Linkovi i saveti

Biciklisti vs bahati vozači automobila

Verovatno ovaj tekst nikad ne bih ni napisao da prošlog vikenda nisam naleteo na post jednog od prijatelja sa fejsa koji je kao i ostali biciklisti bio žrtva torture bahatih vozača automobila. Razlika između  njega i nas ostalih je u tome što se to njemu desilo dva puta u istom danu što je “čast” kakvu je retko ko od nas biciklista imao prilike da okusi.

images

E pa da baš ni mi nismo vreće za udaranje na kome svako primitivno govedo  može da leči svoje seksualne frustracije, evo saveta iz saobraćajne policije  šta se povodom toga može učiniti:

Prvo što se može uradati na licu mesta je da odmah pozovete 192 i tražite da vas prebace na lokal saobraćajne policije kojoj prijavljujete događaj i registarsku tablicu automobila .

Npr. želim da prijavim da me je vozač crvenog Renoa Scenic registarske oznake RU xxxx, gađao iz automobila plastičnim predmetom i da sam tom prilikom pao. Pretpostavljam da su vozač i suvozač mrtvi pijani jer su pored mene prošli toliko blizu da su me zamalo udarili.

Na osnovu prijave i lokacije koju saopštite ova informacija se prenosi patrolama koje su u vašoj blizini.

Road accident. Car and bicycle

Međutim, ukoliko bahati vozač ne naleti na patrolu, policija neće odlaziti na kućnu adresu kako bi ga privela ukoliko ste prijavili samo bahatost tj ukoliko nije bilo povređenih.

Privođenje se dešava u sledećem slučaju kada nema povređenih – ako sa istim opisom događaja podnesete zvaničan dopis SUP-u u Ljermontovoj ulici time što ćete ga lično predati u pisarnici na 3-ćem spratu. Tada je policija u obavezi da privede osumnjičeno lice kako bi isto dalo izjavu.

lead_large

Ova druga varijanta vam je sigurna opcija da će lice biti saslušano i najverovatnije posle toga konvertovano u svojoj glavi da primitivizam baš i ne može da prođe ne primećeneo.

Na veliku žalost zbog nedostatka zakona koji štiti bicikliste jedini način koji ja vidim da se odbranimo od bahatosti je ovaj gore opisani. Ako neko ima bolju ideju neka postavi komentar dole.

možda da se svi potrpamo u ovakve kaveze kad vozimo

možda da se svi potrpamo u ovakve kaveze kad vozimo

Kalamici nudistička plaža
Previous post

Kalamici nudistička plaža (Sitonija, Halkidiki)

2nd Belgrade Street Race 402
Next post

2nd Belgrade Street Race 402m

  • Pa, bar kad je o gradu reč, uvek sam bio čvrst pobornik sustizanja na sledećem semaforu i objašnjavanja zašto nije teško biti fini prema nekom ko može nogu da protera kroz gipsani zid.