Linkovi i saveti Uncategorized

Časovi Engleskog preko Skype-a

Verovatno će jedan dobar deo čitalačke publike d’umre od smeha kad sazna da i u četrdesetoj idem na privatne časove engleskog jezika, al jbg! Nisam učio kad je trebalo, a realno mi sada puno treba jer ga često koristim i onda šta ću – moram da ga usavršim.

Šta mi je najveći problem kod engleskog? Pa ne toliko sam jezik kao jezik već organizacija vremena oko časova, tj uklapanje mnoštva obaveza (što mojih što moje dece) u jedan organizovan raspored. Konkretno – kad završim sa svojim poslovnim obavezama, na red dolaze dečije – škola plivanja, školica engleskog za decu, klavir za ćerku… I dok se okreneš dođe 22h. I tako svaki radni dan.

original_open-english-mission-1aobcdr

I kako onda uklopiti 1h dodatnog vremena koliko ti realno treba za jedan čas  plus 30 min da dođeš i isto toliko da se vratiš kući? Pa nikako!

Barem sam tako mislio sve do nedeavno kada mi je koleginica sa posla predložila da uplatim časove kod njenog profesora engleskog koji joj časove drži preko Skype-a. Iskreno, u prvom momentu mi bilo čudno, ali kad sam malo bolje razmislio predlog je bio više nego dobar! Još kada sam čuo da mu nije problem da časove drži u 22h, što je jedini termin kada mogu da se opustim, više nije bilo ni jednog jedinog razloga da ne počnem i ja sa časovima.

thCA4DT3F3

Elem, kako sve to izgleda?

Prvo, profa je do jaja! Zove se Charles Robertson, englez, koji živi i radi u Beogradu. Dakle, Native English Speaker, koji pri tome izvrsno govori srpski. Vrlo prijatan i opušten. Već posle prvog časa imate utisak kao da ga poznajete sto godina.

Što se tiče koncepta časa, on zavisi od toga kako ćete ga vi formulisati tj zavisi od vašeg dogovora sa njim. Moji časovi engleskog su bazirani uglavnom na konverzaciji i nešto malo na pisanju.

Drugo, Skype u formi medijuma za nastavu pokazao se više nego dobro. Obojicama imamo wifi u stanu tako da je prenos slike i zvuka odličan. Verujte da proces navikavanja na ovaj vid časova ne traje duže od 15 minuta.

Treće, ono najjače – u 21h 57min sam u horizontali na kauču u dnevnoj sobi, bleja u Tv, u 21h 59min palim tablet i pozivam profu preko Skype-a, od 22h do 23h00 traje čas, u 23h 02min sam u spavaćoj sobi. Znači nema onaj rad – oblačenje, lift, pališ auto, voziš, parkiraš u pi..u materinu od stana, pa penjanje stepenicama, pa …. Ovo je bre gospodski! K’o grof bre jbt!

Četvrto – zamisli da stanujem u Surdulici, a profa na Novom Beogradu. Pa kad bi imao čas kod njega??? Na sveto nikad. A ovako? Pazi sad – odeš na letovanje i uredno ne propuštaš časove! Aaaa? Šta kažete? Ili odeš na službeni put u Nemačku i ono kao ajd u 22h idemoooo, kreće nastava.

london_large

Odeš u London pa kreneš ovo ono sa Tarzan ingliš… Pa ne ide bre…

Od bitnih stavki tu su:

  • plaćanje – ja to završavam online preko banke
  • cena – 2.000 rsd 60 za minuta
  • profin telefon: 064/159-89-98

I to je otprilike to. Ono što ćete sigurno shvatiti vremenom je da nije problem izdvojiti sat vremena za jedan čas, problem je izdvojiti po još dodatnih 2 puta po 30 minuta za pripremu i odlazak/povratak sa časa. Eeee, sada toga više nema…

Topolino - naslovna
Previous post

Dnevni Boravak Topolino - gde se stvarno bave vašom decom

Screenshot_2015-11-08-22-35-24
Next post

Here Maps - najbolja navigacija za mobilne telefone