Ima greške

AKS express kurir – ne hvala, nikad više

Nemam puno iskustva sa brzim poštama, ali dva iskustva koja sam ima sa AKS express kurirom navela su me da napišem ovaj tekst.

Prvi put, pre par meseci, preko AKS očekivali smo isporuku tri lazy bag-a. Do momenta isporuke sve je bilo po PS-u: uredno spakovano, prevezeno… Ali isporuka! Činjenica je da zivim u centralnoj gradskoj opštini u jednosmernoj ulici gde je teško naći parking mesto. Teško, ali ne i nemoguće. Za kurira AKS ispostavilo se nemoguće, pa je čovek pribegao sledećem rešenju – parkirao na zabranjenom mestu 100metara od moj zgrade, pozvao me telefonom i zatražio da dođem i preuzmem sva tri lazy baga koje sam poručio. Jer, Bože moj, on mora da čuva kombi da mu pauk ne odnese. I ja budala prihvatio.

Dakle, umesto da mi sve isporuči na vrata, ja sam tri puta šetao i teglio lezy bag koji je trebalo da mi isporuče na vrata.

Drugi put, pre nekoliko dana- oglasim na sajtu kupujemprodajem svoju veš mašinu. Javi se kupac i zamoli da mu posaljem preko AKS. Veli ima dobra isksutva sa njima. Reko ajde, mušterija je uvek u pravu.

Pozovem AKS, prijavim svoju adresu, prijavim da je u pitanju veš mašina, prijavim da je u pitanju peti sprat. Napomenem da preuzimanje mora biti do 11h jer posle neću biti kod kuće. I tu počne problem – devojka iz call centra mi kaže da ona ne može da napiše u napomeni kada je preuzimanje, već da ja sedim kući pa oni kad se jave javili se. Ok.

Jave se oni popodne, ja kažem nisam tu, prebacimo sve za sutra u 14h.

I sad kreće rodeo – u 14h dolazi JEDAN momak da spusti veš mašinu sa petog sprata bez lifta. Pri tome dolazi potpuno goloruk tj bez kolica. Naravno nema teorije da spusti mašinu, al dečko bar pokazao volju pa pita dal može nekog od komšija da zamoli da mu pomognu. Moja supruga mu kaže da se u zgradi niko ne poznaje i da nema šanse na mu neko drugi pomogne da spusti mašinu. Pa onda kreće serijal predloga: da ja sam spustim mašinu u prizemlje a oni će sutra doći po nju da je preuzmu (odbijem predlog iz principa), da ja izađem sa posla ranije (mogu tek oko pola pet al to njima ne odgovara), da se pozove još jedan kolega iz AKS (pa taj predlog otpada), da se dođe ujutro u 8h (i taj predlog otpada jer ne rade od 8h), da dođe drugi kolega sa većim kombijem (na kraju i taj predlog otpada uz sugestiju iz call centra da se otkaže preuzimanje veš mašine).

Na kraju otkazaše preuzimanje veš masine, a moj kupac mašine otkazao meni jer ga mrzelo da čeka.

Za kraj: AKS – ne hvala, nikad više!

Porto Vromi
Previous post

Zakintos (Grčka) - ostrvo kornjača i Engleza

Lanterna v2
Next post

Mobil Home - kao opcija smeštaja u kampu

  • Pre 2-3 godine sam kolegi slao stručnu knjigu u Dimitrovgrad preko AKS-a. Naplatili su mi uslugu više od knjige i trebalo im je malo više od MESEC DANA da je isporuče, da sam je slao na Jan Majen pre bi stigla. Odonda sam se prebacio na PostExpress a na ulici okrenem glavu kad vidim AKS kombi.

  • Vlaj

    A pazi sledeću situaciju. Post Express je u pitanju. Svaki put kada pošaljem pošiljku u Tunis završi u Francuskoj. Iz inata ih davim, davim, dodjem do upravnika Pošte, razgovaram po pola sata sa njim, čisto se sprdam, jer osim informacija da je pošiljka u Francuskoj ne umeju nista više da mi kažu. Nikakvo izvinjenje, nikakva akcija. I tako 5 puta. Sreća pa se radi o nekoj bezveznoj i nebitnoj dokumentaciji koju moram da šaljem svakog meseca. Inače sad to plaćam DHL-u 5000 rsd. Al bar stigne :)