Hoteli i Spa centri

Hotel Idila (Zlatibor)

Zlatibor. Najpoznatija srpska planina. Posmatrano s hedonističkog aspekta, oduvek sam je izuzetno gotivio jer je autohtona sredina najboljih srpskih jagnjećih pečenja.

Posmatrano s rekreativno-zdravstveno-turističkog aspekta, nikad nije bio moj favorit. Za moj ukus je previše urban, sa mnogo gužve i premalo snega (da bi se skijalo).

E sad, obzirom da sam zbog prirode posla vrlo često u ovim krajevima, hedonistički aspekt u vidu odvaljivanja od klope u nekoj od Zlatiborskih kafana je neminovan i kao takav opisan je u nekoliko navrata na ovim stranama (klik na linkove za opis kafana: Pego , Dulović , Bajo).

Da bi hedonistički poriv bio zadovoljen do kraja (u vidu odmaranja i spavanja posle obilnog obroka) zabadanje u neki od hotela je logičan sled događaja. Do sada, problem smeštaja rešavao sam po sledećem principu: Hotel Mona je uvek prvi izbor, a ako nema mesta onda je rezervna solucija Hotel Olimp. Tako je bilo godinama, sve do poslednjeg odlaska.

Naime, na preporuku kolega, rešio sam da se smestim u Hotel Idila. Po njihovim rečima – Hotel Idila je skoro pa u samom centru, fin, topao i prijatan ambijent, odličan Spa centar, bez mnogo gužve. Sa pristojnom cenom.

Da li je zaista tako?

Da! Apsolutno!

Al da krenem redom…

Hotel Idila udaljen je od centra nekih 500 metara i vrlo lako se pronalazi. Ima svoj parking (koji je povelik). Spolja, iskreno, i ne ostavlja baš neki utisak. Unutra, iz nekog razloga,  mene je osvojio na prvu loptu.

Odsustvo megalomanije kao i ogromnih holova i prostorija čini da se osećate kao da ste kod nekog svog u gostima, a ne u hladnoj tmurnoj hotelčini gde se mase stranaca mešaju među sobom.

Sve je na svom mestu, ušuškano i skockano baš onako kako bi trebalo da bude.

Sobe su taman po meri, nit’ male nit’ velike, sa lepim modernim nameštajem i ogromnim LCD TV-om.

20141204_150703

Restoran je prelep dok je doručak perverzno dobar – ne pamtim da sam negde pojeo bolju pršutu od one koju su mi servirali.

Osim topline kojom ovaj hotel zrači i osvaja, pršute tj klope kojom obara s nogu, tu je i treći, možda i glavni adut koji nudi Hotel Idila – a to je Spa Fitness Centar.

Njega čine: teretana sa nekoliko sprava za klasično vežbanje, zatim sobni bicikl, cross mašina i simulator veslanja za aerobni deo treninga…

20141204_171140

… kao i Spa deo koji se sastoji od bazena, đakuzija, finske saune i turskog kupatila.

20141204_170956

Voda u bazenu je oko 29*C, sauna i tursko funkcionišu besprekorno i prilično su prostrani. Ceo ambijent deluje vrlo opuštajuće i smirujuće tako da sam se odmorio i regenerisao za sve pare tokom popodneva provedenog tamo.

Ono što bih napomenuo je da za tri sata vremena koliko sam proveo u Spa, nisam sreo ni jednog jedinog gosta hotela. Bukvalno kao da sam Maharadža, ceo Spa je samo meni bio na raspolaganju.

Enterijer Spa centra, zabeližili smo kamerom:

Koliko me je ovo zadovoljstvo koštalo?

5.500,00 rsd, noćenje sa doručkom po osobi. U cenu je uračunato kompletno korišćenje svih segmenata Spa i Fitness centra.

Za kraj šta reći?

Ovo je prvi put posle nekoliko godina, da sam poželeo da provedem vikend sa suprugom u nekom našem hotelu umesto dosadašnjih redovnih odlazaka u Mađarske i Slovenačke terme.

IMG_3219
Previous post

"Termalna rivijera" - topli izvori u Bogatiću

Bajo_ftr
Next post

Kafana Bajo (Mačkat) - nekrunisani kraljevi jagnjećih pečenja