) sa četiri ringle. Sudopera klasična, velika.

Kuhinja

Kuhinja

Treće, trpezarija. Sto za četvoro, ugaona garniture za troje, plus četvrti koji komotno sedi i jede preko puta njih. Ima mesta i za petog, bez mnogo guranja. Pod uslovom da svi želite da jedete unutra jer i na terasi imate veliki sto za kojim mogu petoro da se smeste bez problema.

Trpezarija

Trpezarija

Zašto naglašavam WC, Kuhinju, Trpezariju? Zato što gde god da odeš u apartman tokom letovanja WC je toliko mali da tuš kabina ili ne postoji ili je toliko minijaturna da kod tuširanja obavezno bude sve ispolivano – počevši od wc šolje do zidova, vrata, lavaboa, pa čak i ogledalo na zidu. Zato što su kuhinje tolicne da nemož ljudski da se okreneš, zato što je frizider u kuhinje toliki da jedva možeš 10 jaja da smestiš i plus jedan puter, zato što trpezarija nigde ne postoji jer su tu gospoda domaćini smestili fancuski ležaj da bi apartman mogao da se zove da je 2+1. Ta jedinica je za taj francuski ležaj u trpezariji koji se obično nalazi na 10 cm od šporeta. Ne daj Boze da gospođa prži slaninu i jaja – posteljina obavezno strada.

Da se vratim na Mobil Home. Svih tih pizdarija ovde nema. 30m2 al ko gospodin čovek. Pa kako majku mu? Pa lepo. Kao što rekoh na uštrb prostora u sobama.

Mobil Home u kome smo mi boravili imao je tri sobe za spavanje sa ukupno 6 ležaja. Prva soba je sa francuskim ležajem. Nije velik, širok 140 cm, ali više nego dovoljan za vreme odmora.

Soba sa francuskim ležajem

Soba sa francuskim ležajem

Druga soba kreveti na sprat – kreveti su vrlo uski, nisam siguran da li uopste imaju i celih 90cm. A od kreveta do zida (bočno) jos celih 50-tak cm.

Soba sa krevetima na sprat

Soba sa krevetima na sprat

Treća soba je sa dva kreveta odvojena noćnim stočićem. Širina kreveta otprilike ista kao i kreveti na sprat, uz razmak izmedju kreveta da nema sanse da se sa nekim mimoiđete. A nema ni potrebe, jer niste došli na more da džonjate u sobi već da divljate po plaži.

Soba sa dva odvojena kreveta

Soba sa dva odvojena kreveta

Kakav je utisak sve ovo ostavilo na nas najbolje govori činjenica da smo svakodnevno tašta i ja ponavljali – jbt kako su dobro iskoristili prostor, jbt kako su dobro iskoristili prostor. Sve u svemu bili smo prezadovoljni boravkom tamo.

Naravno, da nije sve bas uvek idealno, moramo istaći i jednu manu – dužina kreveta na sprat i sobičak u kome su smešteni je jedina zamerka. Naime – krevet je dugačak 180cm, i upire direktno u zid, tako da ako ste visoki preko 180cm nema šanse da ispružite noge jer čak i da vam nije problem da one vise sa ivice kreveta to nije moguće jer je tu – zid! Ovo se odnosi samo na sobu sa krevetima na sprat.

I da ne zaboravim cenu smeštaja – 8 dana u junu, u terminu od 20-tog do 28-og, koštalo nas je 600 evra. Imajte u vidu da cena varira od broja osoba tj nije kao u Grčkoj – apartman je npr. 80 evra pa koliko god da vas dođe cena ostaje ista.

Sve u svemu to bi bilo to. Za kraj mogu da konstatujem – Mobil Home je izvrsna stvar, ima dovoljno prostora za višečlanu porodicu, ogromnu terasu, čak i u dvorištu ima dovoljno mesta da se pozadi parkira automobile. Još ako je kamp dobar kao što je Lanterna (za opis kampa Lanterne KLIK OVDE ), ugođaj ne može da izostane.

aks-express-kurir-7
Previous post

AKS express kurir - ne hvala, nikad više

20150527_203340
Next post

Ada Bojana za obučene - hedonizam par excellence