Linkovi i saveti

Retro Racer X – aplikacija koja vas vraća u detinjstvo

RETRO RACER X

Svoje odrastanje, posmatrajući ga kroz prizmu igara kojih smo se igrali, mogao bi da podelim u dve epohe:

  • Prva, negde do 4 razreda OŠ, koja je bila poprilično raznovrsna i koju su krasile: žmurke, preskakanje lastiša, preskakanje vijače, ledene vije, između dve vatre, viktorije, gađanje praćkom, gađanje gonpuškom, školica…

  • Druga epoha, od 4 OŠ pa na dalje, gde se raznovrsnost izgubila – fudbal je dobio novu dimenziju, počeli su i prvi treninzi, a prvi računari počeli da ulaze u naše domove. E da, igrala se i masna fota na rođendanima

Neposredno pre tih prvih računara, pojavile se video igrice. U početku dosta skupe i relativno retke, kasnije sve jeftinije i na kraju svima dostupne.

i ova je bila jedna od popularnijih

I svi smo se ložili na njih kao nenormalni.

Kupovali smo ih u Italiji (Trstu, gde bi drugde?), a posle i u Turskoj (te su bile lošijeg kvaliteta).

Sve su bile slične veličine (kao današnji mobilni) sa različitim temama. Imao sam ih različitih, ali ona koja je definitivno ostavila neizbrisiv trag u mom detinjstvu, čak me na kratko učinila i poznatim (jer sam je imao prvi u selu) bila je…Hmmm…Jbm li ga kako se zvala, ali je tema bila Trka Formule 1.

Igra je bil VRH! Voziš formulu po stazi, izbegavaš ostale formule, ponekad kad zagusti možeš i u boks, tu je i neki čikica koji je mlatio zastavicom pored staze. Ma ludilo!

Zamislite vi sada moju sreću kada sam je ponovo ugledao, ovaj put u vidu aplikacije na mobilnom. I to ni manje ni više nego kao original – i grafika, i zvuk, i boje…Ma bre totalno ludilo

Dok sam je igrao, sećanja su navirala kao luda: setih se i da je neki Vlada drzao rekord na mojoj igrici od 29.000 poena (i da sam ga mrzeo zbog toga), i da mi je neki Milan iz susednog sela nudio 10 dindži za pola sata igre (moglo da se kupi dve kugle sladoleda kod Safeta! Alooooo).

U današnje vreme, Vlada bi taj rezultat šerovao na fejsu, Milan bi već sam skinuo aplikaciju besplatno, ne bi meni nudio novce.

Naravno sve to može i Retro Racer X (naziv aplikacije), uz napomenu da, za sada, može jedino da se skine na apple uređaje (ipad, ipod, iphone). Aplikacije je besplatna, a link na kome je možete skinuti je:

https://itunes.apple.com/us/app/retro-racer-x-time-machine/id902745983?ls=1&mt=8

Ono što mi je posebno drago (pod uslovom da je istina), je priča, da je programer naše gore list.

Ko god bio, želim mu puno uspeha, uz zahvalnost što konačno imam igru u kojoj ću se takmičiti sa svojim klincima (verovatno će me odrati ko magarca).

thassos-giola-lagoon
Previous post

Tasos (Grčka) - saveti za one koji idu prvi put

hot-girlfriend
Next post

Nudistička plaža: Paradisos beach (Tasos, Grčka) i po neka reč o nudizmu u Srba