Linkovi i saveti

Dnevni Boravak Topolino – gde se stvarno bave vašom decom

Udruženje građana Topolino nalazi se na Vračaru u ulici Topolska, broj 18, u neposrednoj blizini Osnovne škole Jovan Miodragović i vrtića Mića i Aćim.

Šta u stvari predstavlja Topolino? U pitanju je kreativni centar za decu nižeg školskog uzrasta koji se bavi obrazovanjem, kreativnim radom kao i pedagogijom. Za rad sa klincima zaduženo je fantastično osoblje ovog centra sa prebogatim iskustvom u radu sa decom i čine ga: vaspitačica Maja, vaspitač Ćetko, učiteljica Katarina. Upis u Topolino podrazumeva da dete boravi tamo svakim radnim danom kada se ide u školu.

Prostorije Topolina su smeštene salonskom stanu u stambenoj zgradi prilagođenom potrebama dece. U sklopu centra su:

 • Medija centar – prostorija u kojem se gledaju emisije poput National Gegraphic, Animal Planeth i sve ono što je u današnjem svetu pandan nekadašnjem Kulturno Obrazovnom Porgramu RTB (ako se sećate serije Opstanak, Dejvida Belamija…)
Media Centar

Media Centar

 • Učionica – gde je osnovni cilj da se deci pomogne i pojasni oko razumevanja gradiva pređenog tog dana u školi. Naravno, podrazumeva se pomoć u izradi domaćih zadataka tamo gde je potrebno
Učionica

Učionica

 • Kreativna radionica – svaki dan je nova tema i radni zadatak (naslovna slika)
 • Soba za odmor i igru
Igraonica

Igraonica

Kako i zašto smo se mi odlučili da damo decu u Topolino?

Iz dva glavna razloga:

 1. Shvatili smo da vreme kada su kod kuće tj nisu u školi provode uglavnom igrajući igrice na tabletu, gledanjem svakojakih karakondžula na televiziji ili u međusobnoj raspravi čija je koja igračka (mislim pre svega na vreme koje su provodili sa dadiljom)
 2. Zato što dnevni boravak koji nudi osnovna škola nije preterano srećna opcija obzirom da je preogroman broj đaka na jednog učitelja i da se učenje (čitaj rešavanje domaćih zadataka) svodi na klasične principe resavske škole
Raspored dnevnihh obaveza u Topolinu

Raspored dnevnih obaveza u Topolinu

Šta nas oduševljava kod Topolina:

 1. Ceo koncept je odlično osmišljen – idealno balansiran odnos kretivnog rada sa učenjem i odmorom/igrom. Kao posledica toga deca apsolutno uživaju i raduju se odlasku. Pri tome, svi domaći su urađeni na vreme, svo gradivo savladano i naučeno sa razumevanjem.
 2. Izvrsni pedagozi – Maja i Ćetko potpuno dominiraju! Ljudi objasnili šta znači biti dobar pedagog. Oni se zaista bave tom decom!
 3. Cena – mi smo za dvoje dece platili istu cenu kao što smo plaćali dadilju
 4. Odlazak/povratak u školu – deca koja idu popodne u školu prepodne su u Topolinu i vaspitači ih odvode u školu. Sva deca koja popodne provode u Topolinu su dočekana ispred škole od strane vaspitača i sprovedena do Topolina u njihovom društvu. Dakle bezbednost i sa tog aspekta je maksimalna
 5. Obroci – deca su tokom boravka u Topolinu obezbeđena ručkom bez obzira koja su smena u školi. Pod ručkom se uvek podrazumeva nešto kuvano.
 6. Posete muzejima – da da, i ovog ima!

Iskreno rečeno, za ova dva meseca koliko odlaze u topolino mi smo prezadovoljni. Shodno tome toplo preporučujemo da ako vam deca pohađaju školu Jovan Miodragović ili neku od okolnih škola, a želite da da se neko stvarno pozabavi njima dok ste vi na poslu, Topolino je idealno rešenje.

Telefon Topolina je: 063/776-06-00

Wien1
Previous post

AIRBNB.com - da putujete povoljno

the-english-class2
Next post

Časovi Engleskog preko Skype-a