Filmovi

The Lost Coast Tapes

Kada sam na nekom sajtu o filmovima naleteo na The Lost Coast Tapes i pročitao sadržaj prvo što sam uradio je klik na torent i download film-a. Sreća, ponavljam sreća što sam neposredno pred početak  na sajtu IMDB  pogledao ocenu (koja je negde oko 6 ili čak i ispod) jer bi verovatno pao u bedak da sam ga pogledao bez te informacije. Ovako sam znao da ne treba mnogo da očekujem pa je samim tim i razočarenje izostalo. Iako naslov i sinopsis deluju obećavajuće u pitanju je možda i glup film ali film koji treba pogledati :)) Naravno pod uslovom da ste obožavalac misterije Bigfoot-a i ljubitelj horor filmova kao i ja (plus što sam i ljubitelj Artura Klarka, koji njegovo remek delo Misterije Sveta čuva na polici u dnevnoj sobi a svi znamo da je on dobar deo svog rada posvetio izučavanju misterije Bigfoot-a). Na bazi svega toga ja sam jednostavno morao da ga pogledam. To je naprosto bilo jače od mene. Išao sam logikom – počeću da gledam pa ako me baš smori lako mogu da prekinem kad poželim.

Ideja filma nije loša ali je donekle kopija Veštice iz Blera. Dakle, opet tamo neka ekipa mladih entuzijasta odlazi u šumu da snima dokumentarac o veštici pardon Bigfoot-u.  Tokom tok svog snimanja upadaju u razne peripetije, koje i nisu loše odrađene. Film teče, nije smarački, scene idu brzo i stalno vas drži ona doza uzbuđenja kad će se pojaviti Bigfoot, kako ga je režiser zamislio, ko ubija sve te mlade ljude, zašto itd. Dok jedan za drugim ginu vi na repertoaru imate četvoro potencijalnih ubica i mogu reći da je sve do pred sam kraj filma oštra borba oko toga ko je u stvari onaj koji kosi a ko vodu nosi. S tog aspekta film ne zaostaje za masom filmova slične tematike koji su se gledali poslednjih godina.

Sam film kao film ima bezveze glumce, vrlo seksi i je..zovnu glumicu, koji sve ukupno loše glume. Glavni glumac je prilično iritantan lik pa sam čak samog sebe uhvatio kako u jednom momentu navijam da on bude prva sledeća žrtva.

Šteta što nije urađen bolji casting, šteta što budžet nije veći i produkcija malo bolja jer sa idejom koja u osnovi nije loša mogao je da se snimi daleko bolji film. Ovako će ga pogledati i dalje preporučiti samo već gore opisani ljubitelji horora i Bigfoot-a, dok će ga većina verovatno zaobići. Od mene u svakom slučaju dobija preporuku za dalje na ime lika ii dela Bigfoot-a i Veštice iz Blera.

YouTube Preview Image
aloalo.jpg
Previous post

Restoran "Alo, Alo" (Kopaonik)

Mapa za brošuru-StPl-02122011
Next post

Ski report - Stara planina (januar 2013)