Linkovi i saveti

Ski instruktor Cvele – najbolji dečiji instruktor na Kopu

Pin It

Prvi put sam stao na skije sa 10 godina. Od tada  do danas, na zimovanjima sam bio preko 20 puta. Da li dobro skijam? Nisam nešto posebno dobar, ali nisam ni loš.

Idol iz detinjstva

Ako izuzmem sopstveno glupiranje i majmunisanje na zimovanjima u onim adolescentnim godinama kada sam više vremena provodio u kafićima pored staze umesto na stazi, smatram da postoje dva osnovna razloga zašto ne skijam daleko bolje (npr kao moj rođeni mlađi brat):

prvi, zato što sam počeo kasno (kao što rekoh sa 10godina) i

drugi, zato što me nikad niko nije učio, već sam skidao fore od drugih.

Sada, kada su godine prošle, a moja deca izašla iz pelena, pitanje zimovanja i skijanja se ponovo aktuelizovalo, ali ovaj put u drugom smeru: kada ih staviti na skije i kome ih prepustiti da ih uči.

Da li kasno ili ne, tek, mi smo naše momke stavili na skije kada su napunili 3 i po godine.

Skijanje su od starta prihvatili odlično, a glavni razlog zašto je to tako je njihov instruktor Cvele.

Sada ih, već treću godinu za redom, dovodimo  na Kopaonik, gde ih prepuštamo njemu. Da bi smo se osigurali,  skoro po dve – tri nedelje unapred rezervišemo termin kod njega.

Na času su samo njih dvojica, što času daje individualni karakter i višu cenu, ali zato kvalitet opravda sve to. Ovde pod višom cenom podrazumevam višu cenu u odnosu na one grupne opcije (gde vam je dete sa još njih 10-tak dece kod jednog instruktora koji ne postiže da se bavi ni sa njih troje a kamoli sa svih 10). U poređenju sa ostalim individualnim časovima cena je u istom ili blago nižem rangu, uz napomenu da ako dogodine ponovite školicu dobijate popust.

Kakav je Cvele: stariji, ne baš najstariji instruktor na planini, ali sigurnu u prvih 10-tak po godinama. Dug staž kako u skijama tako i instruktorski, možda čak i duži nego što neki instruktori imaju godina. Kakav je sa decom? Pa evo ovako ću objasniti – da nije instruktor komotno bi mogao da drži privatni vrtić jer ga moji, a i drugi klinci naprosto obožavaju! To nije samo škola skijanja, to je i škola o prirodi (ući decu koja životinja ostavlja kakve tragove po snegu, priča o vrstama drveća…) Znači čudo! Kad klinci završe čas više pričaju o njemu nego posle vrtića o vaspitačici.

Jedan je od retkih koji će vas pozvati na  kuvano vino, posavetovati gde da kupite pršut ili slatko, a da vam ne podvale neku rđu, spojiti sa najpovoljnijom ski rentom I pomoći oko dobijanja popusta za najam.

Sad će neko reći – vid’ ovog Zostera al’ je glup k’o noć, pa sve je to ista ekipa, svi su oni uvezani od onog što čisti sneg na parkingu Konaka do onog na recepciji Anđele. I taj Cvele se sigurno ugradio u svakoj tegli tog slatka od šumskih jagoda.

Pa možda i jeste, al ga dobijete po ceni po kojom vam ga ni rođena zena ne bi prodala, mada ja iskreno sumnjam da je tako.

Naprosto čovek je stvarno jedan od onih retkih za kog mogu da kažem da je LJUDINA!

Da se vratim na skijanje i da zaključim – možda su grupni časovi jeftiniji u većim školama, ali kad sve saberete I oduzmete, verujte da ćete biti zadovoljni I vi i vaše dete.

Za sve one koji pohode Kop ove godine sa ciljem da nauče ili usavrše Ski tehniku svoje dece, Cveletov broj telefona je: 064/365-83-78

Pin It
2949190542_922c6a4e91_z
Previous post

Domaći pekmez od šipuraka - po receptu starih majstora kuhinje

snowmaking6bg
Next post

Ski report: Kopaonik (januar 2014)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: