Hoteli i Spa centri

Hotel Aleksandar (Niš)

Na kilometar udaljenosti od centra Niša, nalazi se Hotel Aleksandar. Smešten je u delu grada koji se nalazi na brdašcu (ne znam naziv) i vrlo ga je lako naći.

Visoka pozicija omogućuje i predivan pogled u kome možete uživati sa hotelske terase. Topla preporuka je jutarnja kafa ili večernje piće u toplim mesecima kada imate utisak da vam je ceo grad na dlanu.

Na terasi se nalazi i poveći bazen, u kojem se sasvim pristojno može plivati (nije minijaturnih dimenzija koje omogućuju dva zaveslaja).

Poseduje svoj parking, koji je, realno, izuzetno mali u poređenju sa kapacitetom hotela. Iz tog razloga jedan savet- ne pokušavajte na silu da smestite auto na hotelski parking, već parkirajte na ulici ispred samog hotela (tu nema zvaničnog parkinga) kako ne biste rizikovali da vas neko zagradi tokom večeri ili očeše tokom procesa manevrisanja.

Sobe su odlične, ni premale ni prevelike, kreveti udobni, kupatilo sasvim kakvo treba da bude, sve u svemu po tom pitanju bez i jedne zamerke.

Lobi nije nešto posebno, ali zato pohvaljujemo veliku staklenu površinu umesto zida koja će vam u hladnim mesecima nadoknaditi propušteno uživanje u pogledu uz kafu ili piće.

Ne-atraktivni lobi…

Ono što je pomalo neobično je mešanje modernog i zastarelog/običnog što je posledica naknadnog dograđivanja hotela. Npr. kao što rekoh hotelski lobi je nekako običan, čak šta više staromodan, dok je, s druge strane, restoran pri sali za sastanke ultramodernistički. Modernističkom momentu doprinosi i stakleni lift koji sa spoljnje strane nije ograđen zidom pa se prilikom penjanja na poslednji sprat pogled na grad dodatno proširuje.

i pre-atraktivni restoran pri konferensu

Svi ti fensi moderni momenti  daće vam utisak da je hotel nerealno podcenjen na tri zvezdice i da zaslužuje jednu više. Da se ja pitam, sigurno bi je dodelio uz obavezu domaćina da redizajnira lobi i recepciju.

Što se tiče usluge, tu nema nikakve zamerke. Delom zbog toga što je većina zaposlenih tu od osnivanja. To doprinosi veoma ljubaznoj i domaćinskoj atmosferi.

Cena smeštaja je oko 5.500 rsd noćenje sa doručkom (novembar 2013)

Šta zameramo – nepostojanje Spa&Wellness centra (Ok je spoljni bazen leti, al šta ćemo zimi) i druga stvar koja je lako ispravljiva – espreso kafa. Mislim, džaba prelep pogled kad ga kafa kvari.

Za kraj – ko voli domaćinsku atmosferu umesto fensi uštogljene, ko prednost daje opuštanju i uživanju pored bazena posle napornog poslovnog dana umesto sedenja u lobiju, ko voli da uživa u pogledu na Niš koji oduzima dah – Hotel Aleksandar je pravi izbor.

naslovna
Previous post

On-line kupovina u Univerexportu

2949190542_922c6a4e91_z
Next post

Domaći pekmez od šipuraka - po receptu starih majstora kuhinje