Hoteli i Spa centri

Terme Laško – Hotel Wellness Park

Pod pojmom Terme Laško podrazumevaju se dva hotela sa svojim wellness sadržajima-

  • Zdravilišće Laško i
  • Wellness Park Laško.

Nalaze se bukvalno jedan pored drugog. Poznatiji, veći i daleko bogatiji po sadržajima je Wellness Park. tamo smo boravili i ovom prilikom iznosimo svoje utiske.

Grad Laško

Za razliku od popularnije destinacije Terme Čatež koja se nalazi na svega 10km od granice sa Hrvatskom, do Laškog je potrebno dodatnih sat vremena vožnje. Naime, nalazi se na oko 70km od granice. Pri tome, prvih 20km je autoput, dok je ostatak magistralni koji prolazi kroz nekoliko naseljenih mesta od kojih je najpoznatije Krško. Priroda duž magistrale je nešto toliko lepo da prosto poželite da celim putem škljocate iz aparata. Ja  sam iskreno zažalio što nisam poneo bajs i opeglao tih 40km puta.

Uvećao sam deo kroz Sloveniju radi bolje orijentacije

Od Beograda je udaljen 495km i realno treba oko 5 sati vožnje. Srećom, Hrvati su ušli u EU pa sa njihove strane granice prema Sloveniji nema čekanja. S druge strane, Slovenci ničim izazvani i dalje vrše pasoške kontrole.

Lokacija hotela

Na samoj obali reke Savinje. Prilikom rezervacije obavezno tražite da vam soba gleda na reku, jer u suprotnom pratićete dešavanja na magistrali. U tim sobama buka tokom noći je veća. One sa pogledom na reku su 4 eura skuplje.

Parking je ogroman (doplaćuje se), podzemni i nadzemni, s tog aspekta nema problema. Pogled na reku, uzvodno i nizvodno, kao i na brdo odmah iza reke je izuzetan.

Smeštaj

Objekat je građen u modernističkom stilu, fasada je različitih boja, od jarko zelene preko narandžaste u kombinaciji sa braon i bež. Liftovi su od stakla kao i velika kupola iznad zatvorenih bazena, prozori u hodnicima na spratu i u lobiju su ogromni pa generalno imate utisak da staklo dominira. Ceo objekat ostavlja opuštajući i vedar utisak.

Sobe su prostrane sa klasičnim jednostavnim nameštajem i lepim kupatilom. Kupatilo ima prozor od poda do plafona koji gleda na krevet tako da možete uživati gledajući vašu dragu kako ulazi ili izlazi iz tuš kabine. Na sreću, dovoljno je uzak pa pogled ne može da dobaci do wc-šolje. Bilo bi glupo i to gledati sa francuskog ležaja.

LCD Tv ima kablovosku sa RTS-om, HRT-om i naravno domaćim kanalima gde vrlo često emituju partizanske filmove uz obavezan prevod.

Wi-Fi je na raspolaganju u celom objektu i ne doplaćuje se.

Iskreno – nemam neki poseban komentar na smeštaj jer soba vrlo liči na sobe hotela istog ranga. Kupatilski prozor je interesantna stavka, ali obzirom da smo po ceo dan visili u nudističkom delu – nije nam bio preterana inspiracija.

Saune

Sauna centar je odličan pa ćemo ga opisati u posebnom tekstu.

Bazeni

Sve je kao u Čatežu samo daleko daleko manje. Od spoljašnjih sadržaja tu su dva tobogana, dečiji bazen, termalni bazen spojen sa unutrašnjim bazenom i relaksacioni (klasični 25-to metarski bazen).

Procena temperature vode odokativnom metodom :))

Relaksacioni je idealan za jutarnje isplivavanje i za te potrebe smo ga najviše i koristili. Iako su jutra bila hladna, voda u tom bazenu je oko 28 u proseku, pa je plivanje moguće i u 09h.

Na relaksacionom bazenu možete proći kroz besplatan kurs ronjenja

Unutrašnji deo je ispod kupole koja je poprilično fascinanta. Tu se nalazi nekoliko bazena uklopljenih u celinu manjeg watelanda: tobogani, nekoliko manjih bazena sa mlaznicama poput đakuzija (whirpool), knaip bazeni, bazen sa talasima(wave pool), bazen poput brzog rečnog toka (fast river) i sitni dečiji bazeni.

Manji bazeni sa mlaznicama se nalaze iznad ostalih bazena, kružnog su oblika i podsećaju na male leteće tanjre dok staklena kupola odaje utisak svemirske stanice za leteće tanjire.

NLO

Kao što rekoh, sve je daleko manje nego u Čatežu, ALI, ako su deca manja to je možda i prednost jer ih sa jedne lokacije sve možete držati na oku. To je u Čatežu nemoguće. Pri tome su tamo dublji bazeni i strmiji tobagani.

NLO sa posadom: kapetan Zoster Biblbroks

Odmah da rezimiramo – mišljenja smo da je Čatež  za veću decu koja su snalažljivija, dobri plivači, i dovoljno svesna sebe i okoline da ne mogu da se izgube u gužvi, dok je Laško idealan za decu do petog razreda osnovne. Da ne zaboravim – ovde su i manje gužve.

Osoblje

Neverovatno ljubazno. Prosto imate utisak da ste kod neke bliŽe rodbine u gostima. Sve je moguće dogovoriti. Mi smo prvog dana stigli kasno, pa smo preskočili večeru da bi stigli u saunu. Sutradan, iako smo imali uplaćen doručak/večeru bez problema su nam dali besplatan ručak na našu molbu zbog propuštene večere. Posebno nas je oduševilo što su nam poslednjeg dana produžili boravak do 16h iako je odjava trebala da bude u 11h. To nam je omogućilo da bez dodatnih prepakivanja i presvlačenja provedemo dobar deo dana uživajući u saunama.

Cena

Imali smo sreće da smo naleteli na vikend paket po promo ceni od 180 eura za dve osobe na bazi polupansiona za dva noćenja (petak-nedelja). Realno, to nije mnogo za uslugu, smeštaj i sadržaje koje dobijate za te pare. Vanpansionska usluga u hotelu i oko bazena je kao u Beogradu: kugla sladoleda 1eur, espreso sa mlekom 1,6 eura, ice-caffe 3 eura. Dodatni trošak su 45 eura ukupne putarine i gorivo za 1.000km puta, dnevni parking u hotelu 5 eura. Dakle za oko 350 eura produženi vikend sa lepšom polovinom koji se pamti.

P.S. Ceo aranzman smo prihvatili na predlog agencije Panorama koja nam je trošak smeštaja naplatila na tri jednake mesečne rate. Ovom prilikom ih pozdravljamo i najavljujemo da ćemo opet doći kod njih ali ćemo da tražimo odloženo plaćanje na još više rata :))

_MG_5320
Previous post

Boka van utabane staze: uspon na Lovćen (MTB)

mosko
Next post

Motel Konak (Mosko, put za Trebinje)