Hoteli i Spa centri

25. Maj vs SC Banjica

Moć navike je čudo. Dve godine sam redovan na bazenu  SC Banjica i toliko sam se navikao tamo da sam se prosto rečeno zapatio poput neke crevne bolesti. I kad se konačno 25. Maj završio i kad su ljudi počeli masovno da mi govore da odem na 25-i, ja sam odgovorao: ma mrzi me (istina) da menjam, te daleko mi (realno mi je bliže), te ovo, te ono.

Sve dok jednom nisam smogao snage i otišao na 25. Maj. I doživeh prosvetljenje. Da ne bih više filozofirao, napraviću poređenje.

Prilaz – sa Vračara, nekako je sve jedno gde ću da idem, skoro isto mi dođe. Sama lokacija dobra za parkiranje. Jedina razlika što je oko 25-og zonski parking .

Svlačionice – na 25-om kabine,  svaka za sebe, na zaključavanje, garderoba se čuva. Banjica – svi đuture u istu prostoriju, tj. svlačionicu, nema kabina. Čuvar garderobe sada postoji, inače ga dugo nije bilo.

Temperatura vode – na 25-om rekao bih oko 27 stepeni. Na Banjici, od 24 do 27. Sve zavisi da li ima neka prvenstvena utakmica. Ako ima, bude toplo, ako nema, onda bude toplo samo ako plivaš mnogo, mnogo brzo. Inače prođes kao DiKaprio u Titaniku.

Guzva – na Banjici bilo jezivo dok se nije završio 25-i. Sad je ok, čak i u onom terminu od 17h do 19h. Na 25-om je milina, nema gužve, mož’ da se pliva lepo.

Napomena – I na jednom i na drugom se mogu sresti oni likovi koji kao dođu da plivaju, pa se zakače k’o prosti za ivicu i ne pomeraju se čak i kad vi plivate direktno prema njima. I tako zakačeni vise i po pola sata. Da li meditiraju ili čekaju da voda sama odradi ono sto sapun neće, ne znam, tek da smaraju – smaraju.

Sauna – sauna na Banjici ima svoju posebnu svlačionicu koju naprosto ne umem da vam opišem. Mislim ona je… Ma ne umem da vam opišem. Na 25-om, ako ste uplatili saunu, samo sa bazena uđete u deo gde se nalaze saune i to je to. Hladan bazen u sklopu saune na Banjici je prljav, na 25-om je topao. Dakle nijedan nije kakav treba da bude. Sauna kao sauna – na Banjici radi jedna i unutra može da stane ceo fudbalski tim, sa sve rezervama. Na 25-om rade tri ili četiri i u svaku može da stane maksimalno četvoro. Peti bi već morao nekom da sedne u krilo.

Čistoca – 25. svakako ispred Banjice.

Cena – sauna plus bazen, dnevna karta – na 25-om 550 dinara, na Banjici 700.. .

Što bi rek’o jedan moj kolega što je studirao sa mnom – pa ti sad gledaj gde ćeš…

burek_f
Previous post

Pitara Sabrina (Kalenić pijaca) - najbolji burek sa mesom u gradu

divcibare
Next post

Putevi: Mionica - Divčibare - Požega