Hoteli i Spa centri

Wellness Land

Pre nešto više od mesec dana rešio sam da povedem ženu i decu na produženi vikend do Slovenije. Ciljna destinacija – Terme Čatež. Hotel dobar, osoblje ljubazno, svi pričaju srpski, voda u bazenima termalna, 33° C. Prepodne waterland, raj za klince, popodne hotelski bazen, a kad padne veče i mama odvede decu na spavanje, tata zapali u spa. A u spa: tursko kupatilo, ruska i finska sauna, bazen sa hladnom vodom… i svi golišavi. Da, tamo je zabranjeno nositi kupaće kostime u samom spa, tako da su svi goli. Čak ni peškiriće niko ne stavlja oko struka. Pri tome su saune mešane, tj. muško-ženske, što celoj priči daje dodatnu dozu intrigacije. I tako, prvog dana, ja u sauni sa četiri gola zagrepčana i dve gole zagrepčanke. A drugog… drugog dana, sticajem okolnosti, prošao sam sve saune sa jednom Italijankom. Sasvim slučajno. I uveče je sretnem na večeri… Na moju nesreću, ta mlada osoba mi se kulturno javi. Uz blago čuđenje, žena me upita:

- Odakle je znaš? Na šta sam kao iz topa odgovorio:

- Pa iz saune!

I instant shvatih koliko sam se ukopao, jer sam joj prethodnog dana ispričao da su saune nudističke (iako je savest bila potpuno čista, mislim, po pitanju Italijanke :)) Ali, šta da vam kažem, žene su to…

Šta bi tek bilo da sam joj ispričao da su se dvoje u bazenu, naočigled svih, strasno dohvatili ne mareći za poglede okoline ili za hladnu vodu u bazenu pored saune, koja sigurno posle izvesnog vremena gubi zdravstveni i proizvodi suprotan efekat. Upitam tada starijeg gospodina pored:

- Da li je to ovde normalno? A on kroz osmeh odgovara:

- Za kaj ne? Pa samo se ljube.

Da je to bilo samo ljubljenje, kondomi ne bi imali svrhu postojanja :). Ipak, malo previše za moj ukus, pogotovo što je u pitanju hotel prepun porodica sa malom decom, pa sam poslednjeg dana zaobišao saunu.

Prilikom povratka za Beograd, razmišljao sam kako ne bi bilo loše, s zdravstvenog aspekta, barem jednom nedeljno posetiti neku saunu. I kao i svaki Bik, izaberem spa centar u svom komšiluku. Iskreno, mrzelo me da kružim po gradu i tražim, pošto je ovaj komšijski delovao dobro. I odem tako u Wellness Land na Vračaru i oduševim se! Dobio sam mogućnost da uplatim samo jedan termin i obiđem sve sadržaje. To sam i učinio, krenuvši od teretane. Sve sprave su ganc nove, sa raznoraznim displejima koji mere intezitet vašeg rada, broj ponavljanja u seriji, mere čak i pauzu između dva ponavljanja. Kardio sprave su tek posebna priča – svaka ima ogromni monitor sa touch screen ekranom na kome uredno možete da surfujete po netu, posetite YouTube, vašu Face stranicu ili gledate TV program. Ako zabodete termin posle 21h, a u dobroj ste kondiciji, možete i ceo film da pogledate. Ja sam bio oko pola osam tako da sam gledao dnevnik 2 :). U prvi mah, htedoh da se logujem na Fejs, ali shvatih da ne bilo lako objasniti ženi kako to da sam online na Fejsu u terminu koji sam prijavio za teretanu. Elem, fitness je na nultom nivou. A kada siđete dole, odnosno sprat niže, imate bazen sa turbinom, bazen sa hladnom vodom, đakuzi i nekoliko sauna. Sve izgleda odlično i sve je ultra čisto. Za nekih sat i po vremena koje sam proveo dole, u terminu od pola devet do deset, niko nije silazio, tj. bio sam potpuno sam. Poređenja radi, sedam dana kasnije sam posetio bazen i saunu u sportskom centru na Banjici – jedna sauna, a 20 ljudi istovremeno unutra! U svakom slučaju, kada sam krenuo kući, bio sam potpuno iscprljen, sa blaženim osmehom na licu, u stadijumu nirvane. Srećom, živim u komšiluku, inače stvarno ne znam kako bi se odgegao do kuće.

Za tri dana provedenih u Sloveniji, mogao sam da uplatim šestomesečni paket u Wellness Land-u i svakodnevno, neograničeno koristim sve usluge. A one su, verujte mi na reč, na višem nivou nego u Slo. Jedino što fali je nudizam, ali njega nema nigde u srpskim spa centrima. Za to iskustvo ipak morate u Sloveniju. Kome pak nudizam nije bitan, ne mora da mrda sa Vračara. Sve što je potrebno, nalazi se u Wellness Landu-u… Užitak zagarantovan, nema greške!

caipirinha_ff
Previous post

Caipirinha

caffe
Next post

Cafe Ceger (Vračar)