Hoteli i Spa centri

Palace Hotel Glifada (Glifada, Grčka)

Ovaj simpatičan hotel nalazi se na samom ulazu u Glifadu iz pravca Atine. Stacioniran je s desne strane magistrale i od plaže je udaljen svega 20-tak metara (jedna od lepših plaža u Glifadi).

Od centra je udaljen 15 minuta pešačenja ili 3 – 4 tramvajske stanice.

Glavni ulaz u hotel je sa magistrale, dok se parking nalazi sa zadnje strane, uz ulicu koja ga razdvaja od plaže. Sa te strane takođe možete ući u hotel, ali ćete tada prvo proći pored bazena koji je spojen sa restoranom, a dalje kroz hol do recepcije.

Sobe su lepe, moderne i prostrane. Imali smo sreću da se naša soba nalazila sa zadnje strane hotela i da je  imala balkon.

To nam je omogućilo da ujutro uživamo u frapeu na terasi, istovremeno ‘bacajući’ pogled na kupače ranoranioce (a bio je 1.Maj!).

Najjači utisak na nas ostavio je hotelski bazen . Nalazi se na fenomenalnoj terasi na kojoj drvo dominira celim ambijentom.

Okružen ležaljkama, lejzi begovima i palmama, uz pokretni krov iznad bazena čini da ceo taj ambijent  deluje toliko opuštajuće da naprosto imate osećaj da ste u salonu masaže, a ne na bazenu.

Krajnje neobičan i lep  utisak ostavlja i restoran koji se nadovezuje na deo sa bazenom. Nažalost, time su narušili praktičnost, pošto početak večere označava kraj kupanja.

Mi smo imali aranžman po principu noćenje s doručkom. Klopa je bila odlična, bazirana na principu švedskog stola i stvarno ubiva koliko je dobra.

Cena – nas troje smo delili jednu trokrevetnu sobu. Ukupan ceh za svo troje iznosio je 182 eura za tri noćenja sa doručkom. Kada se preračuna po osobi, plaćali smo 20 evra dnevno. Ne znam kakve su cene u jeku sezone, ali ovo je stvarno više nego korektno.

Za kraj šta reći osim tople preporuke za Palace Hotel Glifada

NK kakao2
Previous post

Sam u kujni: domaći kakao (kako smuvati svaku)

frame2014
Next post

FRAME FEST: bicikl na filmu