Linkovi i saveti

Sitonia, najlepše plaže: Klimataria beach

I dalje ostajemo pri stavu da je Tigania (za opis KLIK OVDE ) najlepša plaža na Sitonii. Klimataria je veoma lepa, ali je u pitanju donekle drugačiji koncept u odnosu na Tiganiu.

Al ajd redom:

Prvo i osnovno što treba znati je da se Klimatarija ne nalazi tamo gde bi trebalo da se nalazi ako slepo verujete znakovima pored puta. Tako je. Ako pratite znakove nećete je pronaći nikad. Ona se nalazi na onom famoznom delu između Sikie i Kalamicija na kome postoji splet puteva toliko zamršen da predstavlja pravi lavirint, ali se tim lavirntom NE dolazi do nje. Ako tu skrenete, a putokazi kažu da se tu treba odvojiti za Klimatariju, možete stići jedino do Tiganie ili Kriarici plaže.

Da bi ste pronašli Klimatariu potrebno je da uradite sledeće: pratite putokaze za restoran “5 Steps in The Send”. Restoran ćete lako pronaći, nalazi se u drugoj uvali kada skrenete sa glavnog puta prema plaži Larinaki. Iz te druge uvale, nastavite prema trećoj uvali i neposredno pred treću uvalu, kada put krene da se račva, vi produžite desno umesto da uđete u treću uvalu. Taj put desno će vas sprovesti oko treće uvale i posle kilometar dva dovesti do uvale u kojoj se nalazi Klimataria.

Klimataria

Klimataria

Odmah da pojasnim – sve četiri uvale su male, sve su skoro pa jedna do druge osim četvrte do koje je potrebno 1 do 2 kilometra uskim putem.

Kada ste stigli, spuštate te se uskim putićem ka jednom od parkinga (dvorišta) taverni koje gledaju na plažu. Parking u svakoj taverni je besplatan, ima hladovine, tacerne imaju Wifi koji doseže do plaže i svaka ima svoje ležaljke. I one su besplatne. E sad, ima ona caka sa obaveznom konzumacijom, ali ona ovde iznosi JEDNO piće. Npr, jednim frapeom od 3 evra vi ste dobili vaše dve ležaljke.

Plaža samo po sebi je mnogo lepa, sitan pesak, ulaz u vodu izuzetno postepen pa je potebno preći 20tak metara da bi se došlo do dublje vode. Ovo je izuzetna pogodnost za porodice sa malom decom. Voda je topla, u samom plićaku pretopla i bila je čista svaki put kada smo bili. Što se tiče talasa koji su ovu sezonu poprilično poremetili, na ovoj plaži skoro da ih nema kada su na drugim plažama nalik cunamiju.

Klimataria (Photo: Internet)

Klimataria (Photo: Internet)

Što se tiče gužve – ugalvnom se do ručka popune sve ležaljke, nije potrebno biti na plaži u 7 ujutro da bi zauzeo mesto na ležaljci, dovoljno je doći oko 10-11h.

Manassu beach
Previous post

Ima greške: Manassu beach (Sitonia, Halkidiki)

20160811_155856
Next post

TOP 10 - najskuplji polovni automobili