Automoto

Brzi polovnjaci: Toyota MR2 (Mk1, 1989)

Negde tamo 1990-te, u jednom od tadašnjih automoto časopisa stare Jugoslavije, prenet je tekst iz čuvenog nemačkog AutoMotor und Sport-a u kome su eminentni novinari ovog časopisa odgovarali na pitanje: koji bi ste auto kupili do 50.000 maraka?

Svi su dali različite odgovore, a meni su dva ostala u sećanju- Reno Espas sa kliznim bočnim vratima kao izbor novinara koji je imao poveću porodicu i Toyota MR2 kao izbor novinara koji je preferirao sportske automobile uz obrazloženje da je MR2 jedini auto koji za manje od 50.000 evra može da vam pruži sličan osećaj vožnje kao mnogo skuplji sportski automobili, a pre svega zbog centralno postavljenog motora.

Naslovna MR2

Tada, 1990-te, ako ste živeli u provinciji kao ja i imali 14 godina, niste imali teoretske šanse da znate šta je uopšte MR2 niti kako to izgleda osim u opciji da test tog vozila uradi AutoMagazin, Automobil, Auto, AutoKlub… A ja nisam imao sreće da naletim na taj test.

Tek, par godina kasnije, tada za vreme sankcija, pronela se vest kroz selo – Bobe kupio Ferari. Kakav Ferari? O Bokte! Odakle mu pare sunce ti… Istog dana, popodne, dok sam šetao ulicom prolete kroz sokak crveno malo čudo! Jbt stvarno Ferari! Barem je tako izgledao u selu u kome je Golf Dvojka dizel bila najbrža i najveća limuzina tada.

HPIM4378

I da skratim priču, naravno nije bio Ferrari, već MR2 Mk1, prva serija čuvenog Toyotinog kupea sa centralnim motorom. Kao što to uvek biva kada se pojavi jedna kultna serija, obično sve ostale serija budu ili bledi prethodnici ili bledi naslednici pa je tako i u ovom slučaju od tri serije modela koji se proizvodio od 1984 do 2007-e samo prva serija dobila status kulta.

Jedna takva, iz 1989-e, u fantastičnom stanju i dan danas se vozi u tom istom selu gde je famozni Bobe očigledno ostavio utisak ne samo na mene već i na neke moje prijatelje.

HPIM4382

Dok ispijamo kaficu, Zoki, vlasnik auta i Max Tuning dizajnerskog centra, započinje svoju priču: u MR2 sam zaljubljen od početka 90-tih kada ga je jedan prijatelj (Bobe) dovezao kod nas u dvorište. Pre desetak godina, kada sam rešio da ga kupim, intenzivno sam ga tražio skoro pune 2 godine. I mogu reći da sam imao sreće da naletim na izuzetno očuvan primerak. MR2 je pravi ’vozački’ auto. Pravi predstavnik analogne generacije. Od elektronike ima jedino podizače prozora i retrovizore. Nema čak ni servo upravljača. Nije suviše jak (1600cm, 125 konja, 8,5 sec/100kmh, 204km/h maksimalna brzina), ali zato prilično lagan i odlično izbalansiran. Ne baš idealno, zato što idealno nije zabavno. Pri bržem ulasku u krivinu ume da ’kliza preko nosa’ što se vrlo lako koriguje dodavanjem gasa i dopuštanju zadnjem delu da prokliza. Sva težina mu je cetralizovana i prilično nisko postavljena. Sve je vrlo direktno i pruža mnogo užitka u vožnji. Čak i odlazak po hleb i mleko sa njim može biti prava avantura.

HPIM4383

Inače, na automobilu je većina delova fabrička, osim opruga koje su kraće pa je ceo auto niži za 35mm na sve četiri tačke, menjani su točkovi – sada su 16’’, pravljen je protočni auspuh…

Kako sve to izgleda u vožnji?

Pa prvi utisak je da vam je guzica na 2 cm od asfalta. Znači neverovatno je koliko se nisko sedi. Auto leži nenormalno dobro, a zabacivanje zadnjeg dela po potrebi vozača vrši se lako i poprilično je predvidivo i toliko zanimljivo da dobijate potrebu da svako malo zanostite zadnji deo u krivini. Ono što potpuno fascinira za ovu kategoriju automobila sa sve pomenutim modifikacijama je udobnost za koju vlasnik potvrđuje da je dokazano takva i na dužim putovanjima.

HPIM4384

Inače, iako je auto potpuno poznat celoj okolini jer godinama tu, zainteresovani pogledi nisu izostajali tokom vožnje. Zbog izgleda, zvuka, stila voženje, a možda i svega zajedno…

Dok se rastajemo pratim ga kako odlazi pod puni gasom i pomislih: Jbt, da još ima pozadi okrugle farove, ladno bi ponovo pomislio da je Ferari…

I koliko košta ovo zadovljstvo pitaće neko? U Nemačkoj ne ispod 7-8.000 evra pod uslovom da je u ovakvom stanju… A kod nas? Oko 3.000, ali ako uopšte uspete da ga pronađete na oglasima…

zuki
Previous post

Brzi Polovnjaci: Suzuki Swift 1.3 GTi (1991)

20160422_154930v1
Next post

Brzi polovnjaci: Mini Cooper S (R53; 2002)

  • Никола Сремац

    Kako mogu da kontaktiram vlasnika, da li ima profil na facebook-u? Ne zelim da ga smaram oko prodaje automobila i slicno, vec da razmenimo iskustva jer imam istu takvu toyotu :)