Hoteli i Spa centri

Akvapark Segedin – zabava za sve pare

Segedin . Najužniji grad našeg najsevernijeg suseda. Udaljen oko 200 km od Beograda i svega nekoliko kilometara od granice. Granični prelazi Horgoš (ne preporučujem), Kelebija (nisam odavno prelazio) i Bački vinogradi (topla preporuka) su vam na raspolaganju. Ja se uglavnom odlučujem za Bačke vinograde ( klik ovde za opis puta ) jer su gužve zanemarljive čak i kada je gužva. Jedina mana je što je 15  kilometara do Segedina (7 km do Morahaloma i još otprilike toliko do Segedina).

Akvapolis se relativno lako nalazi. U centru grada je, na samoj obali reke Tise. Ne poznajem grad dovoljno dobro da bih opisao kako najbrže stići do njega pa zato preporučujem navigaciju.

20141111_111938

Parking - u okviru kompleksa koga čine Aquapolis i Hotel Forras nalazi se naravno i ogroman parking (koji se plaća). Naša preporuka je da čim pređete most preko Tise, parkirate na malom parkingu sa desne strane (koji se ne plaća) i na kome se moze naći slobodno mesto radnim danima. Kakva je situacija vikendom, to ne znam.

Aquapolis je udaljen od pomenutog parkinga nepunih 100 metara. Ceo kompleks je ogroman, ali ćete se vrlo lako snaći gde je hotel, a gde ulaz na bazene. Mi smo bili u novembru, kada spoljašnji kompleks nije radio, već samo sistem unutrašnjih bazena.

Ulaz – 15 eura po osobi za odrasle, oko 8 za dete (10 godina). Cene su u forintama, (možete platiti karticom). Odmah da napomenem da u okviru akvaparka (restoran i palačinkarnica) primaju eure tako da ne morate juriti menjačnicu odmah po dolasku.

Bazeni - u zimskom periodu, postoje tri opcije.

20141111_134428

 1. Deo na kome se nalaze tobogani – iskreno, bolji lanac tobogana nisam video ni u Sloveniji. Tri ekstremnija, od kojih su dva na visini 3-ćeg sprata stambene zgrdae. Do njih se penjete liftom. Spust ne samo da je dug već i poprilično brz. Od ta dva, spustio sam se zatvorenim (žutim) koji na samom kraju ima skoro pa slobodan pad, pa kad najmanje očekujete počinje ubrazanje svom silom zemljine teže. Jedno spustanje bilo mi je dovoljno za taj dan. Za drugi, plavi, kažu da je malo blaži, ali je takođe jezivo dug. Priča se da su po dužini ova dva tobogana među najdužim u Evropi – što bi Lale rekle – dugačak k’o ponedeljak. Treći ekstremni je na spratu ispod, u pitanju je onaj klasičan adrenalinski, mislim da ga zovu Kamikaza, što vam utera srce pete – nema krivina, ugao Bog-te-pita koliki, k’o da je 90*. Još jedan koji bi pohvalio, a koji je oduševio klince je ljubičasti sa ogromnom tepsijom na kraju u koju ulećete u punoj brzini, vrtite se krug-dva u njoj i kroz njeno dno upadate (verovatno na glavu) u bazen. Taj bazen je dublji (mislim preko 2 metra) tako da nemate bojazni da ćete se olupati.

20141111_134850

Ostali tobogani su mahom dečiji, ali ne za bebe već za onu predškolsku decu pa ako ih povedete ima ceo dan da jurcaju ko muve bez glave, nema šanse da im bude dosadno. Voda u svim bazenima je oko 30 stepeni.

 1. Familijarni deo – nalazi se u drugoj velikoj prostorji koji je namenjen porodičnom kupanju. Tu nema tobogana, ali zato ima na hiljade hidromasažnih prskalica i bazena sa lekovitom vodom. Taj je odvojen od dela sa hiromasažnim prskalicama, a voda u tim bazenima je obogaćena sumporom i znatno je toplija (36 do 40 stepeni). Koliko je dobar trip kada se sedne u lekovitu vodu neka potvrdi činjenica da sam bukvalno zaspao pored bakuta i dekana koji su glavni u tom delu. 20141111_134801
 2. Treci deo je spoljašnji bazen povezan sa unutrašnjim delom. Ovde obavezno pazite da vas ne ponese gradivo pa da izađete napolje (kao i ja) mokre glave. Sve je super dok ste u toploj vodi, ali mokra glava na 10 stepeni spoljašne temperature = instant upala sinusa.

Ostali sadržaji – na raspolaganju je sauna (u okviru cene), fitnes klub (mislim da se doplaćuje), restoran (poput menze sa kuvanom hranom) i palačinkarnica. Cene u restoranu su više nego Ok – podvarak sa ćuretinom, špagete bolonjeze, grilovana piletina sa povrćem, jedna kisela voda i jedan sok koštali su na ukupno 13€. A porcije obilne za medalju. I ukusne!

Sveukupan utisak – fenomenalan! Duplo bliže od Slovenačkih Termi, manji troškovi puta i prevoza (od Beograda se moze stići bez putarina pravcem Zrenjanin – Bečej – Srbobran pa autoput), ne treba vinjeta, veći izbor zabave za decu zbog velikog broja tobogana, odlično obezbeđenje u vidu spasioca i svetlosne signalizacije na bazenima, jeftina klopa. Za kraj, tu su Cora i Tesco sa vajkremom, zimskom salamom i sve tako po redu za one koji bi dan da završe šopingom.

Da ne zaboravim- potpuno slobodno možete svu hranu uneti od spolja. Dakle, ako ste baš rešili ni dinara da ne potrošite, lepo napakujete sendviče, sokove, vodu, slobodno unesete unutra i udri po pradajz turizmu.

Mana – mnogo su klizave pločice i obavezno treba paziti da se deca prvih pola sata obuzdaju od trčanja. Posle i onako riknu od umora pa ne mogu da trče sve i da hoće.

Za kraj – ako ste odlazili u Sloveniju samo zbog akvaparka, verujte da za mnogo manje para to isto, čak i bolje, možete doživeti u Akvapark Segedin.

p.s. u prilogu video snimak enterijera Aquapolisa

Previous post

Testa's Restaurant (Bar Harbor, USA)

Test intolerancije
Next post

Test intolerancije na hranu - utisci iz prve ruke

 • medjutim

  Iks puta prošli pored na putu za Morahalom (iz Banata se stiže preko Đale, a put vodi maltene direktno do akva parka), ali nikad nismo svratili, nešto nas uvek mrzelo..

  Imaju li u akva parku naturistički deo?

  sportski pozdrav
  medjutim

  • Nemaju :(
   Imaju jednu saunu ako se ne varam, ali nije u izolovanoj prostoriji i nema skidanja.