Automoto

Idealan ženski automobil

Kada sam sa suprugom bio u Dubaiu, rekoše nam da su Emirati skoro pa ostali bez nafte. Dubai je navodno više nema, a Abu Dabi samo za još 25 godina. Obuze me tuga pri samoj pomisli da ću jednog dana voziti elektromobil koji nema auspuh, a samim tim ni glasan zvuk već samo zujanje, pa će svako turiranje izgubiti smisao. Bože me sačuvaj!

Zamislite samo scenu – dva besna elektromobila na semaforu čekaju zeleno da bi startovali i u mestu turiraju: Zzzzzzzzzzzzz, ZzZzzzzZZZZzzzzzz, ZzzzzzzZZZZZZZZzzz

Pa užas. Tuga brate, što bi rekli….

U želji da dam svoj lični doprinos prevenciji globalnog zagrevanja, pade mi na pamet sledeće- predložiti ( ali, na globalnom nivou) izglašavanje zakona po kome bi sve ženske osobe bile u obavezi da voze isključivo elektromobile. Nemam pojma koliko u proseku ima žena vozača, ali, ako pretpostavimo da ih ima 30%, to je isto tolika redukcija izduvnih gasova u atmosferi.

Pazite ovo – ako realno sagledamo činjenice, fakat je da 90% žena nema pojma koji motor ima ispod haube, tj. koliko ima konja i kubika. Naravno da ne znaju jer  je njima taj podatak beznačajan. Takođe, ako uzmemo u obzir da sve žene organski mrze odlazak na benzinsku pumpu –  kockice dolaze na svoje mesto. Pa ukoliko na to nadovežemo da je njima automobil samo sredstvo koje koriste da se prevezu od tačke A do tačke B, zar onda nije fer prema nama muškarcima da vozimo auta sa motorima na gorivo, a one na struju?

E sad, da me ne bi prozvali šovinistom, ja bih u taj isti globalni zakon uneo neke stavke koje bi električni automobil učinile privlačnijim i praktičnijim za žene (što nije slučaj sa klasičnim automobilima). To bi bio idealan ženski automobil.

Pa da krenem redom:

Boja - u svakom slučaju metalik. Neka od onih belih, šampanj, kremastih, roze i one se ne bi dodatno naplaćivale…

Karoserija - petoro vrata, da se drugarice ne bi provlačile na zadnje sedište kad se grupno ide na trač party. A što se tiče samog izgleda auta – manje više nebitan momenat, ali obavezan detalj, jesu trepavice na farovima :-)

Krov - naravno panorama, sa integrisanim sitnim kristalima da simulira zvezdano nebo tj. romantiku kada se obore sedišta. Na kraju krova, u vidu minijaturnog ajkulinog repa, integrisana diskretna rotacija u vidu modnog detalja, a u praksi da bi upozorila ostale vozače da je za volanom pripadnica lepšeg pola.

Branici - u kompletu presvučeni fensi gumom sa ciljem da zaštite ostale automobile prilikom parkiranja.

Farovi - quadri xenoni sa integrisanim automatskim žmigavcima koji se sami pale prilikom okretanja volana i promene pravca.

Stakla - regularna, ali sa opcijom da se na dugme mogu zatamniti kako bi se zaštitila od nepristojnih pogleda – npr. kada se ujutro krene negde, onako u žurbi, bez da se prethodno stavi šminka.

Enterijer i dodatna oprema:

Menjač – automotski, tako da ručice menjača nema u enterijeru. Dve brzine su dovoljne, baš kao na skuteru.

Ogledala - osim retrovizora, još nekoliko velikih ogledala da bi se mogle šminkati tokom vožnje (npr. umesto navigacije može ogledalo na centralnoj konzoli, zatim u naslonima sedišta za osobe koje se voze pozadi).

Pregrade i kasetice – za cigarete, žvake, uloške, rezervne najlon čarape, papirne maramice, vlažne maramice, vlažne maramice sa mirisom jagode, šminku, još šminke, i još šminke, i još šminke….

Tajna pregrada/kaseta - sve žene imaju tajne. (Čak Noris bi verovatno znao gde je pregrada i šta je u njoj)

Gepek – u zavisnosti od nivoa opreme zavisi i veličina gepeka, koji u suštini ne bi bio gepek već rezervni cipelarnik – što veći nivo opreme, to veći cipelarnik sa više pregrada.

Komande za farove i brisače - automatske.

Komande za radio, klima uredjaj i mp3 - moraju biti  isključivo  glasovne da bi pripadnice lepšeg pola tokom vožnje mogle da se fokusiraju na vožnju i šminkanje, a ne na vožnju, šminkanje, menjanje radio stanica, puštanje cd-a, podešavanje klime…

napomena – automobil iz praktičnih razloga ne bi imao grejanje jer je pripadnicama lepšeg pola u kolima uvek toplo, zagušljivo, vruće…

Parking senzori – u prednjim i zadnjim branicima kao i u svim vratima – da zapište kad naglo otvaraju vrata na parkingu i tako spasu vozila parkirana pored.

Različiti nivoi opreme bili bi gradirani na sledeći način – zara, H&M, pierre cardin, versace, prada, manolo blahnic..Umesto sadašnjih GTI, JTD, TDCI…

Različiti modeli nosili bi nazive: California šik, Miami hot, Bahami sexy, Balkan beauty…Umesto sadašnjih Passat, Insignia, Golf, Astra…

Npr. pitate neku fensi ribu koji auto vozi, a ona odgovori – pa mislim, ono, znaš, kako bi ti rekla, vozim California šik, sa paketom opreme Versace. Imam dva mini cipelarnika u gepeku, četiri ogledala, od čega jedno sa cirkonima u ramu, imam pet Swarovski kristala u retrovizoru i tako, ono znaš, mislim, dabome…

Pretpostavljate već da bi model Balkan beauty, sa paketom opreme Zara, vozile one koje se “nisu snašle”.

Elem, ja se nadam da će neko od tajnih vladara ovog sveta pročitati ovaj tekst i razmisliti o predlogu. A do tada, uz poneki snimak sa youtuba, pozdravljam vas do sledećeg teksta…

YouTube Preview Image

Ovakvih sastojaka će jednom biti i kod nas...
Previous post

Prodavnica kineske hrane (Novi Beograd, kineski buvljak)

Zimska salama
Next post

Pick Zimska salama

  • Storm

    Volim da na semaforu stanem pored nekog izloženog lika i očepim moj krš par puta… VRUUUMMMM, VRUUUUMMMM… i onda, kad se upali zeleno, krenem normalno sa semafora a ovaj otkine kvačilo.

  • Zoster

    E pa zamisli sad kad bi trebao da pravimzzzzzZzzzzZzzzZzzZzzzZzzzzZzzz umesto vruuum vruuuum. To vise nije to. Ne bi imao koga da zajebavas :))

  • Storm

    Zato se na vreme obezbediš V8 vrum-vrum zvucima u FLAC formatu pa kad ga prženeš preko 70W sinusne pa lik u autu pored crkne od muke xD