Automoto

Auto za iskonske hedoniste

Pin It

Dugo sam razmišljao šta bi sve trebalo da ima i kako bi trebalo da izgleda auto za iskonske hedoniste. Jednom prilikom, nakon posete restoranu Alternativa i posle samoubistva najlepšim škembićima u saftu praćenim sa dva točena piva, rešenje se samo nametnulo po sedanju u ženin auto. Naime, tada sam se toliko naručkao, i to dobro zalio, da sam jedva izašao iz restorana i pomislio kako bi bilo lepo da mogu da se teleportujem do kuće, umesto da se truckam u kolima, posle čega samo muka može da mi pripadne. A onda ceo užitak iz Alternative pada u vodu, tj. bilo bi u fazonu “džaba ste krečili”. Međutim, sednem tada u ženin auto, moj je bio u servisu, i shvatim da ukoliko bi teleportovanje stvarno postojalo, razlika u komforu sigurno ne bi bila velika u odnosu na ovaj auto. Jedina prednost teleportovanja – bilo bi brže.

Ali, posle pređenih kilometar puta, shvatih da je ovo možda i bolje od teleportovanja, iz više razloga – u teleportovanju se najverovatnije stoji, dok si ovde zavaljen u preudobnom sedištu, podešenom na malo viši nivo nego u običnom autu. U teleportovanju verovatno nema muzike, ovde je muzika sastavni deo putovanja. U teleportovanju ne možeš da povezeš još nekog sa sobom i ćakulaš o tome kako si lepo ručkao. U teleportovanju ne možeš na semaforu da trubiš sporijim od sebe. U teleportovanju nema blejanja kroz prozor. Jedina mana je što se kolima moraš parkirati, a kod teleportovanja se najverovatnije istovariš u dnevnoj sobi. Međutim, to se može zanemariti, s obzirom da se po ulasku u ovaj auto već osećate kao u dnevnoj sobi. Prostora ima koliko hoćeš, velike staklene površine, komforan do besvesti, sedišta kao fotelje sa ugrađenom masažom, a ogibljenje toliko dobro, da imate utisak kao da plovite lađom. Gepek je prostran, a ako oborite zadnja sedišta, dobijate prostor u koji možete staviti gajbi piva koliko se popije na prosečnoj srpskoj svadbi. Ako zatim oborite i prednja sedišta, dobijate omanju spavaću sobu koja je idealna za one koji pre puta žele malo da dremnu, ukoliko se npr. nisu zaustavili na drugom pivu posle ručka, već nastavili dalje ka dvocifrenom broju. I sad se još samo postavlja pitanje koji je to auto?

U pitanju je Renault Scenic, ali modeli posle 2004. Takav možete pazariti već za 5000 evra, a hedonisti koji su uspeli u životu ili se uglavili u dobru firmu, mogu da kupe i novog. Za vrhunsko uživanje, od dodatne opreme preporučujemo dva dodatka – središnji naslon za ruku, vrlo koristan kada se prejedete, jer oslanjanjem na desni lakat, odnosno ruku, možete malo da odahnete dok vozite. Drugi element je panorama krov, idealan za blejanje u zvezdano nebo kada se pretera sa pivom, pa organizam traži da se malo ispružite, hoću reći prilegnete. Sve u svemu, pravi izbor za jednog hedonistu, nema greške…

Pin It
vts_ff
Previous post

Low budget jurilica

tomos-apn-4
Next post

Budženje apenca na vojvođanski način