Manifestacije

FRAME FEST: bicikl na filmu

Festivali su vrlo zgodna stvar. Po pravilu su usko specijalizovani za jednu oblast i predstavljaju (retku) priliku da se ljubitelji i poznavaoci (svih kategorija), kao i oni koje to tek počinje da zanima zvanično nađu na jednom mestu, druže, upoznaju, razmene iskustva ( dvoje su se tako smuvali ) i vide šta ima novo u tom njihovom svetu.

Evo, saznali smo ovih dana (zvaničnim kanalima, ni više ni manje) da u komšiluku imamo festival kojem je glavna tema upravo bicikl/biciklizam, odnosno, rečima organizatora, biciklizam, putovanje, sloboda kretanja i ekologija i sve što ovo obuhvata.

Kad se dešava?

Subota, 5. jul 2014.

Gde se dešava?

Osječko ljeto kulture – odnosno, u Osjeku.

Šta se dešava, zaista?

Festival (takmičarski) filmova čija je tema bicikl i putovanje (biciklom) + radionice + žurke, sve pod zajedničkom temom – bicikl.

Ko se takmiči?

Svi koji imaju bilo kakav film čija je tema bicikl/putovanje i koji su voljni da pošalju prijavu za takmičenje.
Učešće na takmičenju je besplatno. Pominje se i nekakav nagradni fond.

Što se mene tiče, bilo bi sjajno da se bar deo materijala sa takmičenja pojavi na netu (bar u vidu linkova sabranih na jednom mestu), a bilo bi i još sjajnije da se ovako nešto zapati i s naše strane granice – ludaka koji se snimaju ima uvek, a naći će se i neko da snimi i izmontira nešto dobro – na ostalima je samo da se zaraze kad pogledaju i krenu u sopstvenu avanturu…

YouTube Preview Image

Evo, uostalom, i zvanične pozivnice organizatora.

PREDMET : Filmski natječaj
Frame festival otvara natječaj za najbolji film biciklističke tematike i putovanja.  Prijave su besplatne i otvorene su od 12.06.2014. do 2.07.2014 .

Filmovi koji se prijavljuju na natječaj mogu biti dugometražni, kratkometražni, animirani,dokumentarni, snimljeni kamerom, fotoaparatom ili mobitelom, a maksimalna dužina filma nije određena.

Tema festivala je biciklizam, putovanje, sloboda kretanja i ekologija pa sve što obuhvaća nabrojeno, stručni žiri će uzeti u obzir.

Filmovi koje odabere stručni žiri, prikazat će se 5.srpnja 2014 . godine na Frame festivalu u Osijeku u sklopu Osječkog ljeta kulture pred brojnom publikom zaljubljenika u bicikl i biciklizam.
Frame je biciklistički festival koji slavi film, glazbu i bicikl.

Datum održavanja Frame festivala  je 5.7. , a cjelodnevni program obuhvaća radionice, projekcije filmova, party i to sve pod zajedničkom temom – bicikl.

Ovo je prilika za sve kreativce bez obzira na godine da prijave svoj film jer najbolji će biti nagrađeni novčanom nagradom od 100,00€, vrijednim nagradama i unikatnim pokalom. Pravo sudjelovanja imaju svi koji se bave filmom bilo profesionalno ili amaterski, a broj prijava nije ograničen.

Kako prijaviti film?

1)       Za sudjelovanje na natječaju potrebno je popuniti prijavnicu
https://docs.google.com/forms/d/1lgfAYlG4k73CX7kGvq-HRVhOQFJuWTOjoE9_cOfaR8Q/viewform?usp=send_form

2)       Llink na video poslati na e-mail: submit@framefestosijek.com

Napomena!

Filmovi u kojima se očito promovira određena marka, proizvod ili usluga biti će diskvalificirani, te će autor biti obavješten kako bi mogao napraviti eventualne izmjene sukladno pravilima Frame film festivala.


Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu u svrhu promidžbe festivala.
Prijavom filma na natječaj, autor prihvaća da se film javno prikaže posjetiteljima Frame festivala.

Sudjelovanje u natječaju je besplatno.

Pratite nas :

Twitter: twitter.com/framefestival Službena stranica: www.framefestosijek.com

Instagram: http://instagram.com/framefestival Facebook – facebook.com/FrameFestival

Vidimo se ;)

YouTube Preview Image
3950638
Previous post

Palace Hotel Glifada (Glifada, Grčka)

turtle2_1024
Next post

Black turtle pub - piva po meraku